• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STARFModularni syntezatory
    LEJN
    LEJN --- ---
    A3D747: nevim teda jestli "v pohodě", ale jde to... každopádně to bude dobrá škola ;-)
    A3D747
    A3D747 --- ---
    LEJN: dobry tavidlo, pinzeta a kvalitni lupa, a je to v pohode :)
    s pastou moc zkusenosti nemam, nezapejkal jsem ji, normalne jsem ji zapajel, ale byl to voser....dobrej cin mi prijde ok
    LEJN
    LEJN --- ---
    QYDO: to už je spíš bakalářská práce :-) ... jako držím palce, ale pájet bych se s tím nechtěl... na to už by asi byla lepší pájecí pasta a zapečení
    QYDO
    QYDO --- ---
    QYDO: btw pcb jsem dostal jako darek, ale pry stalo par dolacu a soucastky vyjdou na 1500
    QYDO
    QYDO --- ---
    Dlouho jsem nic nepájel a tak jsem si řekl proč si rovnou na rozjezd nedát maturitu z pájení SMD čipu... Za týden přijdou součástky tak pak podám report

LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    Tyvole nejlepsi eurorack modul! Bottle opener!

http://gieskes.nl/undefined/eurorack/?f=bottle-opener

LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    Good bye savings!

Intellijel Shapeshifter Eurorack VCO Sound Demo (Part 2/2)
    http://www.youtube.com/watch?v=XkSnnc9tNJg
    STARF
    STARF --- ---
    TMH: tak nejak, ale ty granule tady nehrajou az takovou roli... v tom videu ma density knob otocenej uplne doprava a tak prochazi cely audio a ne jen drobny utrzky... jde spis o to, ze Clouds je i moc prijemna delay a reverb... hlavni roli tam hraje ta E350 - wavetably do toho selektoval Robert Rich a jsou za sebou harmonicky poskladany, proto to zni tak pekne, kdyz mezi sebou pomalu morfujou
    TMH
    TMH --- ---
    TMH: jo už tomu rozumim, wavetable osc do clouds, kterej z toho udělá granulární roztáhlý textury.... kdo by řekl, že granulární struktury můžou bejt i roztažený, ne jenom krátký a lo-fi....
    TMH
    TMH --- ---
    STARF: jop tak tohle je přesně ono... máš pravdu že to první video s wave shaperem je trošku raw, ale představu mám... tohle je blbý, vypadá to že budu muset pořídit case, Clouds a začít nějak... to E350 je nějak zřetězený s Clouds?
    STARF
    STARF --- ---
    TMH: idealne nejakej wavetable oscilator s morphujicima programama (E350 nebo Braids), muze se hodit waveshaper (ale taky muze byt moc raw, kazdopadne do vaseho rychlejsiho techna by to nemuselo vadit)... riser / downer je otazka filtru, VCA a obalky/LFO imho

tady je treba jedna ambientni hypnoza co jsem nahraval (je to debilne napanovany, dnes bych to nahral jinak, ale na monitorech se to ztrati - sluchatka moc nedoporucuju) a pod tim E350 s Clouds (ne moje video)

Modular dark ambient jam (DPO, Rings, Clouds)
    https://www.youtube.com/watch?v=iY0LIKr7YXg

Morphing Terrarium vs Mutable Instruments Clouds
    https://www.youtube.com/watch?v=iS2JJYNk0BA
    TMH
    TMH --- ---
    STARF: hmmm to mě zajímá celkem dost, využívat modular právě tímhle směrem... co bys doporučoval jako základní setup pro atmosférický pady, soundscapes a FX risers/downers? omlouvám se za tuhle stupidní přímou otázku, ale uvažuju o stavbě malýho cestovního skiffu (sekvencer CV z analog 4)
    STARF
    STARF --- ---
    SYSTEMTERROR: asi bych se podival po vice modulacnich moznostech (LFO, obalka), hodi se druhy oscilator, waveshaper (kombinace tehle dvou veci je napr. Make Noise STO) a neni od veci taky nejaky random source... to jsou pro me takove zaklady v modularu... pak to poslat do Clouds a hotovo:) ale tak zalezi, co hledas, ja mam modular hlavne na atmosfery a fx
    SYSTEMTERROR
    SYSTEMTERROR --- ---
    Zdar ve spolek, před časem jsem pořídil mother 32 a už zmýšlam co bych k tomu přidal. Neplánuji nějaký šílený systém, jen bych to doplnil o nějaké efekty, či další věci, moc se zatím neorientuji, tak proto se ptám. Časem bych chtěl nakutit svůj HW do 19" racku k vůli mobilitě a ochraně, tak jsem dohledal, že existují 84HP rakové držáky. Tak bych teda k matce ještě něco přibral. Můžete mi doporučit něco k tomu? nemusí to byt přímo efekt, něco co ji rozšíří ještě možnosti.....

ten držák jsem našel tento http://www.tiptopaudio.com/hek.php je to klasika 3U co vleze do 19"racku o délce teda 84HP. Je možné že kdyz mě to chytne, tak by postupně ješte přibyl další....ale tím mé modular ambice asi budou končit :D i když kdo ví :D

k těm efektům. Líbí se mi od jomoxu T-raconizer, máte s ním někdo zkušenosti? Má v sobe vice efektů v jedné ceně.

Díky za případné postřehy a tipy :)

STARF
    STARF --- ---
    Novorocni cistka (Praha, neni problem kamkoli zaslat)

Moog Mother-32 - 14 500 CZK (540 EUR)
    Make Noise DPO - 13 500 CZK (500 EUR)
    Pittsburgh Mix Mult - 1750 CZK (65 EUR)
    Music Thing Modular Mikrophonie - 1300 CZK (48 EUR)
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    _ELPH_
    _ELPH_ --- ---
    ZERO: pre mna je najvacsia zabava si napatchovat kazdy zvuk uplne od zakladu a snazit sa pritom vyhnut vsetkym klasickym metodam a beznym zvukom.

jediny problem je, ze vacsinou mam jednym perkusivnym zvukom zabratu 1/3 systemu a nemozem si dovolit mat takto napatchovat vsetko, takze mam ak klasicke moduly na obyc zvuky: 3x diy clone 808kick, 2x mutant clap, 1x mutant hihat, CGS drum sim, chime, (a ochvilu aj cynare), DS8 drum clone...

Ako main clock pouzivam midi z PC, kvoli jednoduchsiemu syncovaniu a aj stabilite a istote, ze mam celociselne bpm (jednoduchsie sa to potom striha). Vramci modularu mi midi ide najma do flame clockworku...
    STARF
    STARF --- ---
    ZERO: mam sice Tea Kick a Braids (ktery maji par bicich programu), ale spis to resim externe (Octatrack, TR-09)... kazdopadne kdyz uz si chci vysyntezovat treba kopak, zaklad je AD obalka do pitche oscilatoru, dalsi obalka na VCA a muze se hodit i mix pro smichani ruznych vln ci jinych zdroju zvuku (fajn je treba taky poslat obalku do filtru, kterej nema nic ve vstupu, a to primichat ke zbytku... pridas tak kopaku takovej ten klasickej click)

How To Make An Analog Kick with Tobi Neumann
    https://www.youtube.com/watch?v=gqh8mB4pDoU
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    Halejte nevite kde jinde nez v Thonku sehnat full kity Mutant BD9 a Snaru??
    ZERO
    ZERO --- ---
    INSECT: sem se zrovna chtel tady mistniho osazenstva zeptat, jak resite bici? mate to poskladany od tiptopu nebo jiny moduly, nebo uplne externi drum machine? diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam