GUDRUN: 7 měsíců? ten čas běží :-)
ale když už jsem si zvykla si tady psát svoje pokroky, tak ráda to udělám zas. Od prvního zápisu utekly bezmála dva roky :-) už to není takové téma, prostě jsem si zvykla a stalo se to přirozenou součástí životního stylu.
Co s chutí pozoruju , je fakt, že jak jsem se zbavila věcí, tak mám víc času na ty nemateriální věci, už jsem to asi psala v minulosti, dala jsem si do pořádku peníze atp, to je jedna věc - že mám čas na věci, které jsem cítila potřebu udělat a vyřešit, druhá je, že jsem se přirozeně dostala k tomu, že mám čas se věnovat věcem, které mě zajímaly, ale "nebyl na ně čas" - ekologizace domácnosti, vlastní kosmetika, šití atp. Hooray!
Velká změna posledního půl roku je těhotenství a to, co nás čeká za dva měsice, tj prcek - jako prvomatka mám problém rozlišovat, co fakt budeme potřebovat a co je bazmek navíc, navíc jsem dostala spoustu věcí, které bych si třeba nekoupila. Ale když jsem si nastavila nějaká pravidla, tak nakonec to přece jen jde zvládnout přiměřeně: kupuju jen věci na seznamu (který není nijak definitivní, ale když mě něco trkne, nekoupím to impulzivně, ale dám si na to seznam a případně, pokud mi zůstane myšlenka, že to je užitečné, koupím časem) a co jde, kupuju z druhé ruky. Což vede k tomu, že kromě spotřebních věcí máme nové jen dvoje ponožky :-)
Pokusila jsem se nějakou formu capsule wardrobe držet i během těhotenství, ale bylo to těžší, protože tělo se měnilo rychleji, než sezóny. řešení bylo, mít na věšáku jen to, co můžu nosit, takže když jsem z něčeho vytloustla, hodila jsem to "na sklad" a přemýšlela, zda a čím to nahradit s ohleem na další měsíce přede mnou a nadcházející sezóny. Nakonec je fajn mít patery šaty, které točím, z toho jen jedny opravdu těhotenské (8. měsíc). Neodololala jsem dvojem novým černým legínám (příslo mi, že ač je jinak moc nenosím, v těhotenství je to praktickej kus hadru :-D) a jednomu pruhovanému třičku, ale jinak šatník doplnil vinted a charity shop Moment. Co bylo nezbytné, jsou boty - troje nové nazouvací, ale prý nazouvací boty ocením i se šátkem, nejen s pupkem :-)
Tak konec výlevu.