• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERMAIDACo práve teď čtete? Nebo co jste nedávno zajímavého četli a doporučili byste ostatním?
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Bizarní gemerské postavy a podivné události v docela ošklivě nakresleném komiksu. Víc otázek než odpovědí, nemůžu se dočkat dalšího dílu.

NALLE
    NALLE --- ---
    No comment

NELLAS
    NELLAS --- ---
    FIFI: Mně se to hrozně líbí. Oboje. Sice začínám vidět vzor (odlehlá městečka za divokou přírodou, kde se něco trošku divného začne dít, co rozbije zaběhlé pořádky), ale jinak je zatím každý příběh nějak jiný a ten styl (takové vyprávění skoro zapomenuté legendy) mě moc baví. Pokud napsala ještě něco, určitě to v budoucnu zkusím (ale zase ne moc brzy).
    FIFI
    FIFI --- ---
    NELLAS: to jsem četla někdy před 7 lety, bylo dobrý

Dívka, která upíjela měsíc - Kelly Barnhillová | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/239118/divka-ktera-upijela-mesic/
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Čarodějčin syn mě stylem vyprávění nadchl, tak pokračuju prozkoumáváním dalšího díla autorky.

Dívka, která upíjela měsíc - Kelly Barnhill | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/divka-ktera-upijela-mesic-369400
    IF_
    IF_ --- ---
    Moje prvni Sally Rooney. Jsem v pulce a hltam to. Pro me po dlouhe dobe fakt neotrely styl psani, co mi roztaci fantazii na plne obratky.

VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    A teď mám rozečteno tohle. První část věnovaná historii mě moc nebavila, druhá část, kde autorka popisuje svůj pobyt v Auroville je o dost svižnější. Je to trochu roztříštěný, ale jinak docela zajímavý vhled do toho, jak funguje/nefunguje projekt města budoucnosti, kde to všichni myslí dobře, ale dopadá to jako vždycky.

VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Příběhy z různých koutů Slovenska. Trochu víc rozumím tomu, proč je na Slovensku všechno víc jinak než by si člověk z Prahy mohl myslet.

NALLE
    NALLE --- ---
    Pribeh rybare Johannese. Jeho prichod na svet v prvni casti a smrt v druhe.
    Kniha je pomerne kratka, ale vyzaduje hodne pomale a soustredene cteni.

HANELA
    HANELA --- ---
    AKAMAFERA: to si rada přečtu. O tom zázraků a další jsem četla, tak si to chci připomenout. Když jsme tam byli, nějak jsem to minula. Díky.
    AKAMAFERA
    AKAMAFERA --- ---
    Vesnice, ticho, čekám na konec mše na hřbitově a tohle se moc hezky čte. O zázraku, který se údajně stal na Broumovsku koncem 19. století jsem nevěděla. Je to poutavě napsaný a byť hned zkraje vím, jak to celý dopadne, napětí z toho, jak k tomu došlo, se nevytrácí.

XCIDER
    XCIDER --- ---
    AKAMAFERA
    AKAMAFERA --- ---
    Porozchodová, snová literatura…

ZCR
    ZCR --- ---
    CAPTAINMARVEL: Hrůzostrašně tísnivý keming!
    CAPTAINMARVEL
    CAPTAINMARVEL --- ---
    Temný nadpřirozený thriller

NALLE
    NALLE --- ---
    Americká klasika podle které vznikl na konci osmdesatych let i poměrně slušný film.

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Trošku starší, ale jsou tam i obrázky... za mne super četba :)
    Doporučil mi to náš pan velvyslanec v Íránu...

"Sedm sester"
    Historie ovládnutí naftového průmyslu sedmi obřími mnohonárodními společnostmi. Pojednává především o politických aspektech nafty, o okolnostech a lidech, kteří přispěli k vytvoření a růstu těchto společností ovlivňujících zahraniční politiku západních států. Seznamuje s metodami a činností lidí působících uvnitř naftových společností a ukazuje, jak se proti kontrole ,,sedmi sester" nad naftou postavily země produkující ropu.

VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Koncentrovaný zmar a absurdní dialogy, které místy znepokojivě připomínají realitu. Četla jsem to rychle, protože jsem všem přála brzkou smrt, aby se už nemuseli trápit. Špetka naděje tam ale přece jenom je.

IF_
    IF_ --- ---
    Je to dobre, ale muzete mi nekdo doporucit neco, co me vyvede z teto deprese :D?

Blízcí - kniha od Veronika González | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/blizci-553264
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam