• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERMAIDACo práve teď čtete? Nebo co jste nedávno zajímavého četli a doporučili byste ostatním?
    NALLE
    NALLE --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: no jsme stale v Irsku
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    NALLE: intermezzo? Odkud pocházejí hlavní postavy (čtu teď jen na webu, jak se jmenují)?
    NALLE
    NALLE --- ---
    Ctu novou Sally Rooney. Jsem teprve na zacatku, ale uz ted vidim, ze jeji posedlost telefony stale trva. Co nekolik stranek nekdo neustale vytahuje telefon z kapsy, kouka na displej, pise zpravu, uzamyka obrazovku, dava ho zpet do kapsy... ta zenska neni normalni.
    MALLOCH001
    MALLOCH001 --- ---
    Mother of Learning: ARC 1 https://www.goodreads.com/book/show/59661342-mother-of-learning

Jsem teprve na začátku, uvidíme co z toho vyplyne. Ale hodnocení to má dobré:)
    NALLE
    NALLE --- ---
    John Boyne - The heart’s invisible furies
    Epicka gay saga, ktera se cte jednim dechem. Prekvapuje me kolik je v tom humoru, oproti tem ostatnim co jsem od nej cet.
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    Tak jo.

VANEK
    VANEK --- ---
    NALLE: Překladatele ovšem jo ;)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Miluju.

NALLE
    NALLE --- ---
    The heart is the lonely hunter od Carson McCullers
    a je to takova smutna krasojizda ala Stoner.

Jeste bych rad doporucil Drive your plow over the bones of death od Olgy Tokarczuk - strasna dobra kniha, ktera cloveka nuti k smutnemu zamysleni nad tim, ze u nas takhle dobreho (zijiciho) autora/autorku proste nemame :(
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Zrovna jsem otevrela Podzemni mesto od Polacka, jak ja se na stare zname tesim, i kdyz asi neveselo bude
    LILITH213
    LILITH213 --- ---
    NALLE
    NALLE --- ---
    Mlady American tmave pleti, ktery prisel o oko pri rasovem utoku, se stehuje do Parize, kde si zije pomerne v klidu, ale je svedkem policejni sikany Alziranu. Vyborny.

NALLE
    NALLE --- ---

predtim jsem dal a hodne me bavilo toto
    MALLOCH001
    MALLOCH001 --- ---
    NALLE
    NALLE --- ---
    Cetl jsem od ni zatim jen Conversations with friends a i tady se lidi chovaji jako studeni sociopati, ale je to hodne comfy a to ted potrebuju :)

NALLE
    NALLE --- ---
    TUXAMINA
    TUXAMINA --- ---
    NALLE
    NALLE --- ---
    Pokracovani The Idiot. Chytry a zabavny.

M4RC
    M4RC --- ---
    Virginie Despentes: Život Vernona Subutexe. Jsem u třetího dílu a vlastně mě to baví. Je to moderní, aktuální, svižný text. Přijde mi to jako film v knize, a to rovnou se soundtrackem. Mimochodem Despentes má na Spotify ke všem třem dílům zvlášť playlisty.
    LILITH213
    LILITH213 --- ---
    Nic sloziteho, proste prastena oddechovka. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam