ARGANNAH: Jako jo, nechtěla jsem to psát takhle naplno...ale ano. Dítě bude vyžadovat jen to, co mu člověk dovolí/poskytuje. Kdyby UM nebylo, tak co? Zemře hlady? Zemře na vyčerpání řevem? Ne...Dost možná bude jen líp spát.
A to není nějaký rytí, já spíš obdivuju ženy, co jsou schopny se takto dětem věnovat, obětovat jim tolik fyzických sil (i psychických), a ještě k tomu pracovat, já toho schopna nejsem, tudíž jsem dobrá v tom hledat si ty cestičky, jak to či ono udělat tak, aby to vyhovovalo hlavně mně (ale i dítěti samozřejmě, protože když něco nevyhovuje dítěti = řev = a ten VELMI nevyhovuje mně). Ale je dobrý si pamatovat, že i v tomhle věku (1-2r) dětí platí respektovat a být respektován. I když se to maskuje za to, že je to fyzická potřeba toho dítěte (ano, u miminka byla, tady už se to přehupuje jinam)...je třeba rozlišovat, kdy ano, a kdy už ne. I když z toho co píše
NOITA, tak mám pocit, že si myslí, že to fyzická potřeba je, dítě je hodně aktivní == má velkou potřebu jídla. Tak pak asi nějak zapracovat na tom, aby se ta strava, kterou pro svou aktivitu potřebuje, přesunula do té části dne, kdy se nespí. A v noci se prostě spí. V noci jsem dělala vždy "mrtvou", prostě nic se mnou nehnulo (samozřejmě nemluvím o období cca prvních 6ti měsíců - ale i tehdy jsem se snažila v noci vést jiný režim, žádné velké svícení, přebalování, aktivování dítěte, kojení jen v posteli atd.). Dítě není hloupé, jakmile se omezí potrava v noci, bude se snažit se najíst víc ve dne.