• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERMAIDACo práve teď čtete? Nebo co jste nedávno zajímavého četli a doporučili byste ostatním?
    Pochlubte se, co za knížku práve teď čtete :-)
    Jakou máte na nočním stolku, v kabelce či baťohu, nebo kdekoliv jinde :-) Popřípadě, kterou máte rozečtenou na Vaší čtečce?
    Jaká kniha na Vás čeká v (domácí) knihovně? K jaké knize se nemůžete probojovat, nebo naopak kterou čtete opakovaně? A kolik knih jste schopni mít rozečtené?

Doporučte knihu, která Vás zaujala... Nesmějme se Ničemu a Nikomu, za to co čte! :-) Každý má svůj žánr! Místo i pro ženské romány!

rozbalit záhlaví
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    CASTROL: Něco stravitelného, nemorbidního, nic co by byla detetivka jako thriller. I ve smyslu nic těžkého na čtení. Právě ta andelickarka byla taková oddechovka v podobě detektivky se zajímavou zápletkou. Takže bych ráda něco v tomhle stylu..
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    MERMAIDA: promiň, já jsem asi natvrdlá, ale co je těžšího na detektivce ke čtení? jde o srovnání detektivky ve filmu a v knížce? vrtá mi to hlavou od včera. ptám se proto, abych zapřemýšlela, co ti doporučit...
    GREGI
    GREGI --- ---
    Lovci monster s.r.o... az moc "oddychovka" ale asi tu prvni knihu doctu:) hodnoceni to spatny nemelo ale nesedi mi;)

jinak nejakej tip na nejakou scifi knihu ktera by mi nemela ujit?:)
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    (Nedávno jsem) Dočetla svoji první knižní detektivku "Andělíčkářka", na doporčení kolegyně. Musím přiznat, že na první pokus jsem si vybrala docela (dle mého názoru) zajímavou knihu s pěkným nádechem, propracovaností a tajuplností. Líbil se mi příběh, propracovanost s minulostí, a to kam rozuzlení spělo a co odhalilo.
    http://www.databazeknih.cz/knihy/erika-falckova-patrik-hedstrom-andelickarka-199829
    Takže můj dotaz zní, má někdo zkušenost s toutou autorkou-Camilla Läckberg? a dal by mi tip na nějakou knihu, která by mě od ní nezklamala?

Jinak mám ve čtečce připravený druhý pokus detektivky, http://www.databazeknih.cz/knihy/divka-se-snehem-ve-vlasech-201199, ale to se obávám, že bude na mě težší :(
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Tulák po hvězdách - Jack London

Na doporučení, už jsem za půlkou a líbí se mi.

Tulák po hvězdách - Jack London | Databáze knih
    http://www.databazeknih.cz/knihy/tulak-po-hvezdach-29477?c=all

Neodpustím si z ní tento úžasný citát - Kamenné zdi a železné dveře jsou na to, aby zadržovaly těla. Ducha zadržet nemohou.

Marcus Aurelius - hovory k sobě

- jsem také za půlkou a pro milovníky filosofie určitě doporučuji, dají se tam najít pěkné myšlenky, mám však knížku z knihovny, nevím jak tohle

Marcus Aurelius - Hovory k sobě.pdf | Ulož.to
    http://www.ulozto.sk/xaAmFYi/marcus-aurelius-hovory-k-sobe-pdf
    TAMARA_TVIDOVA
    TAMARA_TVIDOVA --- ---

Jsem teprve ve čtvrtině, ale zatím mi to přijde okouzlující :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Dočetla jsem Dlouhý Mars. Dlouhá Země se mi docela líbila, pak mi přijde, že to přestává být tak zajímavé. Poněkud mě tam ruší ty spojovací můstky, kdy se řekne, že teda pár měsíců se nic nedělo, někam se letělo, pak se doletělo a najednou děj poskočí, člověk ani neví jak.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    čtu posledního zaklínače. žádnej supr dupr úlet, klasickej Sapkáč ale vždycky potěší.
    BOX_IN_MOUSE
    BOX_IN_MOUSE --- ---
    Klub nenapravitelných optimistů - veliká paráda, přečetla jsem ji ani nevim jak: http://www.databazeknih.cz/knihy/klub-nenapravitelnych-optimistu-136745?c=all a to nemluvim o jednom z nejlepsich vtipu, jakej jsem kdy cetla, kterym od ty doby sikanuju kohokoliv potkam:)

A pak tuhle (včera dočtená): http://www.databazeknih.cz/recenze/mladi-romantici-123709 - ač jsem od ní moc nečekala, tak velmi prijemne prekvapila, predpokladala jsem dojemnej romantickej canc, ale jde spís o popis kontextu a událostí, který formovali vývoj umělecký skupiny, než o román, těžící z popularity hlavních postav...
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    Syn správce sirotčince

Jako syn správce sirotčince má Pak Čun-do jistá privilegia. Není jako ostatní hoši, sirotci, které rodiče odložili cestou do některého z pracovních lágrů. Když dospěje, je odhodlán poctivě sloužit své vlasti, Korejské lidově demokratické republice. Avšak v zemi řízené nevyzpytatelným Kimem, kde člověk nemá právo na vlastní život, natožpak na identitu, kde vše je na povel a nikdo netuší, co bude zítra, v této zemi každodenního boje o holé přežití a nekonečné přetvářky ani absolutní poslušnost nikomu nezaručí, že se neocitne v pekle vězeňského dolu, odkud není návratu. Ale Pak Čun-do přežije. Přežije do chvíle, než se odhodlá získat lásku a zakusit pocit svobody…
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    čtu znovu po letech klasiku - historickou ságu od Merleho Dědictví otců. Plně odpovídá aktuálním fantasy-historickým trendům a je i tak dlouhá. jen nechápu, jak jsem to mohla číst ve 13 a rozumět tomu, teď s tím mám potíže :)
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    TACHIBANA_UKYO: Uvidím, až na ni dojde řada :) já film viděla asi půlrok po přečtení a jak jsem se těšila, tak jsem tam úplně postrádala atmosféru kniihy
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    trpím poruchou rozečtených knih...všude po bytě se mi válí něco rozečteného, nicméně z poslední doby můžu doporučit GEB:

Většina z Vás to asi bude znát, nicméně já se k tomu dostal až teď a musím říci, že je to vynikající...
    ARDNOIDY2K
    ARDNOIDY2K --- ---
    asi vsechno od Miguela Ruize ml. i st. muzu doporucit ale to je uz urcite provareny:)
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    VERCASKOCKAMA: mě - omlouva, ach jo :D
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    Jinak krom rozečtené série o Toničce Bolavé mám tady nějakou dobu načaté toto: "Postel - D.Whitehouse". Jako jo, brala jsem to do ruky jako nesmyslnou ujetou oddechovku... ale aby mně totálně štvala ústřední postava, potažmo většina postav - to se mi ještě nestalo. Mám to tu hozené na stolku už nějakou chvíli a občas do té knížky kouknu, ale se stejnou pachutí to zas odkládám.
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    TACHIBANA_UKYO: Škoda, Stařík se mi líbil moc (a všem, komu jsem ho vnutila, taky :) ), film mě zklamal (vlastně naštval, ale tady hrálo roli moje očekávání), Analfabetku mám zatím zařazenu v plánované čtecí frontě, až dočtu teď rozečtené. Ale mám z toho strach, Stařík nasadil laťku hodně vysoko.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    TAMARA_TVIDOVA: Četla jsem to v angličtině a vcelku mě to bavilo. Český překlad jsem kupovala mámě a té se to také líbilo. Pak jsme ještě obě četly Problémové partie (ty jsem i já dala už v češtině) a taky vcelku dobré.
    ORPA
    ORPA --- ---
    TAMARA_TVIDOVA: Podivný případ se psem mě dost bavil, přišlo mi to vtipný. Stereotypní možná, ale zase tolik o autistech nečtu. Nicméně vzal jsem si pak od stejného autora "Spudveč! aneb 70 000 světelných let" a to už mi teda přišlo slabší.
    ORPA
    ORPA --- ---
    Farářka - Hanne Örstaviková. Ale jde to pomalu. Přitom to není blbý. Zamíchanej vnitřní svět evangelický farářky, která prchla z Německa do Norska.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam