• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JAPANPapírové modelářství ✂︎
    Klub papírových modelářů, lepičů a patlalů všeho co z papíru pochází.
    Vkládejte sem: fotky postavených modelů, reporty z průběhu stavby, odkazy na nové vystřihovánky, inspirativní fotky, nápady, postupy, triky... a vše co náleží do tohoto krásného koníčku :) Patlání zdar!

Některé CZ/SK weby: papirovemodelarstvi.cz | www.papermodelers.sk | minimodel.cz | www.papirovaarcheologie.cz

Modelářství na Nyxu: [ Plastikové modelářství - letadla, lodě, pozemní technika, figurky... vlastní tvorba, rady, tipy, triky ] | [ Plastikové modelářství - slintací obrázky z internetu ] | [ MODELARENI ] | [ VECICKY Z PAPIRU aneb vytisknu, vystriham a slepim+Origami a spol. ^_^ ]
    rozbalit záhlaví
    HARPER
    HARPER --- ---
    MORIARTY: tohle obdivuju,já si většinou stříhnu do něčeho na jednu A4 a stejně mám problém to dotáhnout, teď jsem dopatlal auto co bylo na 4 listy a zjistil jsem že jsem se s tím mazlíl 4 roky (mezi tím jsem udělal několik těch A4 krabiček)
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    TOM_HOST: Ale jo, s klukama z papírovýho klubu jsme si říkali, že bychom udělali vitrínu papírových modelů v libereckým technickým muzeu jako reklamu na místní kroužek v domě dětí.

TOMASINO: Zrovna dneska jsem si pořídil novou lodičku (celkem i s doplňky v ceně 4500Kč). Je to asi 40 stran formátu A3 zaplněných díly. Absolutně nechápu, jak to může autor naprojektovat, to muselo zabrat přes tisíc hodin práce. (A několik stovek hodin to zabere mě, až se do ní pustím :) )
    IMG-20240822-143749 IMG-20240822-145332 IMG-20240822-145301
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    Myslel jsem, že už se takto propracované vystřihovánky nedělají. Smekám
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    MORIARTY: ty bys mel mit vlastni vystavu :)
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    A nakonec jsem udělal pro oba společnou podložku. Už se těším, až je odvezu někam na výstavu.

IMG-6470 IMG-6472 IMG-6476 IMG-6477 IMG-6478 IMG-6479
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    MORIARTY: Konečně dopatlán i jeho válečný protějšek z druhého břehu kanálu. Stroj mjr. Waltera Oesaua, srpen 1940.
    IMG-6449 IMG-6450 IMG-6451 IMG-6453 IMG-6454 IMG-6455 IMG-6456 IMG-6457 IMG-6458 IMG-6459 IMG-6460 IMG-6461 IMG-6465 IMG-6467
    SULINAR
    SULINAR --- ---
    Hrázděný statek v Milíkově od Milana Bartoše

JAPAN
    JAPAN --- ---
    MORIARTY: no tak, takhle se o dětech nemluví
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Roste to pomalu, ale bude to kus nábytku... :)

JAPAN
    JAPAN --- ---
    _OZZY_: to byla látka detekující bojové plyny, britové to ze začátku války dávali skoro všude (obavy z plynů které se používali v WWI), pozdějki to vymyzelo. Na letadlech byla idea spíš taková, kdyby byl chemickej útok, aby to rychlke poznala osádka na letišti, než že byu to byulo určené pro pilota za letu.
    _OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    MORIARTY: moc hezke...
    Tusite nekdo, co ma byt ten zluty ctverec na kridle?
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    PRDELOID: odlišení jednotlivých panelů a nýtování tam není. I když není tak velká práce to tam znázornit.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    MORIARTY: co myslis tim, kdyz rikas,ze to nema ryti? Vysvetli pls. Jakoze se neryhuje?
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    L4MA: jo, já neprebarvuju, takže textura je z originálu. Výtisk je vidět třeba tady: https://www.super-hobby.cz/products/Supermarine-Spitfire-I-a.html
    L4MA
    L4MA --- ---
    MORIARTY: neskutecny. patina je uz soucasti tisku?
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    PRDELOID: Ty moderní vystřihovánky techniky se přibližujou plasťákům. Jen to nemá rytí a je s tím víc práce :). A je to ve větším měřítku.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    MORIARTY: wow, ja si celou dobu rikam,ze je to hezky plastovy model, a pak mi dojde,ze papir.
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Spitfire Mk.1a od vydavatelství Halinski. Osobní stroj Adolpha Malana z bitvy o Británii. Plánuju k němu slepit ještě jeho německý protějšek, Bf-109 E4

IMG-6248 IMG-6249-1 IMG-6250 IMG-6252 IMG-6253 IMG-6254 IMG-6255 IMG-6256 IMG-6257 IMG-6258 IMG-6259 IMG-6260 IMG-6261 IMG-6262 IMG-6263
    HARPER
    HARPER --- ---
    Občas se nezadari :)

MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Valdická brána v Jičíně, 1/165, Milan Bartoš.
    Celkem jednoduchá ale pěkná vystřihovánka, zabrala mi 21 hodin práce v posledních třech týdnech. Půjde na pár výstav a pak jako výzdoba k ženě do ordinace, kde ji možná rozmlátí nějaké autistické dítě :)

IMG-6157 IMG-6160 IMG-6161 IMG-6166 IMG-6164 IMG-6165
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam