• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SKATEMURAIminimalismus — mám málo věcí a je mi fajn
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    Tak já se tady k tomu taky vyjádřím. Úplně upřímně, přístup některých lidí mi tady přijde trochu "hysterický". Všeho s mírou. Myslím, že minimalismus jako přístup k životu je vyloženě orientován na materiální stránku, takže bych to úplně neaplikoval na myšlení a hlavu obecně. Ne nadarmo se říká "uč se, jakobys měl žít věčně". Osobně nevidím nic špatného na vydatném příjmu informací z různých zdrojů. Rozšiřuje to rozhled, a rozšíření rozhledu zase "otevírá hlavu". Stejně tak mi přijdou jako blbost hlášky typu "mít pár jídel a jíst je pořád dokola". To je tak dobrý akorát na to, aby si člověk ublížil. A minimalismus, alespoň podle toho, jak tenhle směr chápu já, by jako hlavní efekt měl mít především to, že člověk bude šťastnější a bude se cítit lépe. Nemyslím, že je důležité nutně vyházet komplet celý byt, protože časem člověku prostě určité věci, které v návalu prvotního "hurá efektu" vyhodí, budou chybět. Je to jen můj názor, a možná s ním spousta z vás nebude souhlasit, ale cítím v některých příspěvcích určitou křeč, která by právě v minimalistickém způsobu života neměla být vůbec přítomna. Chci tím říct, že člověk by neměl sám sebe do ničeho nutit, pokud to tak necítí, ale možná to chápu špatně :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    mám ledničku (27 let používám pořád)
    lux (27 let - používám tak 4x ročně)
    žehličku (27 let-nepoužívám vůbec)
    pračku (12let, používám tak 1 za 14 dní ale ráda)
    tyčový mixér (27 let - používám tak 5x do roka, ale nevím, jak bych některý věci bez něho dělala)
    toustovač (20let, používám tak 4x do roka, ale ráda)
    varnou konvici (20 let - používám pořád a nikdy se jí dobrovolně nevzdám, i když mám plyn:)

mikrovlnku bych si nikdy do bytu nepustila, bo je to fuj
    myčku taky ne, zabírá místo a je to plýtvání vodou - a čas, kdy myju nádobí, je čas, kdy NESEDÍM u kompu nebo se někde neválím u tabletu, knihy nebo kreslení a navíc si u toho krásně prohřeju ruce, uvolním mozek a odpočinu očím :)

jojo, tyhle chvíle, kdy se zabývám domácimi pracemi, který se mi vždycky zdály jako děsnej vopruz, jsou jediný, kdy si nenamáhám mozek a oči a tak jsem si jich začala hodně cenit:)))
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    IRKA: mikrovlnka šla minulej tejden! .) začla jsem si to i sepisovat, aby mi to šlo líp.)
    Keep it simple: Vlny se dovlnily
    http://chcemeto.blogspot.cz/2015/02/vlny-se-dovlnily.html

rychlovarnou konvici nemám asi tři roky, co jsem se přestěhovala do bytu s plynem. Zabírala místo a na plynu je voda za vteřinu. Na sušičku a myčku nemám místo. No, žehličku mám, toustovač, robot taky. ..)

Včera mi kamarádka přivezla velkou skříň, tak stěhuju nábytek, probírám věci..myslím, že u hadrů mám stále velké rezervy, mám asi 40 šatů..ale asi udělám to, že nošený někam schovám a budu nosit nový a nový uvidím, zda jsem s to si vzít všechny, nebo jen zabíraj místo.
    JANA4U
    JANA4U --- ---
    IRKA: No panejo! Bez toho já si teda neumím život moc představit.

Teda zrovna bez žehličky asi jo - máma mi vnutila nějakou cestovní a použila jsem ji přesně 1x za ty 3 roky, co tu jsem. Nemám třeba fén a ani nechci. Mixér zatím taky nemám. Topinkovač skončil uklizený ve skříni od té doby, co jsem na bezlepkové dietě. Mikrovlnku používám na nahřívání hřejivého plyšáka a poslední dobou i občas na popkorn, ale jinak na jídlo prakticky vůbec.

Ale třeba varné konvice bych se rozhodně nevzdala - používám ji několikrát denně. Zrovna tak myčku nádobí chci mít. Řešila jsem hodně před zařízením kuchyně, jestli do malého bytu pro 1 člověka (možná časem 2) má smysl si ji pořizovat. Pak se mě někdo zeptal, jestli chci trávit čas mytím nádobí a mně došlo, že jsou lepší věci, co mohu dělat - kor když já se s tím tak piplám a trvá mi to hroznou dobu. A někdo si dělal legraci, že si přece taky nepořídím valchu a mýdlo s jelenem místo pračky. :-D
    IRKA
    IRKA --- ---
    EUCHENIE: Já jsem se v poslední době zase zaměřila na elektrospotřebiče. Letěla mikrovlnka, rychlovarná konvice, toustovač, mixér, málem i žehlička. Stal se ze mě zarytý nepřítel "pomocníků v domácnosti" a jsem asi jedna z posledních ve svém okolí, kdo nemá doma myčku na nádobí nebo sušičku. Tak jenom takový tip, až tě přestanou bavit hadry:)
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    SKATEMURAI: V tohmle směru doporučuji spíš Randyho Pausche. :)
    MASOO
    MASOO --- ---
    SKATEMURAI: hipsterina
    MASOO
    MASOO --- ---
    SKATEMURAI: jsem ukecana
    MASOO
    MASOO --- ---
    SKATEMURAI: tak to ja zas ne

SKATEMURAI: dyt jo;)
    MASOO
    MASOO --- ---
    na to, ze se snazime v zivote o minimalismus, sme docela ukecany
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    LALINA: mám dvoje po babičce, pravda, jedny myslím nejdou .))
    LALINA
    LALINA --- ---
    EUCHENIE: jestli najdeš nějaký i nefunkční pánský hodinky...nějakej borec nemůže žít bez hodinek na ruce:)))))))))
    [ ZEUS @ Daruji, přenechám, vyměním, dám za odvoz nebo do 150,- (nabídka i poptávka:-) ]
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    jsem doma s marodem a přemejšlím, co zas proberem. Zatím jsem vyřadila jeho dvě malý trička, ale pořád mám milion věcí.)) ale na něco přijdu! Je to dobrodružný!
    Hezky postupně, no
    MASOO
    MASOO --- ---
    SKATEMURAI:
    JANA4U: přesně a nebo to prostě čtu/řešim hned, co je fakt důležitý...

a to samý upomínky tady na nyxu, nepřipomenou se samy, takže zapadaj a nakonec se to vynoří samo, případně si tam ukládám věcí na nudné chvíle
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Mně na to stačí Pocket...
    JANA4U
    JANA4U --- ---
    SKATEMURAI: No já si myslím, že to opravdu důležité se vždycky vynoří časem znovu. ;-)
    MASOO
    MASOO --- ---
    neukladam si historii a ani zalozky;)
    JANA4U
    JANA4U --- ---
    HELA: Já mám sice kopec otevřených založek, dokonce ve 2 prohlížečích a plno dalších spuštěných aplikací, ale málokdy se přepínám mezi různými kontexty - pokud teda neprokrastinuji. :-D Ale na práci se potřebuji absolutně soustředit a fakt mi velmi pomáhá pracovat doma, kde mě vůbec nikdo neruší.
    IRKA
    IRKA --- ---
    HELA: Já si to občas srovnávám s dobou, kdy jsem neměla internet. Tenkrát, když mě něco zaujalo nebo mě napadla nějaká otázka, tak jsem to měla v hlavě nebo třeba pozapomněla, ale stejně se to časem nějak zodpovědělo - od známých, z televize, z knihovny. Mozek měl určitě teda míň informací, ale tak nějak asi líp provázaných, sám si filtroval to podstatné. Dneska mě něco napadne a du to okamžitě gůglit. A už tolik nežasnu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam