• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GENTIANAAštar akbar!
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ZUZKAOU: Aha. Tak asi jsem si na základě těch tvých občasných linků Kristýny Cirokové sem do klubu udělala špatný obrázek.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ARGANNAH: Sketobijecke clanky me nezajimaji
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ZUZKAOU: Jakoby není to špatný nápad. :) Ale asi bych měla přidat varování, že kdo si přeje sektobijecké články o tom, jak jsou kněžky-bohyně příšerné a škodí lidstvu, v Dingiru fakt nepochodí. Kvalitní religionistika se snaží porozumět, ne upalovat - kdo touží po hořících hranicích, bude mu lépe s mediálními produkty skeptického hnutí. I s ohledem na ženskou spiritualitu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ARGANNAH: Tematick dingir o te casti s zenskou spiritualitou, prosim :-)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    UF0UN: Záznam každopádně nebude, podstata téhle akce je osobní setkání nějaké rostoucí skupiny vědců, která se tím u nás a na Slovensku zabývá. Takže žádný internetový přenos, žádné online příspěvky, ale offline úsměvy, koláčky a kafe, kuloární rozhovory a večerní pařba. :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ZUZKAOU: Letos asi ne, byť nevylučuju, že by mohl být tematický Dingir (už jsou ostatně dva, které vřele doporučuju). Loňské ročníky se nějak propsaly do tématických čísel Religia a Českého lidu, ale zatímco konference je nízkoprahová friendly akce, akademická publikace je v současnosti upír sající akademikovu krev.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    UF0UN: no ja doufam ve sbornik, idealne v podobe pdf, pokud je vstup na konferenci volny, mohly by pak byt i vystupy. Ale podrobnosti by mohla vedet. ARGANNAH:
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    ZUZKAOU: to je mega, nevíš jestli nebude někde publikovaný záznam?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Religionistická konference „Alternativní spiritualita“ – Náboženský infoservis
    https://info.dingir.cz/2025/10/religionisticka-konference-alternativni-spiritualita/

Katedra religionistiky Husitské teologické fakulty Univerzity Karlovy zve čtenáře Náboženského infoservisu k účasti na třetím ročníku religionistické konference „Alternativní spiritualita“, která se uskuteční ve dnech 16. a 17. 10. 2025 v budově fakulty na adrese Pacovská 350/4, Praha 4 – Krč. Účast na konferenci je zdarma, není třeba se nikde registrovat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAMAHL: Takze následujícíc “kristalova noc” bude doslova hon na carodejnice?
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    týpka prokleli a za tři dny ho někdo zastřelil. Vzpomeňme, že je autrem citátu “It’s worth to have a cost of, unfortunately, some gun deaths every single year so that we can have the Second Amendment”

GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Algoritmům v poslední době dočista jebe, protože mě šacují na plně gramotného mexického woke libtarda. Takže mi podsouvají nadávání na poměry v USA ve španělštině, kočičí memy ve španělštině, paleontologii, archeologii a jiné věci s dlouhými slovy a občas nahuatl pro tento den. Ale jo, občas jsou ti dinosauři nebo Mayové ve verzi kreacionisti/pyramidy je naučili stavět emzáci a kdo tvrdí opak, je vůl. V kterémžto případě oceňuji, že nadávání na poměry i kočičí memy mě naučily užitečné fráze jako Chinga a tu madre! Jak se řekne zasraní čuráci v nahuatlu, jsem ještě nepochytila, ale ještě pár desítek let a i na to dojde.
    Pokud mě algoritmus nepřehodnotí na, třeba, francouzskou kremlofilcku.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CDR: Ovšem když z toho odpářeme tu numerologii (a Marilyn), chlápek prostě jen pěkně a srozumitelně popsal, jak fungujou simulakra
    CDR
    CDR --- ---
    změna algoritmu FB, kdy vám na zeď cpe neznámé lidi (většinou co nejvíc kontrovezní, já mám teď ve feedu 80 % konspirodezolátů a fašounků), je zároveň občasným zdrojem pokladů.
    Třeba tenhle týpek z děržavy čechaslavakija, to je solidní materiál (samozřejmě antisemita, antieu, antiUA, panslovan, putinasslicker)

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    ZUZKAOU: ta pýcha je zbožné synovo přání nebo otcova cesta, kterou by se syn mohl pyšnit?
    Z toho článku jsem to nějak nepochopil...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: to zni jako horsi verze priznani iluminatu. Ale tam by na ne vlitl Hermés, Kojot nebo jiny vtipalek mezi bohy a nachcal by jim do stojanku na tuzky.
    ZUZKAOU: a gringove to sezrali i s navijakem. I kdyz ja bych ty papricky strkala jinam.
    STENNY
    STENNY --- ---
    ZUZKAOU: Matně si vzpomínám, že Aztékové údajně velmi zlobivé nebo vzteklé děti "udili" kouřem z hořících chilli papriček, takže jihoamerická posvátná tradice, heč!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jako co za masochistu by si dobrovlně způsobil řvoucí batole s chilli v očích.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam