hm, to už je zase čtvrt roku? ale pokračuju :-)
materiální věci jsou už srovnaný, pořád sice něco přebejvá, ale to se dá řešit průběžně - spíš tím, jak sem všechny věci pročistila, tak si snáz všimnu, že nepoužívám a nepotřebuju i něco, co jsem si v prvním kole chtěla nechat. Dočerpávám zásoby kosmetiky a drogerie, papíry stihám zpracovávat průběžně. Při vyjarňování oblečení jsem dala pryč dvě tašky jarního a letního a uložila jen jednu krabici zimního.
Jeden benefit, který pozoruju a je nemateriální - mám víc času na důležité, ale neurgentní věci. A to je super. Porád jsem se nezbavila todo listů a nevím, zda se jich zbavit chci, ale jsou na nich věci důležité, které chci udělat, ale ne takové, které hoří a udělat musím. Za poslední čtvrtrok jsem si udělala krásný pořádek v penězích a všem s tím souvisejícím, například.
Povedlo se mi zavést nějaké rutiny, které pomáhají v udržování domácnosti a umožňují mi mít ji v pořádku za málo času a mít tím pádem čas a klid na jiné, dlůležitější věci. Dál hledám různé inspirační zdroje o různých přístupech k minimalismu (videa, podcasty, čtení), takže jestli něco máte, budu ráda, když se podělíte.
Jo a po dloooouhém vybírání jsem si konečně sehnala dostatečně malou peněženku - bohužel není ruční ani české výroby, za což bych si ráda připlatila, ale je z čínské kůže z Aliexpresu - zatím drží asi 3 měsíce bez ztráty kytičky, má kapsičku na drobné, bankovky a karty (7ks) mám společně ve velké kapse. Takže kdyby někdo chtěl fakt malou peněženku, najdu link :-)
Jo, a Courtney z Be more with less - nechala jsem si posílat její adventní kalendář a bylo to fajn, tak jsem začala víc číst její věci. Je autorka projektu 333 - znáte? abych nenosila sovy do Atén :-D Chci to zkusit - ne ještě teď, ale od června do konce srpna.