• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERMAIDACo práve teď čtete? Nebo co jste nedávno zajímavého četli a doporučili byste ostatním?
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    Mám rád vzdělávací knihy od Johna C. Maxwella, nicméně naposledy mě velmi oslovila kniha Učebnice MLM - Václav Rathouský.
    Čte tu někdo něco podobného? Rád si nechám poradit na dobrý titul :)
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    STEFAN: Naprosto souhlasím, jen bych doplnil, že (v překladu, který jsem četl) má sága Johna Cartera nádherný a bohatý jazyk.
    STEFAN
    STEFAN --- ---
    Viděl jsem nedávno film, který byl v kinech cca před dvěmi lety: John Carter - Mezi světy. Zalíbil se mi a tak jsem si řekl, že by bylo zajimavé přečíst si "originál".. Zjistil jsem, že autorem je tentýž člověk, který napsal mého, v dětství velmi oblíbeného, Tarzana z rodu opic..
    Čtu již čtvrtou knihu z celé "vesmírné" ságy. Nemusím snad připomínat, že film se pouze "inspiroval" knihou a to do takové míry, že děj nepoznáte ;-D Podle originálu jsou pouze jména a kulisy. Navdory tomu je jak film tak celá série, kterou jsem dosud četl, velmi dobrá - rozuměj velmí dobrá pro dobrodružně založeného chlapa s duší chlapce ;))
    A zde autor: http://www.databazeknih.cz/autori/edgar-rice-burroughs-5857 ;)
    TAMARA_TVIDOVA
    TAMARA_TVIDOVA --- ---
    Čtu Podivný případ se psem. Je tady dost výrazný vypravěč. Takový ten klasický autista, který splňuje každou stereotypní povídačku o autistech :) Příběh zatím o ničem, nicméně díky vypravěči je to k čtení zajímavé.
    Pro fanoušky knih s neobvyklými vypravěči jako jsou: Chlapec v pruhovaném pyžamu, Pokoj či Růže pro Algernon :) Ale jak už jsem řekla... samotný děj je slabší
    HITMAN
    HITMAN --- ---
    ADITU: Něco takového od knihy čekám ;-)
    ADITU
    ADITU --- ---
    FOSSY: Výrazně lepší. Co je ve filmu sotva naznačeno, je v knize podrobněji rozepsáno. Motivace postav jsou pochopitelnější, a konec je dost jiný a pro mě celé knihy výrazně děsivější, než film (aneb co jsou lidé ochotni a schopni udělat malýmu klukovi, sami sobě, jak dovedou být násilní nejen vůči jiným lidem, ale i druhům atd atd.).
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Stephen King- Pan mercedes.

Obvykle detektivky nečtu,ale když jsem to dostal... Musím říct,že to je fakt dobrý, ten King prostě umí..
    KUKATEKK
    KUKATEKK --- ---
    V neděli jsem dočetla Tajenky života I. https://www.kosmas.cz/knihy/103437/tajenky-zivota-i/, což je hodně zajímavý čtení, určitě doporučuju každýmu, kdo není ke svýmu zdraví lhostejný a je nakloněn celostní medicíně, ale i jiným alternativám. Po dočtení jsem potřebovala nějaké odlehčení a tak jsem sáhla po knize Peklený kocour http://www.argo.cz/knihy/194552/pekelny-kocour/, což byla správná volba, moc dobře se to čte a myslím, že to nikoho neurazí :)
    HITMAN
    HITMAN --- ---
    FOSSY: Já jsem taky zatím viděl jenom film, takže doplňuju informace. Z toho úvodu co jsem zatím přečetl je asi nejpatrnější zaměření na ostatní členy rodiny, sourozence Endera. A pak taková ta klasika knihy vs filmy, je tam více myšlenkových postupů, vykreslení vztahů apod. Zatím jsem na začátku a musím říct že už teď se mi to líbí víc jak film :-).
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    LOBOTECH: Škoda, žes to neřek dřív. Mám to někde i vytištěný a svázany v rychlovazači :) Alespoň teda část :)
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    HITMAN: Zeptám se, Endera znám zatím jen jako film, jaká je kniha?
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    LOBOTECH: :D :D :D
    Njn sice to sem nepatří, ale kabelka, do které se vejdou bichle dorazí :))
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    MERMAIDA: My taky radi cteme braky :) A ze by se neco neveslo do damske kabelky..... tomu proste neverim :))
    HITMAN
    HITMAN --- ---
    Dočítám, tak snad nevadí že jde o komiks a ne o knihu. Nicméně tenhle komiks strčí leckterou knihu svým rozsahem do kapsy :-)

A abych nadhodil i nějakou tu knihu, tak tohle začínám číst na čtečce, 15% hotovo.

MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    LOBOTECH: dát jsem psala že jsem se prokousavala Hrou..
    Mno dobře v mezidobí jsem četla knížky, o kterých byste napsali, že jsou to braky... Ale když Zlodějka je těžká do kabelky :) já vím chybá výmluva...
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    FOSSY: No, kdyz ja mam zpozdeni "jen" u tech tvych povidek :P Nejvetsi problem je ten, ze ja proste nemam rad elektronicke cteni. Od te doby, co jsi mi dal svoje dilka k precteni, jsem precetl desitky knih, ale vsechny papirove, zadna elektronicka :P A fakt to neni problem jen s povidkama od tebe, moje milovana doma taky pise a kdyz mi dava neco k precteni, tak s tim mam problem, protoze to je samozrejmne v pocitaci a ne na papire :P
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    LOBOTECH: Být tebou, tak se o zpoždění ve čtení moc nerozháním, osobo :)
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    MERMAIDA: Ostudo :) Malo cteni, moc zevleni na netu :) Tu swingers party si urcite precti, bal jsem se, ze to je jen nazev, ale Kotleta se s tim nemaze :) Neco takovyho mi na ceskem trhu chybelo :)
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    LOBOTECH: LOBOTECH: Já na toho Kotletu teprve čekám, začala jsem si občas kupovat knihy na bazaru na Databazeknih. A teď se mi i povedlo dvě nechtěné knihy tam prodat ;)

Jinak mi spolu se swingersparty přijde ještě nějaké ženské románové čtení: Jen jeden den a Než jsem tě poznala..

btw Lobo: tu Zlodějku knih, co jsem od vás dostala jsem taky ještě nečetla :(
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    V tuhle chvíli Dies Irae od Fabiana. Trochu zvláštní military sci-fi, popravdě mám problém se poměrně objemnou knihou prokousat do konce. Kotletova Swingers party mě taky čeká.
    Vždycky čtu jenom jednu knížku v jednu chvíli, další si beru až po dočtení, maximálně občas přeruším knihu nějakým tím komixem - teď na mě čeká nějaký ten Batman, Kasta Metabaronů, Sandman a Lucifer...
    Chtělo by to víc času na čtení a novou knihovnu. Ve staré se prohýbají police ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam