• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONA_MAKARONAŠťastný rodič, šťastné dítě.
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    Kazdopadne sama uz taky nevim , kudy kam, mala mi v zari nastupuje do skolky ale porad mame plenky (nocnik tvrdosijne odmita a sedatko na wc nevi co s tim ((několikrát jsme vse ukazala osobne)) a pocurane pradlo vůbec neresi a bobky necha spadnout do nohavic) uz jsem zoufala ..
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    BILAKOBRA: Před spaním (asi hodinu , maximalne dve), dej kasi normalne lzickou a pak okoupej a dej mliko a bude ti spat az do rana , u nas fungovaly ještě denoddeni rituály , jako pousteni ukolebavajiicih strojku (fisher price) a hlazeni prstem po obliceji a když prisly desi nebo rostly zoubky tak potulit uklidnit zachumlat a zase strojky-
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    memu malemu je pres rok, v noci se take budi a chce flasku - ja kvuli praskum od zacatku jedu UM, ale na noc delame do flasky a nechavame pri pokojove teplote, malej s tim v noci nema problem, takze odpada vstavani a pripravovani mlika, proste jen hmatnu po flasce a podam, ted jsme zacali pridavat trochu kase do toho, tak mi prijde ze toho nevypije tolik a pritom je stejne spokojeny, flasku dopiji az rano
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    NOITA: ad zkouset ho naveceret vic - proc ne

    ad jestli jsou deti tak temperamentni ze fakt maji v noci hlad - nejsu odbornik, neslysela jsem o tom, muzes mit mimoradne dite, jasny. pokud dal chces krmit, co se zamerit na krmeni co nejvic jednoduchym stylem. Matky, ktere nekoji, urcite maji nejake triky (termoska s horkou vodou? Beba v tekutem stavu, flaska opet strcena v teple vode? Nebo mozna by se spokojil i s pokojovou teplotou? (do UM skoro vubec nevidim)

    ad oc mu jde, treba place protoze pres den nema prostor si vyplakat frustrace a je navykly ze se po nem chce aby plakat prestal co nejdriv a to mu jde s flaskou.. pokud moc zkratkovite, rozepisu
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    My teda dudlík zrušili asi v roce a půl, kdy už se to v noci zvrtlo v to, že musela mít jeden v puse, dva v ruce a hledej to pak rozespalá..a zase mít tady 30 dudlíků, to teda fakt ne :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KOTENCE: Proto jsme jich měli víc, měla jsem vždy na okraji postele po ruce 2-3 náhradní :o) Ale je to teď bez dudlíku samozřejmě lepší (co se týká spánku), zrušili jsme to někdy po 2.roce, když už mi to nepřišlo vhodné.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Ja teda nejsem zastance dudliku=siditek. Vzdyt to uz od nazvu znamena sidit :-) Obzvlast u vetsich deti. A pak spousta rodicu leze uprostred noci pod posteli a hleda dudu...
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    TORUVIEL: tak tak. Zajímavé je, jak děti pak později v tom dudlíku vnímají pocit bezpečí. Třeba když naše děcko zakopne, tak je to třeba pláč a pak "dudúú, čajíí"(z flašky). Mají podvědomě uložené spojení prso- vyřešit problém (uklidnit se).
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Jak jsem otrávil své děti - Blog ZŠ Montessori
    http://blog.zsmontessori.net/clanek/jak-jsem-otravil-sve-deti
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    NEMESISS: U nás když nezabralo pochování, tak jsme se šli třeba na chvíli koukat z okna na světýlka nebo jsem jí zpívala.
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    Přitulení k pupku. ;-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    NEMESISS: U nás pak zabíralo pohlazení po hlavě a ten dudlík (ten téměř magicky, zadudlala a usnula).
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    NEMESISS: Tak není to ideální. A taky to dítě ten dudlík nemusí vůbec přijmout (jako tvoje). Ale pokud ano, a bude to jediné východisko, tak proč ne. Psychické a fyzické zdraví matky/otce je přednější. A někdo to nevyspání holt snáší prostě blbě (když je to ještě navíc v kombinaci s už tak dost labilní psychikou, třeba - já se z toho psychicky léčila ještě 2 roky, a doteď mám někdy tik, že večer musim honem honem jít spát v 8, jinak se nevyspím). Někdo to snáší naprosto v pohodě, jasně.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    MARKYSHA: jasny, ja tam prave nemam ten prechod mezi postylkou a velkou posteli, protoze spime spolecne na velky, nizky posteli a tudiz jedinej zpusob, jak se dostat ke mne bliz, je pricucnout se k prsu. takze ja mam z toho nocniho odstavu trochu strach, abychom pak nebyli odkazani na jinej, treba narocnejsi a mene efektivni zpusob nocniho utesovani...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NEMESISS: Někdy stačí pohladit a posedět u postýlky, jindy si je vezmu do postele.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    ARGANNAH: je stejne starej jako syn Noity, tedy 15 mesicu. chystame se na odbourani nocniho kojeni, mame plan, ale porad se k tomu ne a ne odhodlat, porad necitim, ze je ten "spravnej cas" (mozna na to nemam koule :D)
    vim, ze ma luxus, chci mu ho doprat (asi mu tim neco kompenzuju)

