• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GENTIANAAštar akbar!
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    NATAKA: no hele, trošku jsi mě vykolejil, musel jsem si to trochu srovnat, ty nemyslíš 6.-9. století, ale 9.-6. století př.n.l. No myslím že si to dost přibarvuješ, každopádně by mě zajímalo z jakých pramenů vycházíš.
    CROME
    CROME --- ---
    NATAKA: To je moc dojemny jak tu brecis jak jsou vsichni netolerantni a vezkrze neosviceni, stado, ze se po tobe vozi, protoze jses jinej a pak napises takovouhle nacistickou zmrdovinu...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    NATAKA: no, pokud jsme ve střední Evropě dané doby, tak můžeme spekulovat do alelujá, ale s jistotou nevíme nic. Pokud se budeme držet Evropy gramotné a píšící, tak... ony hlavně moc nebyly mocenské struktury, které by byly schopné nějak en masse řešit, že je někdo divnej, rozhodně ne v tom 6. století. Leda tak na Pyrenejském poloostrově, alet tamní muslimští vládci byli myslím spíš pragmatici, protože likvidovat daňové poplatníky by bylo nepraktické.
    NATAKA: Jo Byzanc. No, tak tam naopak ty státní struktury na potlačování jinakosti fungovaly velice dobře.
    Nicméně by mě dosti zajímalo, jak přesně kdo koho ovlivňoval. Seriosní zdroje akademického typu, prosím.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    NATAKA: Vypuzení, jo? Že někdo pozvedne obočí nad tvými koníčky je vypuzení ze společnosti? Taky byly doby, kdy by tě za mrmlání nesrozumitelných slov začala prověřovat inkvizice nebo jiná StB. Dneska, když tě za nesrozumitelné mrmlání přetáhnu klackem, zavřou mě, ne tebe.
    NATAKA: ... a není to tak dávno, zhruba za dob naší osvícené vladařky, Marie Terezie, kdy bylo možné věšet cikány z toho důvodu, že byli cikáni.

    ARGANNAH: Asi tak.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    NATAKA: jasně, chudáčci maličcí, všichni po nich plivali a oni to nemohli vydržet, tak se radši picli. A sektářské chování si, podle všeho, vyrobili ti tři mezi sebou sami; tre faciunt collegium, za mě stačí. Pokud to je mediální mrdkovina, tak zanedbatelná.

    ARGANNAH: jo, taky za tím vidím "kdyby se někdo víc staral a komunicíroval s nima, tak by se zapojili do společnosti a byli by jako vostatní". No, nasrat na toto, jestli se někdo chce zamykat doma a číst si a pak se předávkovat něcozepamem, je to čistě jeho věc, jedině bych se přimlouvala, aby takové věci dělal na omyvatelné podložce, nikoli na perském koberci, a aby si dal do pořádku věci své vedlejší, splatil dluhy, sepsal řádnou závěť a tak. Z ohleduplnosti k pozůstalým, uklizečce a tak.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    ARGANNAH: Jsem musel teď použít Google, abych si potvrdil, že to je sekta, kterou obouval Nike.
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    NATAKA: Jasně, dnes vědění neznamená nic a proto je přístupnější a stojí na něm celá naše civilizace.
    Takhle krásně zcestou idealizaci minulosti jsem už chvíli neviděla.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Mě u toho pobavila ta Applewhitova fotka, to tomu dodává krásný rozměr navíc a ještě se tím cyklicky vracíme zpět k tématu sebevražd (odletěla Nebeská brána nakonec taky na Nibiru? Byli Applewhite s Nettlesovou Anunaki? Otázky, samé otázky!)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    SCHWEPZ: Tak já si z toho dělal srandu. :) Imho o tom to celý je, že se to nedá dokázat a ani vyvrátit. Takže je to taková pohádka. A já pohádky a různý mytologie docela rád.
    CROME
    CROME --- ---
    SADAKO: proste krasna doba, feudalizace v plnem proudu, spousta krasnych novych a smrtelnych epidemii, spolecenske a jine vedy na vzestupu, zlaty vek lidstva!
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    HONZA09: na té planetě musí být děsná zima (-273,13 C), když se po té své protáhlé eliptické dráze začne opět vzdalovat zpět od slunce do hlubin vesmírné noci někam daleko za Pluto...jsi si jistý těmi Anunaki?
    Nežijí tam spíše ledoví obři ze severské mytologie? dávalo by to větší smysl. A navíc - možná právě ti ledoví obři zničili Atlantidu, když tehdá jejich planete letěla kolem té naší. Mě to do sebe zapadá, tobě ne?


    NATAKA
    NATAKA --- ---
    SADAKO: V Indii šla zrovna na vrchol Guptovská éra - v Řecku je četli a byla filozofická "komunikace" s Indií - přes Himaláj přešli do Číny a až do Japonska... tehdy to vědění znamenalo hodně - dneska si dáme hambáče a přečtem Nyx.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    No hlavně každej, kdo se o to zajímá, ví že na Nibiru žijí Annunaki a ne nějaký stoletý trpaslíci. Měli si radši pustit Dänikena nebo Pátý Element.
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    A teď jsem se krásně zasmál :-)) dobrý konec na Nibiru
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SADAKO: na Nibiru
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    NATAKA: Mezi 6 a 9 stoletím LEPŠÍ než dnes? A to jako kde?
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    SCHWEPZ: Lakshmanjoo byl a je borec v očích mých... a jeho komentáře jsou často velmi trefné...
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    SCHWEPZ: ne, vedle...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    NATAKA: ajo, už to vidím.

    NATAKA
    NATAKA --- ---
    ARGANNAH: přijde mi, že v době někdy mezi 6-9 stoletím mohlo být o něco lépe, když čtu, jak se ovlivňovali různé systémy navzájem... nicméně právě pro tu nenávist mezi lidmi to bylo, je a bude tajné... knížek si můžeš koupit kolik chceš a stejně vyčteš jen málo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam