KOTENCE: Hele, zjisti nezjisti - v urcitym veku, kdy detem zacina byt jasno ze certi, jezisek neexistujou, tak se s tou hrou prestava, ne? A do te doby samozrejme ty deti ruzne zaslechnou od starsich kamaradu ze cert je soused, a jezisek neni, ale dokud si pred ne nestoupne cert a nesvlece se do souseda tak tu jistotu nema. A i kdyz se tohle stane, tak se to stejne vztahuje na tohoto konkretniho certa, ale ten ve tme za rohem, ten je opravdovej.
Nemyslim si, ze je nejak komplikovany odhadnout, do kdy ma cenu povidat o certech a od kdy o zubnim kazu - prichazi to podle me tak nejak ruku v ruce, nenapada me tedy duvod proc by k nejakemu naruseni duvery melo dojit.
A co si pomysli - deti se stejne casem dozvedi, ze rodice ve spouste veci nemeli pravdu, protoze kazdy se nekdy plete. Vnimat to, ze mi rodice rikali o jeziskovi nebo certech a pekle jako lez, mi prijde asi tak rozumne, jako povazoval za lez to, ze mi nekdo tvrdi, ze prehradni nadrz Slapy je vetsi nez Zelivka, protoze si to doopravdy mysli, i kdyz to tak neni.