    jak utesujete v noci dite, ktery neni kojeny, ani v noci nepije UM a boli ho treba zuby? tuleni? chovani?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    NEMESISS: Hele, pokud ses víc než rok nevyspala v noci v kuse déle jak tři čtyři hodiny, tak se to na tvém zdraví nějak promítne - v lepším případě jen krátkodobě a odstranitelně. Nicméně je to samozřejmě o rozhodnutí každé z nás, jestli nám to stojí za to. Nevím samozřejmě, jak staré je tvoje dítě. Je-li mu pár týdnů nebo měsíců, je noční kojení nezbytnost. Je-li mu přes rok, jako synovi Noity, dopřáváš mu v podobě nočního kojení luxusní služby. Na radu ses tu neptala, tak ti ji nebudu vnucovat, nicméně myslím, že není na škodu si uvědomit, jak si situace stojí, a z jakého důvodu to vlastně dobrovolně ubíráš z nějakého vlastního zdravého režimu nutného k minimální fyzické a psychické pohodě.

    KLEVKA: Tak pokud je roční dítě stále bez příkrmů a plně kojeno, např. kvůli alergiím nebo tak něco, ok, to je jiná situace. Z toho, co Noita psala, to nebylo moc jasné, ale já to pochopila tak, že malého přikrmuje. Je-li tomu tak, má se roční dítě najíst normálně přes den, protože už do sebe dokáže v normální stravě dostat všechnu energii, kterou potřebuje. Je to samozřejmě rozhodnutí každé matky, jestli ještě kojí po nocích, někomu to vyhovuje právě kvůli fyzickému kontaktu a mazlení, někdo nemá koule na to odvykat, protože se hrozí toho řevu. Nicméně já si opravdu myslím, že ve chvíli, kdy to (plně pracující!) matce natolik nevyhovuje, že to řeší na nyxu, je čas s tím přestat. Jak píšu nahoře, v téhle chvíli už je to luxus a ne nezbytnost a tudíž ano, dítě "nemá nárok". Neříkám, že je to nutně špatně, to je asi individuální, ale "nárok" opravdu nemá.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    TORUVIEL: je to na zvazeni, prijde mi skoda zvykat takhle stary dite na dudlik, ale i tohle muze bejt reseni. ja teda chtela aby syn mel dudlik, ale darilo se nam ho pouzivat jen od cca 2 do 4 mesicu, pak ho uz nikdy nevzal na milost, cert vi proc...
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    ARGANNAH: vim, o cem mluvis a je pravda, ze i na mem zdravi se to, co popisujes podepisuje, ale nemyslim si, ze je to dusledek nocniho kojeni, nybrz moje prace+reseni x neprijemnejch byrokratickejch a legalnich veci ohledne prace myho muze, kterej neni z Eu a navic neumi cesky+veci, ktery se holt deji ted nejakou blbou nahodou (jakuztotakbyva)+ nocni kojeni a pece o dite. pritom si uvedomuju, ze to, co jsem uvedla na poslednim miste, mam vlastne na miste prvnim a ano, sama se v tom placam, ale nemyslim si, ze by dite melo "odnaset" to, ze ja jsem emancipovana a zrovna se nam, s prominutim, sere vic veci najednou. nevim proc bych mela odstavovat dite jen kvuli tomu, ze jsem sama pretizena vsim. (kojeni je jen 1 priklad za vsechny, obdobne bysme se tu mohly bavit o nedeleny pozornosti, traveni volnyho casu atp.). chapu, ze nekdy to muze bejt reseni, jen popisuju, jak to vnitrne citim. na tenhle zivotni styl tady dojizdi dost matek, pece o dite pro nas holt neni (nemuze byt?) jedinou naplni dne.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KLEVKA: Moje dítě v roce chtělo kojit určitě víckrát. V tý době to zrovna bylo snad nejvíc, myslím, že to souvisí s tím osamostatňováním během dne. Ale kojit na pomazlení, určitě bych nevstávala a nedělala UM.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam