• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RNDExit games
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    CELLINDRA: Já jsem zhýčkaná The Chamber... ty jejich efekty mi přijdou super. Dnes Dům Duchů - přišlo mi to dost snadné, ale atmosféra super... bojím se, že všude jinde se mi to pak nebude tolik líbit, když jsou tyhlety tak vychytaný... nebo se pletu? Fakt máme zkusit tu Planet Escape? podle Tvého popisu mám spíš pocit, že radši ne...
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    Ahoj, koukám, že to tady už moc nejede, tak bych si dovolila jeden tip - včera jsme byli na Planet Escape, vymyslel, postavil a provozuje to jeden týpek, fajn sci-fi únikovka. Prej to stavěl za covidu, takže poměrně nová. Na Galactic Pioneers to vizuálem zatím nemá, ale i tak velmi pěkný. Jsme už dost pokročilej tým, takže jsme to proběhli asi za 33 minut, ale některý šifry byly zajímavý i pro nás. Začátečníci myslím dostanou dost zabrat.
    Akorát konec nás trochu zklamal, tak tam pak kutil z týmu panu majiteli radil, jak by se to dalo technický udělat líp. ;)
    Fugitivesgames
    https://www.fugitivesgames.cz/
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    MAKROUSEK: to je to, co potřebuji na zahřátí :-) Díky.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PIPLA: Ten je jednodussi, ale zase zabavny, jak je ve sklepe hrbitov.
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    ZOLTAN: Myslela jsem Hřbitov od Padlocku - https://www.thepadlock.cz/
    ten je pls ok??
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    PIPLA: jako za mne zbytecne utracene prachy a cas, ale tva volba, zejo, jako fakt, dej pak vedet, jestli to bylo ok ;)
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    PIPLA: jestli hrbitovem myslis kobylisy a utect hrobnikovi z lopaty, tak to je velky spatny, bacha
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    ZOLTAN: jj, díky moc!
    Mám chuť teď jich obejít víc, takže si ty nej, co píšeš, nechám na pozdějc:D a hlavně nechci jít na ty nejtěžší po dvou letech nečinnosti. Takže zkusím ten Hřbitov, na rozjezd a pak uvidím, každopádně počítám s Nautilusem, Domem duchů, Misí 53 a Profesorovou pracovnou.
    Takže moc díky!

    MAKROUSEK: Tys tam vypichoval tu Sherlockovu kancelář, Apocalypse Zombie, Enigmu
    Tak ty bych možná dala taky před těmi, co vypichuje Zoltan :-) Nebo ne?? Zoltane? Ostatní? :-) Díííík....
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    PIPLA: jeste to reknu jinak. Jestli chces trosku strasidelnou, tak jdi do domu duchu. Jestli chces prima remeslne odvedenou praci, v takove ne lekaci atmosfere, jdi na Pracovnu. Jestli chces steampunk, tak jdi do nautila. Jestli chces zajimave kulisy ale uz postarsi hru (obehanou), tak jdi na jednicku od padlocku. Snad jsem pomohl :)
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    RND: Provozoval jsem unikovky v Praze, tak vim, jak to v obou techhle systemech funguje a covece to je presne to, proc na podobne portaly nelezu. Viz muj post nize, to proste nechces. Kdyz to neni zaplacena reklama, tak to recenzuji lide, co se spokoji se vsim. Nesmyslne hlavolamy? Okej, no problem. Atmosfera stereho nabytku ze sklepa? "Byla jsem nadsena, bylo to uzasne!" Parkrat jsem to zkusil a sel takhle na dporuceni a uz to proste neudelam, protoze proste chci kvalitu. Jakoze fakt kvalitu a neco co si na to hraje. A oba tyhle portaly fungujou na bazi zaplat - udelame ti super recenze.
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    PIPLA: Jsem rad, ze se ti Wonderland libil, spolupracoval jsem na jeho vyrobe a osazeni. Dostat tam nektere prvky byl neskutecny porod :) Ale zadavatel zadal... Navic to puvodne byla uplne jina hra, koupena jako kompet. Takze se nejdriv chodilo a resilo, jak to napojit na moderni system a pak se to vsechno muselo stejne vykotlat a predelat n nove normy. Zajimava zkusenost to byla :) A dneska bych tda uz dalsimu zakaznikovi fakt nedoporucil koupit starsi hru a predelat si ji. Jednodussi je fakt to postavit cele od piky.

    Jako za mne takhle: Padlock ta jejich prvotina, jako proc ne. Na te nove jsme jeste nebyl. Ma to zajimave napady a kulisy arozhodne je to na kulisy lepsi prumer. A kdyz primhouris oko, tak nespokojena neodejdes. Nautilus bych sel taky, tim nic nezkazis a vedle proste nesahnes, maji to udelane taky moc pekne. Tam uz je videt, ze do toho Madari sileni nasypali hodne vaty.

    A Chamber je Chamber, tam proste sahnout vedle nemuzes, protoze jsou vsechny super :)

    Asi bych sel ve dvou do Pracovny, ta je na dva idealni, nektere casti ve vetsi skupine jsou trosku zbytecne stisnene. Takze na dvojici je to akorat. A az tam budes, tak znacka " Velky kufr" - tim nic nespoiluju, protoze je k videni okamzite. Tak ten hlavolam jsem delal taky, tak mi pak dej vedet, jestli te bavil :) A ten stul, ten mam na svedomi taky, to byl tyden prace ho rozebrat na prkynka, narvat elektronikou a zase slozit. Zase, nespoiluju, je videt okamzite :)

    A pak bych fakt premyslel nad tim Brnem, to je jeste nadstandard v nasi zemi a pak uz nevim o nicem, co by stalo za rec v nasi zemi.
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    RND: Já mám právě za sebou jen sedm únikovek, tak se necítím na to, abych je jakkoliv hodnotila :-)

    Bohužel jsem byla už na Chamberu - Poltergeist a Wonderland, takže se bojím, že cokoliv jiného nebude prostě tak dobré a tak chci vybírat fakt jen ty dobré hry, zase tak často nechodím, tak když už...

    Mindmaze - Pionýři mám taky za sebou, takže podle Zoltana jsem vyzobala ty nejlepší kousky :D a bude těžké najít něco fakt dobrého. Takže dle něj mi zbývá akorát Nautilus od Mindmaze :-) a další věci z Chamberu a případně zkusit něco od Padlocku - DÍÍÍÍK.

    Jinak jsem byla na svý první únikovce - Útěk z Alcatrazu - a samozřejmě jsem byla nadšená - nebylo s čím srovnávat, prostě klasika a ten pocit - wou, tohle chci dělat častějc :-)

    Pak mám za sebou tyhle a všechny se mi líbily:
    Nymburk - Flyns Adventure
    Liberec: Prokletá hrobka faraona Furtseschleba a Šílený kapitán aneb únik z potápějící se lodi - není to tak moderní, ale bylo to taky fajn, ta nakloněná rovina tam je fakt vtipná

    A teď v týdnu chci jít právě ve DVOU LIDECH na tu JEDNU... po dvou letech, tak prostě chci, aby byla super.

    Vybrala jsem Dům duchů I, ale teď po Tvém komentáři, Zoltane, uvažuji o Nautilus. Anebo Padlock - MISE #53???

    Tak kterou, prosím? :-) Díííík.
    RND
    RND --- ---
    Myslel jsem spis
    Seznam všech únikových her v ČR | Exitgames.cz
    https://www.exitgames.cz/Seznam-unikovych-her
    https://solveprague.cz/
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    Diky za tipy, to se podivam. Padlock byl originalni na kulisy ale tragickej na dotazeni, tak treba druhym pocinem prekvapi! A ok kouknu na Slovaky s kinem...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZOLTAN: Jo a kluci z Padlocku maji novou - trezor Jacka Daniela nebo tak nejak tomu rikaj, to chces, je to bozi.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZOLTAN: A pak jeste ty druhy, do kina fakt chces. Mimochodem hodbe velky production values mel ten Belorus na Vaclavaku (Hanebni pancharti treba). Ale neprezil.
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    MAKROUSEK: tyjo tak ze slovaku jsem byl hodne zkoamanej, jestli myslis ty z nuselskejch schodu. Typicky riddly kvetinac + kniha + cerveny trpaslik. Jaktoze nevis ze je to 693? Nechci spoilovat, ale teda pracovna mne parkrat zvedla ze zidle, co to je za nonsense riddle. Navic nenavidim muset se hrabat v knizkach, pokud to neni nejak teda supertematicky k veci. Treba v chamberu mne to napriklad velmi mile prekvapilo. Ale jasny, staveli to, kdyz bylo po Praze pet unikovek, je to z toho citit. Holt jsem cimprlich a chci za tech patnact stovek maximum :)

    Pak meli jeste ten bar. Pokud prezil koronu, tak o nem jsem hodne slysel a chystam se na nej.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZOLTAN: V Praglu jsou jeste super Slovaci, co maj kino Usvit, skolu a ty, co maj profesorovu pracovnu a bar. No a pak redroom, jestli jeste funguje.
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    Ale beze vseho, ozvalo se ze sluchatka :)

    Tak ony ty weby vetsinou stoji za vylizprdel, protoze tam pisou lidi, co se smiri s kdecim. Mam her za sebou pres 300 po celem svete a jestli na neco nedam, tak to je tripadvisor a nasledne v nasich luzich a hajich prave vsechny tyhle strasne erudovane portaly s lidma, co jich prosli pet a kazda se jim libila.

    Za mne teda par tipu:
    - Praha, abych zacal tim nejtradicnejsim tady to tahnou jen dve firmy, kde to stoji za rec. Chamber a Mindmaze. U Chamberu neudelate krok vedle, tohle je proste republikovy leader na trhu a takhle to ma vypadat. U Mindmazaku bacha, nechodit na Ipak, ty hry jsou outdated, musite na Vinohrady. Pionyri i ta steampunkova az na male detaily v designu super. Zbytek prazske sceny vcetne vyzdvihovaneho Questlandu je sragora, ktera v porovnani s temahle dvema nema ani na kotniky.

    - Hradec ma ted prima unikovku cestovani casem, obecne od tehle firmy jsme byli ve vic roomach a nikdy jsem neodesel uplne nasran. Dark rooma dobry, jen ta ve sklepe je strasna, to je videt, ze to je prvotina, tolik zamku jsem asi v zivote nevidel a celkove je to sracka.

    - Pardubice maj tu druhovalecnou, ta je celkem prima, laborka taky jde. Pak maji jeste nejakeho toho reznika ci co, ta je takova meeeeh "hororova", ale musim rict, ze v ni maji neco, co mne trosku nadzvedlo, ze mi tam nebylo uplne komfortne. A to byl odobry. Ale zbytek je proste zbytek...

    Obe mesta jako zadny zazrak, ale na druhou stranu ze sedeho prumeru petlic zamecku a tri starych nabytku a jedne zidle je tohle vcelku prima zmena.

    - Brno urcite vysrat se na vsechno, co je ve meste, to je prisernost na prisernost. Mozna jsem neco minul, ale tech cca 5 co jsem mel cest, to je proste stejny subrung brak. Jedine, co bych vpichnul je za Brnem tusim Zadenice nebo ktera okrajova cast to je (je to tusim severovychod mesta, respektive nejaka visjak tesne za Brnem) a typek tam ma ve sklepe a prvnim patre rodinneho domku dve hry. A jsou naprosto FAMOZNI. Atmosfera, zadne priprcatele zamecky v mnozstvi, ze by to otravovalo, hlavolamy naprosto super... Ta ve sklepe je slabsi, ale i v tom sklepe z toho dokazal vytriskat maximum a porad je to unikovka, jak kurva ma byt.

    - Cheb je strasny propadak, opet traga na tragu, byl jsem v nejakem metru nebo co a jako jeden hlavolam, co hazarduje se zivotem (nechranene el kabely co se maji spojit na 230V), opryskane, nevyuzity potencial jinak obriho prostoru, napoveda, ze clovek krici pres zed... Bic a pryc.

    - Jablonec nad Nisou je prekvapive udelana unikovka, kde bych toho cloveka v klidu serval na tri doby, ale ten koncept je tak zajimavy, ze mne to vlastne bavilo. Tpek ted postavil druhou myslim, takze se ptejte na Zn: Kyvadlo.

    - Liberec je takove minove pole. Bud total pruser nebo naopak prijemna hra. To v obchodaku je jako z obchodaku. Faraon celkem jde, proti tomu stejna firma ta skola nebo co, to je presne stara prisernost. V centru je nahore v patre nejaky vedec nebo co, to je strasny, tam jsme si delali prdel, ze je to first view nejvic zamku na petlicich co jsme kdy videli (nez to prebil Hradec), proti tomu celkem umne je udelany vylet na mesic. Na kraji Liberce smerem na Jablonec je stary nakupak, v nem jsou tri unikovky. Typci to tam berou taky za moc zajimavy konec, ale trosku to kulha na hernim designu. Nicmene riddly vcelku zajimave. Maji nejaky pokoj v hotelu a pak ztacenou tusim.

    - Plzen, typek ve sklepe co cimra to unikovka, sam obsluhuje vsechny. V zime se neobtezuje zatopit. Nektere napady ok, jen ma vse takove poloslepene, i kdyz jso uriddly nektere prima, tak proste nechces slyset lidi ve vedlejsi mistnosti...

    - Ceska Lipa: Kdyby pani nebyla invalidni a nemel jsem soucit, odchazim bez placeni. Straslive straslive blba a tupa unikovka s nulovou atmosferou

    - Terezin: Bacha na ni, frajeri se nenamahali nam rict, ze je to slepenice aktivit, ktery jinak pouzivaj behem roku. Takze resis riddle a typek napoveda je s vama v mistnosti. Spousta veci je agility, takze se v tech katakombach zaserete jak jelita. Zapomente na atmosferu. Taky otresnej zazitek.


    Obecne kdybych mel nekoho nekam poslat, poslu ho do Prahy do Chamberu nebo k Mindmazakum, v Brne k tomu typkovi za Brno. Zbytek je takovy sedy prumer, nasledujcii obri kapitolou "co je tohle za outdated sracku, vratte mi vstupne"

    Tak, snad jsem pomohl :)
    RND
    RND --- ---
    Ja uz dloouho na unikovce nebyl..
    Na nastenku kaslu - existuji na to weby..
    Ale muzes se tu podelit o sve zazitky.
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    Co nějaká akutalizace? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam