• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONA_MAKARONAŠťastný rodič, šťastné dítě.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    TORUVIEL: V té souvislosti mně napadá otázka

    Jak se díváte na názor, že pokud dítě nedám do klasické základky, ale třeba do montessori nebo do domácího vyučování, buduji kolem něj ochrannou bublinu, nepřipraví se na skutečný život, kolektiv, etc. ..
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    INDALILITH: no je mi jasne ze jsi to myslela dobre :) ale popravde ta forma prikazu se mne ponekud dotkla, jenze jak ctu, tak ty to mas kolem sebe furt, tak pak se nedivim ze to taky takhle hned nahodis
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    TORUVIEL: To je spíše do Montessori auditka. Taková klasika, nic nového autorka nepřináší, nicméně podle příspěvků dole v diskusi to spoustu lidí pořád nechápe. Protože to neznají !
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Psycholožka: Klasická škola tvoří nesvobodné lidi závislé na autoritách - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...maci_zt#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=idnes&utm_content=main
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    INDALILITH: to je odvážné tvrzení s tím spaním ;-) Vůbec to nemusí platit na všechny děti. Třeba můj treti syn jedl misku kaše k večeři, ještě mu ani nebyly čtyři měsíce. Ale v noci se budou stejně jako předtím.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SANCHA: Josefína by se neodpojila asi nikdy. Vlastně jsem to i zkoušela, ale ona proste nepustí. Což je pitomý, protoze pak ji celou dobu, i když málo, teče do pusy mléko, a ona i bez toho blije jak amina. Vzhledem k refluxu by se neměla prepijet.
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    BARRUSHE: No ja spis podleham tlaku okoli (babicky, jednum ame v baraku) a manzel se ji boji cokoliv rict a ja jsem imrvere za blbce, odebiram (maminku, betynku,mamu a ja) a pravidelne mu ukazuju diskuzni fora apod. ze jeho máti to bere tak jak to bylo za nich a ted je to tak "trosku" jinak ale je to spis hlavou proti zdi .. mala je citliva ale přitom číslo .. podobnej ocistec je u nas s mluvenim (na svůj vek mluvi krasne + chvilkama cinstina-batolectina) a tchyne by ji nejradši brala uz k logopedovy a dela sceny ze bude v cinstine myslet a ze nam ji nevezmou do skolky.. zabit malo ...
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    BILAKOBRA: Pak se tedy omlouvam jestli se te to nejak dotklo, tak to rozhodne nebylo myslene.
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    INUSHKA: 2 roky a čtyři měsíce, bylo by supr kdyby to Janicka vzala stejne jako tvoje Malvina :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LYDI: ne
    LYDI
    LYDI --- ---
    YMLADRIS: uz sis to cetla?
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SANCHA: Jorika třeba aktuálně ptes den funguje tak, že po nakojení ožije. Odpojí se sama, ale plně bdělá, s úsměvem na tváři a touhou hrát si, hýbat se a objevovat svět. To jí vydrží tak hodinku a pak chce spát, na což se obvykle potřebuje ududlat. Jenže když jí tak brzo (hodinu až hodinu a půl po předchozím kojení) dám mlíko, vede to místo spánku k břichabolu a blití. Takže dostane dudlík a usne s ním buď v náručí nebo v kolíbce.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    INUSHKA: Jo. Rozumím.Doteď jsem dudlík nedávala (můžu si dovolit ten luxus nechat dudlat po nakojení, než se odpojí), ale napadlo mně to právě v téhle souvislosti - na usínání, když potřebuje dudlat
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SANCHA: Já ho třeba dávám proto, že prostě není v mých možnostech mít dítě na prsu nonstop. A když potřebuje dudlat (jako že potřebuje), tak radši dudlík než palec.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    ANNAWA: Proč se vlastně dudlík dává? Spíš otázka do pléna.. jestli je to ze zvyku, nebo vás k tomu přiměly nějaké okolnosti?
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    INDALILITH: Taky si myslím, že do září času dost. Nejsem zastánce nějakého cíleného učení na nočník, každé dítě má svůj čas. Před druhým rokem jsme to zkoušeli, ale dcera byla pořád počůraná nebo pokaděná a mě se fakt nechtělo celý den trávit tím posílat jí na nočník, tak jsme zase dali plínky a za čas to zkusili znovu. Bez plínky přes den je asi od 2,5let a stejně to byla sem tam nějaká nehoda, někdy si ani neřekla, že je počůraná. Ona je celkem pohodlná, takže když má plínku, třeba před spaním a chce čůrat, tak nic neřekne a čůrá zkrátka do ní.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KOTENCE: ja s tím problém nemám, dítě je třeba u mě v šátku a má dudlík, nepřijde mi osizene.
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    INDALILITH: k večeři dostává kaši normálně lžičkou a pak mlíko a na nic jsem se neptala, jen jsem k tématu uvedla jak je to u nás aktuálně
    NOITA
    NOITA --- ---
    Děkuji vám všem! Udělala jsem osobní scan svých emocí a je zjevné, že mám prostě strach a pocit viny, že se Karlíkovi málo věnuji. Takže se mu to prostě snažím kompenzovat. Děkuji za ujištění, že noční krmení je absolutně zbytečný luxus. Už jsme nastolili nový režim. Pravda nevyspala jsem se, ale Karlík už dnes usnul bez flašky a včera i předevčírem v noci ji vůbec nepotřeboval. Takže opravdu jen stačilo udělat tento vnitřní krok! Wow ani jsem nečekala, že to půjde tak snadno :-D Díky za podporu a názory. Zas se na vás s důvěrou obrátím :-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    INDALILITH: Kolik jí je? A "v září nastupuje" znamená v září příštího roku? A ty jsi TEĎ zoufalá? Vždyť to máte na odplenkování ještě hromadu času. Nelámala bych to přes koleno, každé dítě k tomu dojde jinak rychle. Mně se Malvína zbavila plínek teď na podzim, ve dvou a tři čtvrtě. Do té doby nechtěla o nočníku ani slyšet, když jsme ji zkoušeli nechat bez plínky, klidně chodila v počůraných kalhotách. Taky jsem byla už zoufalá, protože měla nastoupit do školky a furt s plínkama. Ale když odmítala, tak co s tím? Pak to pochopila, rozhodla se a v podstatě během dvou dnů byla bez plen a bez nehod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam