• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BABBAKam na Burger?! Rady, fotky, burgery
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    POHODAVOLE: chápu, kdybych to neměl minutu z práce, tak to vnímám taky tak, takhle se kouknu do výlohy, a když je to dobrý, objednávám burger, když ne, tak pho-bo o vchod vedle ;)
    S ukrajinkou to není uplně marný, spíš naopak, na tom majitelovi je vidět, jak to hrozně miluje a mazlí se s tím.
    Hlavně mi teda nejvíc vyhovuje tvar, je to správnej poměr mezi plackou a koulí, většina burgerů mi příjde, že se blbě jí, protože maso klouže v housce, tady mi drží tam, kde potřebuju.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    OMNIHASH: ja byl u Butche taky parkrat a kvalitou mi to prijde obyc jako treba ta Letna. Taky si pamatuju, ze mu tam casto vypadavaly pojistky. Kazdopadne resit to, ze tam muzu chodit jen, kdyz tam neni Ukrajinka taky nevypovida o nicem dobrym..
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    POHODAVOLE: Tak butch je v podstatě hladový okýnko, příjde mi, že tak 80% objednávek si tam lidi choděj vyzvednout na cestu. Btw teď se chluběj druhým místem z letošního burgerfestu za nejlepší burger. Já jich otestoval pár desítek po Prahe taky, neříkám, že sem neměl lepší, ale taky byly třikrát dražší a podstatně dál od mýho působiště.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    OMNIHASH: jinak teda 67,- za burger mi prijde zas jako opacnej extrem. To dela dle me bud z nejakyho shitu a nebo na tom nic nevydela..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PHAILO: absolutne nechapu ty minusy..

    OMNIHASH: si zkus nekdy dojit na neco lepsiho nez k Butchovi a treba ti to pak taky nebude pripadat jako shit / low end.. :)

    Ja byl treba v utery v Taverne a akorat me to znovu ujistilo v tom, ze jsou to nejlepsi burgery, co jsem kdy jedl vc. profi oblsuhy. Ona to neni jen o tom, ze si reknu, ze budu delat burgery a najebu tam tri prdele ingredienci a budu doufat, ze to bude v pohode. Chute musej fungovat perfektne dohromady a nesmi se cloveku stat, ze se zakousne do mista, kde chybi omacka atd. Pokavad mi k tomu jeste nekdo prida perfektni domaci housku, super maso a prijemnou obsluhu, tak nevidim duvod proc ty penize za nej nedat. Nemam problem s ocenenim neci prace / snahy. Chapu, ze na to kazdej neni, ale prijde mi hloupy to schazovat, kdyz o tom vim prd..
    GUERILLA
    GUERILLA --- ---
    OMNIHASH: často je v jednoduchosti krása a burger má v tomto dost velký potenciál
    SKUNKOPUMA
    SKUNKOPUMA --- ---
    OMNIHASH: ale i zakladni suroviny muzou mit ruznou uroven kvality stejne jako samotna priprava
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    OMNIHASH: Burger určitě může být shit a low cost jídlo, ale obecně to tak rozhodně není. Naopak, dá se na něm hodně zkazit. A pokud je z kvalitních surovin, je i cena 2xx zcela adekvátní.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GUERILLA: ale burger je shit/low-end jídlo, mletý, houska a kus sýra, nějak nechápu tu současnou mánii s burgrama za 2xx korun, a haló okolo, jako by se jednalo o supervzácnej vývor mishelinskýho kuchaře v utajení. Ideál je pro mě Butchs burger, kde když je tam majitel a ne ukrajinka, tak pokaždý dostanu naprosto geniální burger ze základních surovin.
    GUERILLA
    GUERILLA --- ---
    KONZUM23: To si asi děláš prdel, ne? Tak to asi vážně budeš gastroignorant, pokud považuješ Burgr Letrná ta TOP oproti Dish etc... To se nedá srovnávat, ať už podle ceny, tak především co se kvality týče. Burgr Letná cenově zajímavé, ale kvalitativně obdobné jak hambáč z Kauflandu... S trochou nadsázky, ale není to daleko od pravdy. Mnohem, ale mnohem lepší si zajít třeba do toho spařenýho Lídlu, koupit maso, housky, cheddar atp a jsi na cca 1/4 toho, co v Burgr Letná, přičemž tě to stojí cca 7 minut času přípravy a výsledek je o X levlů jinde- čekání na burger bez objednání předem o cca pár minut více, než když si to člověk udělá sám. To už rovnou můžeš zajít na Cheeseburger z McDonald a taky to je cca 1/4 ceny, než co člověk dá v BL a chuťově zajímavější. A na gramáž masa sere pes, k čemu mi je "tuna" masa, když to je v kontextu zcela o ničem?

    Za mne nej Dish, Palanda, Taverna, Tom's Burger a Belzepub, jinak nemá smysl platit 1XXKč za něco, co mě akorát nasere, to už je opravdu lepší sáhnout po ingrediencích z Lídlshitu a udělat si sám... byť ze sladké housky, ale alespoň nejsem v depresi z diletantství kolem burgrů, páč " je to v modě a lidi to žerou ať je to co je to".

    Trochu extrémistické, ale ... fakt mě nebaví někam přijít a čekat, že dostanu férový pokrm, přičemž dostanu *****. Výhledově se chystám na Le Burger... zkušenost by už i byla, kdyby otvíračku na stránkách měli i pro kuchyň - dělaj do 22h, zavíračka bistra ve 23h.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KONZUM23: ja to taky nechápu :-)

    Zítra půjdeme po delší době do Taverny, tak jsem už zvědavý, jestli drží svůj standard :-)
    LADYMEET
    LADYMEET --- ---
    KONZUM23: Fakt? Tak ta byla nic moc teda :/
    LADYMEET
    LADYMEET --- ---
    GUERILLA: Já tam byla včera. Nikdy před tím jsem jsem tam nebyla, takže nemůžu posuzovat a srovnávat, jaký to bylo před lety a teď. Maso nebylo špatný a burgr bohatej, najedla jsem se normálně, ale že bych si řekla TOP, to rozhodně ne. Nejvíc, si myslim, že škodí celýmu tomu jejich burgru, že tam pak kydnou nějakou levnou kupovanou BBQ omáčku místo toho, aby si vyrobili nějakou domácí. Hranolky domácí? No docela pochybuji a i ta houska se nedala srovnat třeba s tou z Dishe nebo Palandy.
    Mimo jiné, na mě i dost působí celkovej dojem, takže i ten prostor by mohl bejt sympatičtější (chápu, že to je spíš fastfoodová záležitost, ale i ta se dá vymyslet designově útulněji, a aby se tam člověk při jídle cítil líp).
    Za mě těžkej průměr- když burgrárna, tak tahle asi úplně ne.
    GUERILLA
    GUERILLA --- ---
    SIMSALABIM: dostal by, ale měl jsem to s sebou.
    KONZUM23: hele v jejich podání to nikdy nebylo TOP, na TOP burger se musí jinam,tohle je konzumní bistro a ne požitkářská restaurace. Každopádně ta mdlost a fádnost mě až zaskočila, tohle prostě žrát už nechci a nebudu.
    POHODAVOLE: tak je to docela levný a v určitých denních dobách to nebyla špatná možnost jídla, ale zpětně to už taky moc nechápu... respektive jezdil jsem kolem z tréninku a měl jsem chuť na rychlé hovězí maso s sebou.

    Z mýho pohledu levný burgrárny jsou jako by člověk ty peníze dal za nic. Dražší občas taky nemile překvapí, přičemž jedna z těch nejhorších variant je, že nějaký restauratér si burgr dá do jídeláku "páč to frčí", řekne si 150kč + za sendvič z housky z Makra, mraženého Anguse z Makra a sraček obecně. Takovým lidem bych dál nejraději kopanec do koulí. Stěžovat si u obsluhy nemá smysl, jelikož to jsou jenom zaměstnanci a mají to na háku.

    Občas nechápu jak se tolik špatných restaurací (obecně) může uživit.

    SIMSALABIM
    SIMSALABIM --- ---
    GUERILLA: doufam ze autor dostal hned do oci zpetnou vazbu...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GUERILLA: me osobne docela prekvapilo, kolik lidi je ma v oblibe. Nebyl jsem uz delsi dobu, ale me prisly takovy obyc proste..
    GUERILLA
    GUERILLA --- ---
    Burgr Letná - dával jsem je do doporučených, ale beru zpět, po dlouhé době jsem zašel a HNUS, mdlé, bez chuti, maso tenké jak plátek sýra + popletli objednávku... děkuji, ale už nikdy více, raději si udělám svůj z ingrediencí z Lídlu :/
    MAESTRO_MLK
    MAESTRO_MLK --- ---
    KONZUM23: souhlas...kdybyc chtěl bejt ještě kritickej tak interiér je příšerně plastovej, ale tak je to takovej fast food halt...nemůžu si pomoct, mě tam hrozně chutná to maso, maj ho odněkud ze spřátelený farmy a je fakt dobrý a nikdy mi ho neudělali špatně...
    MAESTRO_MLK
    MAESTRO_MLK --- ---
    KRUPAN: burger letná, kdybys jel ještě někdy kolem. V bagelu je to lepší. Ale v burger letná maj do dýl otevříno, a krom housky(obyč bílá) si tam nemůžu na nic stěžovat. A i s hranolkama se to v podstatě nedá skoro sníst...
    BABBA
    BABBA --- ---
    ERGIEN: ja se tam chystam za tyden
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam