DOKKTOR: Taky jsem od svýho posledního příspěvku změnila plán. Teď jsem u třetí varianty. Začínalo to takhle:
Varianta A - nízkotlaký čerpadlo, kompresor a dva zásobníky na vodu. Kompresor natlakuje hlavní zásobník s kapalinou, timer jednou za N minut otevře ventil, tím pustí kapalinu do trysek a přebytečná voda stéká do druhýho zásobníku. Když v hlavním zásobníku voda dojde, tak se přečerpá z druhýho a hlavní zásobník se znova natlakuje. Nevýhodou je, že ten systém má v podstatě dva motorky, což bude dost hlučn a nebude to moc levný, a taky ty zásobníky zaberou víc místa.
Varianta B - kompresor a jeden zásobník na vodu. Tady to funguje podobně jako u varianty A, akorát není potřeba druhej zásobník, protože se přebytečná voda nějakou dobu zdržuje v zavlažovací komoře a po jejím dně se vrací samospádem zpátky do hlavního zásobníku. Výhodou je, že odpadl jeden extra zásobník na vodu a jeden čerpací motor, takže se uspoří nějakej prostor kolem a hlavně peníze.
Varianta C - zásobník na vodu s ultrazvukovým mlhovačem a ventilátorem. V nádrži s vodou je na dně ponořenej ultrazvukovej mlhovač, kterej vytváří mlhu a ta je odtahovým ventilátorem hnaná do trubice, která ji vede skoro až ke konci zavlažovací (tady spíš teda mlhovací) komory, odkud se zase vrací (spolu s kondenzátem) zpátky do zásobníku. Přijde mi to jako nejjednodušší a nejlevnější varianta.