• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CYLAHDIY pěstební systémy - rady, tipy, zkušenosti
    MAJK01
    MAJK01 --- ---
    Cau chci zacit pestovat doma hydro bylinky a zeleninu. Dekuji za pripadne odkazy atd. Jsem zacatecnik a nevim ktera bije. Diky))
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    Už se mlží :) 300 ml/h z jednoho atomizéru.

Další fotky tady.

Jeden pulz z generátoru:
    fogger pulse
    https://www.youtube.com/watch?v=taLN5g84wYY
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    OT:
    Nemate nekdo kopr? Potrebuju zavarit okurky a nejde sehnat. Nechci to zadarmo a specha to hodne. Muze bejt i susenej, ale ne drcenej a pokud mozno i s kvety.
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    Tak mám hotovou tu technickou část - perfektně laminární proud mlhy na požádání :)

KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    GUEPE: Nebo ho prostě reklamuj :))
    BURAN
    BURAN --- ---
    GUEPE: dosla voda? :o) hele, jestli vrci a vypada, ze vsechno funguje jak ma, tak muze byt trebas vodnim kamenem zasekana membrana. zkus do toho nalit ocet a nechat ho tam trebas pres noc (stejne jako se to dela s rychlovarnou konvici).
    GUEPE
    GUEPE --- ---
    ahoj, chtela jsem se zeptat, mate nekdo zkusenosti s pokojovým zvhlčovačem s možností regulace výkonu a vlastní nádrží ...?? nevite proc by mohl prestat fungpvat? je novy, jel mi uplne v pohode a zniceho nic uz nevydava paru. zkousela jsem vypnout, zapnout, nejmene +krat jsem vytahla nadrz a znovu ji nasadila, ale nic... nevim si s tim rady a potrebuju akutni pomoc =D dik za radu =)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    DANNY_OCEAN: šlo by to, ale zase jenom k okamžité zálivce - po namíchání rychle spotřebovat. v tom nejsu uplně kovaný, ale organické hnojiva rychle degradujou obecně.
    DANNY_OCEAN
    DANNY_OCEAN --- ---
    DOKKTOR: spis jsem zacal premyslet jestli by neslo pouzit neco misto techhle umelejch hnojiv....jestli by neslo si neco namichat sam....napr. rozpustit hnuj nebo tak neco...nemate zkusenost?
    BURAN
    BURAN --- ---
    DOKKTOR: samozrejme ze je to idealni, ale zase by cena hnojiv nemela prekrocit hodnotu vypestovaneho salatu, pak to trochu ztraci smysl - pokud se tedy nejedna vylozene o hobby, kde na snesitelnem pomeru naklady/vysledky nezalezi ;)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    BURAN: ok, zkušenost máme každý jinou. nicméně existujou hnojiva co i bez flushe nejsou v chuti cítit. a abysme se vrátili k tématu - pokud to v tom kratky systému bude stát 6 týdnů, tak to tak jak tak není moc vhodné, protože kristalon je určený k okamžité zálivce (i když jasně, je to diskutabilní, když se třeba pH apriori neřeší). i tak bych stejně volil neco do hydro systému.
    BURAN
    BURAN --- ---
    DOKKTOR: ja vim, ze se pred 10 lety rikalo, ze po Kristalonu je hnusna ganja :) ale sam nevim, nikdy jsem marihuanu s Kristalonem nepestoval. zato jsem snedl uz spoustu zeleniny vypestovane s Kristalonem, protoze pro zahradkare, kteri nejsou zblbli growshop lobby, je to bezny prostredek. a v nicem jsem tedy ten Kristalon necitil. asi jste tehda blbe flushovali :D
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    DOKKTOR: stačí nějakej film na stěně nebo v hadici, čerpadle
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    THERIDANE: no ono to právě dělá, i když tam napustím uplně čistou vodu sakumprásk do celého systému. hlava mně to nebere
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    DOKKTOR: Jsou látky (např. algin v řasách), který s vápníkem reagujou a tvoří gel... pokud tam máš nějakou zbytkovou kejdu a pak na to naženeš vodu, tak to udělá lepidlo. Zkus místo vody použít destilku, pokud to nezalepí, tak to bylo tohle :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    THERIDANE: hm hm. ec tuším 0,5 (což není ani tak vypovídající) a na vstupu vody do baráku mám filtr. když ten filtr na čerpadle vyperu a rozmíchám tam hnojivo, tak už se to nezasírá. spíš mě jako jediné napadá, že jak to napouštím, tak tam omyju/rozvířím nejaký brajgl a ten samozřejmě cestou nejmenšího odporu putuje první do čerpadla, než se zas usadí.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    DOKKTOR: a nemáš tvrdou vodu?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    spíš bych ocenil, kdyby mně nekdo vysvětlil, proč mně čistá voda zanáší filtr DOKKTOR:
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    že na kristalonu není nic špatného je sice hezké tvrzení, nicméně v dobách, kdy nebylo nic jiného, sme hulívali ganju z kristalonu a chuť pracího prášku opravdu není to, co bych od toho chtěl čekat. nejlevnější minerální mrdku v prášku od babiša bych nenazýval "uplně normálním minerálním hnojivem", ale tak každému, co jeho jest. s kristalonem sem skončil dávno a činím tak ted znovu - o kristalonu už se nechcu bavit ;)
    DANNY_OCEAN
    DANNY_OCEAN --- ---
    DOKKTOR: ja si taky nemyslim ze by to bylo nejak "cejtit" kdo vi co je v tom co se prodava v marketech atd... no nic to odbiham.... kazdopadne jsem ted vycetl ze treba na pestovani salatu touto metodou (Kratky method) staci 4 litrova naboda do ni se naleje hnojivo + voda a necha se mezera asi 4 cm od vrchu kde pak bude kvetinac s rostlinou a cely by to melo vydrzet asi 5 -6 tejdnu bez zalivani atd proste se to necha bejt a za tu dobu ten salat vyroste, tak to chci vyzkouset.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam