• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEATranskulturní komunikace UHK - taková moderní (kulturní) antropologie
    MEA
    MEA --- ---
    SHEALA: jj, tahle cesta je fakt trnitá, společnost bývá hodně zabředlá do svý lenosti, tradičnosti a nebo strachu, když to napíšu spíš obecně.. pozoruju, že hodně lidí jde za svým právě tím stylem "a basta" a za každou cenu se postavim a budu tam stát, ať to stojí co to stojí.. takhle se někdy tý větčině otevřou oči.. ale je to vždycky sázka a risk.. osobně obdivuju takový zarputilý lidi, ale zároveň i vidím tu tvrdohlavost, paličatost a že by kolikrát udělal pro sebe líp.. kdyby se na to vyprdl, jenže pak by toho nedosáh, ale chce to fakt mít, vnímá to tak, že to za každou cenu chce? atd atd..

    dneska jsem to "a basta" taky zkusila, jenže nakonec jsem zjistila, že jsem udělala chybu, když jsem navrhla grafickej plakát k zamyšlení na jiný téma, než kterýho se vlastně týkal, a že si za tím stát přecijen takhle nemůžu, ale kdybych ji neudělala, tak jsem připravená stát za tím, co chci jak nejvíc umim .)
    MEA
    MEA --- ---
    výborná sonda pro transkultur

    Zajatci bileho boha
    https://www.youtube.com/watch?v=eZxM4mpT1wc
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MEA: alternativa ke googlu je pak duckduckgo, vytáhne tě z google bubliny. https://duckduckgo.com/
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MEA: Co se týče postižených, tak tam potřebuju se naučit pár věcí, abychom nestáli a nepořvývali na sebe, jak se bohužel děje. Nějáká možnost dialogu je pořád ještě obtížná, a strašně to pochopitelně komplikuje diskrepance moci. (A to že my co jsme se s tou diskrepanci moci naučili pracovat, to přepalujeme na druhou stranu. Stylem A BUDE TADY BEZBARIÉROVÝ NÁDRAŽÍ ať to stojí co to stojí)

    Nechci se omezit jen na to. Zajímá mě víc věcí, třeba komunikace s přistěhovalci a potomky přistěhovalců, a taky mezi seniory z vesnic, kteří mají jakýsi kulturní kapitál, co postupně mizí, a náma městskýma povalečama.
    MEA
    MEA --- ---
    teda ale nepochopim..
    jak je možný, že v tom slovníku mají uvedený strukturalismus a chybí jim tam funcionalismus? nechápu..
    MEA
    MEA --- ---
    MEA: oprava - slovník
    MEA
    MEA --- ---
    hmm, ještě bych uvítala tip na nějaký pěkný slovních kulturálních studií..
    mám od chrise barkera a je dost malý, takový základ, chtělo by to něco víc :)
    MEA
    MEA --- ---
    jinak nový otázky transkultuní komunikace se týkají určitě i internetu (to je hodně široká problematika :)) ) - jaké alternativy máme k dispozici k hlavní internetové síti, jaký protokoly mimo https a pod. známé a hojně užívané, je něco kvalitnějšího na vyhledávání než gugl a přitom zaručí ještě lepší a méně mocensky kontrolované výsledky vyhledávání, kam směřuje internetová realita, budeme za chvíli jako v matrixu, lenošit napíchnutí jako lavry a užívat si těch nějdivočejších fantazií naplno? :)

    kdybyste k tomu cokoliv měli, to by bylo!
    MEA
    MEA --- ---
    tady je odkaz na zkrácený studijní materiál ke
    kulturnímu dědictví,
    nevim popravdě nakolik je důvěryhodný, pročítala jsem jen tu část, kde se píše o konfiguraci kulturních prvků, což mi na zodpovězení otázky stačí, ale třeba to bude zajímavý materiál

    http://www.google.cz/...F_GUo0QDm9oA-1K9O6kmJuFViA&sig2=R81O4BCFmyQnt5R9HYprBg&bvm=bv.84349003,d.d2s
    MEA
    MEA --- ---
    BAKASSASIN: děkujeme :)

    SHEALA: hlavně je důležitý dialog, otázky, rady, odpovědi, no prostě cokoliv, co se transkulturní komunikace týče..

    o jaký subkomunity se jedná?
    pamatuju si, žes dělala aktivně s vozíčkáři, jestli se dobře pamatuju teda? :)

    btw. na tomhle oboru se zabýváme i psychologií a psychoterapií, psychosociálnem ve zkratce, proto jsem na ten obor šla :), že je zde antropologie, psychologie, ale i náboženství a filosofie, což to náboženství není zrovna můj šálek kávy, jelikož jsme zaměřeni prokřesťansky a já nejsem křesťan, tak mi nezbývá, než toto zaměření akceptovat a vybírat si předměty, které mne aspoň trochu zajímají, takže biblistika ani náhodou, ale kostely a architekturu bych už snesla :))

    teda ale výběr předmětů je tu dost rozmanitej :), na antropologii to ale stojí, což jsem ani netušila, když jsem se sem hlásila, protože předměty se jmenují jinak
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MEA: já jen že nedělám do antropologie, a už vůbec ne kulturní, jen se snažím nějaký subkomunity rozkomunikovat, takže se chci spíš od vás učit :) Je to pro mě věc, která se bude hodit strašně moc do budoucna, obávám se že takový ti různí konvičkové a tak by potřebovali navštívit nikoliv psychologa ale kulturního antropologa :)
    BAKASSASIN
    BAKASSASIN --- ---
    zdraví plzeňská antropologie
    MEA
    MEA --- ---
    jen si myslim, že se to tu rozjede asi hodně pomalu
    MEA
    MEA --- ---
    SHEALA: klidně i přímo.. :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Dobrý auditko, budu (zpovzdálí) sledovat :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam