GUDRUN: ten klub je ale mrtvej! Dva příspěvky na 11 měsíců :-D
a můj poslední report je 11 měsíců starej :-) no ne že bych měla mrtě času něco psát a taky šel minimalismus jako takovej trochu do pozadí. Teda do pozadí šel minimalismus jako téma, jako koníček, ale jako součást životního stylu zůstal. Není čas moc koukat na youtube videa, jak být správný minimalista, když po vás leze mimino.
Rozhodně se mi povedlo hodně omezit obaly, nakupuju skoro jen na Rohlíku nebalenou zeleninu (v papírových taškách, není to ideál, ale líp to teď moc nejde) a se sklenicema chodím do nebaleno, které mám kousek od domu. Vedou i super mlíčný výrobky. Používáme látkový plíny, který jsou bezva a jedou už aspoň pátý dítě, peru v přípravku ze strouhanýho kokosovýho mýdla, máchám v octu. Prcek má super výbavičku, ve který je ale jen tak 5 věcí novejch, jinak ať už koupené z druhé ruky nebo darované věci. Včetně merino výbavičky a dětského spacáčku. V tomhle to je jednoduché. Není jendoduché dopředu vědět, co ten malej člověk bude potřebovat, takže občas něco klofnu navíc, ale vzhledem k tomu, jak se dětské věci točí, není problém se toho snadno a bezbolestně zbavit :-)
Chtěla jsem i letos v lednu provést konmari celého bytu, ale jednak na to nebyl čas, druhak jsem zjistila, že moc není co třídit a přebírat, tak jsem jen pořádně uklidila v potravinách a nechala na to na dobu, kdy se třeba zase věci nakupí.
Co je nadále super, je určitá forma capsule wardrobe, nic nepřileze do mého šatníku, aniž by to neprošlo dost přísným výběrovým řízením, takže hurá, i když mám prázdnou skříň, mám pořád co na sebe :-D