• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERMAIDACo práve teď čtete? Nebo co jste nedávno zajímavého četli a doporučili byste ostatním?
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    Syn správce sirotčince

Jako syn správce sirotčince má Pak Čun-do jistá privilegia. Není jako ostatní hoši, sirotci, které rodiče odložili cestou do některého z pracovních lágrů. Když dospěje, je odhodlán poctivě sloužit své vlasti, Korejské lidově demokratické republice. Avšak v zemi řízené nevyzpytatelným Kimem, kde člověk nemá právo na vlastní život, natožpak na identitu, kde vše je na povel a nikdo netuší, co bude zítra, v této zemi každodenního boje o holé přežití a nekonečné přetvářky ani absolutní poslušnost nikomu nezaručí, že se neocitne v pekle vězeňského dolu, odkud není návratu. Ale Pak Čun-do přežije. Přežije do chvíle, než se odhodlá získat lásku a zakusit pocit svobody…
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    čtu znovu po letech klasiku - historickou ságu od Merleho Dědictví otců. Plně odpovídá aktuálním fantasy-historickým trendům a je i tak dlouhá. jen nechápu, jak jsem to mohla číst ve 13 a rozumět tomu, teď s tím mám potíže :)
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    TACHIBANA_UKYO: Uvidím, až na ni dojde řada :) já film viděla asi půlrok po přečtení a jak jsem se těšila, tak jsem tam úplně postrádala atmosféru kniihy
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    trpím poruchou rozečtených knih...všude po bytě se mi válí něco rozečteného, nicméně z poslední doby můžu doporučit GEB:

Většina z Vás to asi bude znát, nicméně já se k tomu dostal až teď a musím říci, že je to vynikající...
    ARDNOIDY2K
    ARDNOIDY2K --- ---
    asi vsechno od Miguela Ruize ml. i st. muzu doporucit ale to je uz urcite provareny:)
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    VERCASKOCKAMA: mě - omlouva, ach jo :D
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    Jinak krom rozečtené série o Toničce Bolavé mám tady nějakou dobu načaté toto: "Postel - D.Whitehouse". Jako jo, brala jsem to do ruky jako nesmyslnou ujetou oddechovku... ale aby mně totálně štvala ústřední postava, potažmo většina postav - to se mi ještě nestalo. Mám to tu hozené na stolku už nějakou chvíli a občas do té knížky kouknu, ale se stejnou pachutí to zas odkládám.
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    TACHIBANA_UKYO: Škoda, Stařík se mi líbil moc (a všem, komu jsem ho vnutila, taky :) ), film mě zklamal (vlastně naštval, ale tady hrálo roli moje očekávání), Analfabetku mám zatím zařazenu v plánované čtecí frontě, až dočtu teď rozečtené. Ale mám z toho strach, Stařík nasadil laťku hodně vysoko.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    TAMARA_TVIDOVA: Četla jsem to v angličtině a vcelku mě to bavilo. Český překlad jsem kupovala mámě a té se to také líbilo. Pak jsme ještě obě četly Problémové partie (ty jsem i já dala už v češtině) a taky vcelku dobré.
    ORPA
    ORPA --- ---
    TAMARA_TVIDOVA: Podivný případ se psem mě dost bavil, přišlo mi to vtipný. Stereotypní možná, ale zase tolik o autistech nečtu. Nicméně vzal jsem si pak od stejného autora "Spudveč! aneb 70 000 světelných let" a to už mi teda přišlo slabší.
    ORPA
    ORPA --- ---
    Farářka - Hanne Örstaviková. Ale jde to pomalu. Přitom to není blbý. Zamíchanej vnitřní svět evangelický farářky, která prchla z Německa do Norska.
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    Mám rád vzdělávací knihy od Johna C. Maxwella, nicméně naposledy mě velmi oslovila kniha Učebnice MLM - Václav Rathouský.
    Čte tu někdo něco podobného? Rád si nechám poradit na dobrý titul :)
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    STEFAN: Naprosto souhlasím, jen bych doplnil, že (v překladu, který jsem četl) má sága Johna Cartera nádherný a bohatý jazyk.
    STEFAN
    STEFAN --- ---
    Viděl jsem nedávno film, který byl v kinech cca před dvěmi lety: John Carter - Mezi světy. Zalíbil se mi a tak jsem si řekl, že by bylo zajimavé přečíst si "originál".. Zjistil jsem, že autorem je tentýž člověk, který napsal mého, v dětství velmi oblíbeného, Tarzana z rodu opic..
    Čtu již čtvrtou knihu z celé "vesmírné" ságy. Nemusím snad připomínat, že film se pouze "inspiroval" knihou a to do takové míry, že děj nepoznáte ;-D Podle originálu jsou pouze jména a kulisy. Navdory tomu je jak film tak celá série, kterou jsem dosud četl, velmi dobrá - rozuměj velmí dobrá pro dobrodružně založeného chlapa s duší chlapce ;))
    A zde autor: http://www.databazeknih.cz/autori/edgar-rice-burroughs-5857 ;)
    TAMARA_TVIDOVA
    TAMARA_TVIDOVA --- ---
    Čtu Podivný případ se psem. Je tady dost výrazný vypravěč. Takový ten klasický autista, který splňuje každou stereotypní povídačku o autistech :) Příběh zatím o ničem, nicméně díky vypravěči je to k čtení zajímavé.
    Pro fanoušky knih s neobvyklými vypravěči jako jsou: Chlapec v pruhovaném pyžamu, Pokoj či Růže pro Algernon :) Ale jak už jsem řekla... samotný děj je slabší
    HITMAN
    HITMAN --- ---
    ADITU: Něco takového od knihy čekám ;-)
    ADITU
    ADITU --- ---
    FOSSY: Výrazně lepší. Co je ve filmu sotva naznačeno, je v knize podrobněji rozepsáno. Motivace postav jsou pochopitelnější, a konec je dost jiný a pro mě celé knihy výrazně děsivější, než film (aneb co jsou lidé ochotni a schopni udělat malýmu klukovi, sami sobě, jak dovedou být násilní nejen vůči jiným lidem, ale i druhům atd atd.).
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Stephen King- Pan mercedes.

Obvykle detektivky nečtu,ale když jsem to dostal... Musím říct,že to je fakt dobrý, ten King prostě umí..
    KUKATEKK
    KUKATEKK --- ---
    V neděli jsem dočetla Tajenky života I. https://www.kosmas.cz/knihy/103437/tajenky-zivota-i/, což je hodně zajímavý čtení, určitě doporučuju každýmu, kdo není ke svýmu zdraví lhostejný a je nakloněn celostní medicíně, ale i jiným alternativám. Po dočtení jsem potřebovala nějaké odlehčení a tak jsem sáhla po knize Peklený kocour http://www.argo.cz/knihy/194552/pekelny-kocour/, což byla správná volba, moc dobře se to čte a myslím, že to nikoho neurazí :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam