• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BABBAKam na Burger?! Rady, fotky, burgery
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KONZUM23: tak lepší jednou než vubec vid :-)

    Určitě nemám důvod to pokoušet jinde, když jsem s výsledkem spokojenej..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KONZUM23: vidíš, my právě taky jednou zkoušeli řezníka a výsledek byl horší než z lidlu..
    SIMSALABIM
    SIMSALABIM --- ---
    KONZUM23: Jestli to myslis vazne, tak by me opravdu zajimalo, kde teda beres maso pro psa? Od Ksany, nebo od farmare z bio domaci farmy ze sumavy? Jako sorry, ale spis to vidim tak, ze o mase vis pramalo a jen se tu stavis do hloupy pozy...protoze i v tom Lidlu se da koupit dobry maso na burger.
    GUERILLA
    GUERILLA --- ---
    KONZUM23: lol, prej sekaná v housce... to mám pocit že maj právě v BL;) Takže můžu říct to samé: BL přenechám lidem, kteří se spokojí se sekanou v housce.

    Ten Lídl byl jen pro přirovnání, na pohled sračkové vstupní ingredience, ale ve výsledku oproti BL symfonie a za hubičku, přičemž nejde o to šetřit, ale o chuťové pohárky a za stejný nebo kratší časový úsek.

    1) jen asi jednou jsem čekal cca 5 minut, jinak spíše k 10
    2) třeba v Dish B. toho jde vidět víc
    3) zkus tohle kdekoliv jinde a taky se dozvíš původ
    4) takže nacpaný jako prase, určitě si dáváš 300g maso. Yes je ještě větší sračka jak BL. Ale je fakt že v BL mají mega hutnou housku, ta zaplňuje (zabíjí) žaludek solidně.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KONZUM23: ano a mají tam super mlety hovezi..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KONZUM23: tak to je pak skvělý hodnotit, když tam nenakupujes :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KONZUM23: mlety z lidlu je super na burger..
    SIMSALABIM
    SIMSALABIM --- ---
    KONZUM23: Moc nerozumim tomu co povazujes vtipnyho na domacim burgru? Kdyz to budu brat podle sebe, tak v 95% pripadu si doma jidlo uvarim lepsi nez bych dostal v restauraci, musim samozrejme dodat BOHUZEL, protoze nejsem profi kuchar...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    OMNIHASH: vidis a to je presne dalsi dulezitej parametr u burgeru, aby se dal dobre jist. Ona to neni zas takova prdel :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    POHODAVOLE: chápu, kdybych to neměl minutu z práce, tak to vnímám taky tak, takhle se kouknu do výlohy, a když je to dobrý, objednávám burger, když ne, tak pho-bo o vchod vedle ;)
    S ukrajinkou to není uplně marný, spíš naopak, na tom majitelovi je vidět, jak to hrozně miluje a mazlí se s tím.
    Hlavně mi teda nejvíc vyhovuje tvar, je to správnej poměr mezi plackou a koulí, většina burgerů mi příjde, že se blbě jí, protože maso klouže v housce, tady mi drží tam, kde potřebuju.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    OMNIHASH: ja byl u Butche taky parkrat a kvalitou mi to prijde obyc jako treba ta Letna. Taky si pamatuju, ze mu tam casto vypadavaly pojistky. Kazdopadne resit to, ze tam muzu chodit jen, kdyz tam neni Ukrajinka taky nevypovida o nicem dobrym..
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    POHODAVOLE: Tak butch je v podstatě hladový okýnko, příjde mi, že tak 80% objednávek si tam lidi choděj vyzvednout na cestu. Btw teď se chluběj druhým místem z letošního burgerfestu za nejlepší burger. Já jich otestoval pár desítek po Prahe taky, neříkám, že sem neměl lepší, ale taky byly třikrát dražší a podstatně dál od mýho působiště.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    OMNIHASH: jinak teda 67,- za burger mi prijde zas jako opacnej extrem. To dela dle me bud z nejakyho shitu a nebo na tom nic nevydela..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PHAILO: absolutne nechapu ty minusy..

    OMNIHASH: si zkus nekdy dojit na neco lepsiho nez k Butchovi a treba ti to pak taky nebude pripadat jako shit / low end.. :)

    Ja byl treba v utery v Taverne a akorat me to znovu ujistilo v tom, ze jsou to nejlepsi burgery, co jsem kdy jedl vc. profi oblsuhy. Ona to neni jen o tom, ze si reknu, ze budu delat burgery a najebu tam tri prdele ingredienci a budu doufat, ze to bude v pohode. Chute musej fungovat perfektne dohromady a nesmi se cloveku stat, ze se zakousne do mista, kde chybi omacka atd. Pokavad mi k tomu jeste nekdo prida perfektni domaci housku, super maso a prijemnou obsluhu, tak nevidim duvod proc ty penize za nej nedat. Nemam problem s ocenenim neci prace / snahy. Chapu, ze na to kazdej neni, ale prijde mi hloupy to schazovat, kdyz o tom vim prd..
    GUERILLA
    GUERILLA --- ---
    OMNIHASH: často je v jednoduchosti krása a burger má v tomto dost velký potenciál
    SKUNKOPUMA
    SKUNKOPUMA --- ---
    OMNIHASH: ale i zakladni suroviny muzou mit ruznou uroven kvality stejne jako samotna priprava
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    OMNIHASH: Burger určitě může být shit a low cost jídlo, ale obecně to tak rozhodně není. Naopak, dá se na něm hodně zkazit. A pokud je z kvalitních surovin, je i cena 2xx zcela adekvátní.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GUERILLA: ale burger je shit/low-end jídlo, mletý, houska a kus sýra, nějak nechápu tu současnou mánii s burgrama za 2xx korun, a haló okolo, jako by se jednalo o supervzácnej vývor mishelinskýho kuchaře v utajení. Ideál je pro mě Butchs burger, kde když je tam majitel a ne ukrajinka, tak pokaždý dostanu naprosto geniální burger ze základních surovin.
    GUERILLA
    GUERILLA --- ---
    KONZUM23: To si asi děláš prdel, ne? Tak to asi vážně budeš gastroignorant, pokud považuješ Burgr Letrná ta TOP oproti Dish etc... To se nedá srovnávat, ať už podle ceny, tak především co se kvality týče. Burgr Letná cenově zajímavé, ale kvalitativně obdobné jak hambáč z Kauflandu... S trochou nadsázky, ale není to daleko od pravdy. Mnohem, ale mnohem lepší si zajít třeba do toho spařenýho Lídlu, koupit maso, housky, cheddar atp a jsi na cca 1/4 toho, co v Burgr Letná, přičemž tě to stojí cca 7 minut času přípravy a výsledek je o X levlů jinde- čekání na burger bez objednání předem o cca pár minut více, než když si to člověk udělá sám. To už rovnou můžeš zajít na Cheeseburger z McDonald a taky to je cca 1/4 ceny, než co člověk dá v BL a chuťově zajímavější. A na gramáž masa sere pes, k čemu mi je "tuna" masa, když to je v kontextu zcela o ničem?

    Za mne nej Dish, Palanda, Taverna, Tom's Burger a Belzepub, jinak nemá smysl platit 1XXKč za něco, co mě akorát nasere, to už je opravdu lepší sáhnout po ingrediencích z Lídlshitu a udělat si sám... byť ze sladké housky, ale alespoň nejsem v depresi z diletantství kolem burgrů, páč " je to v modě a lidi to žerou ať je to co je to".

    Trochu extrémistické, ale ... fakt mě nebaví někam přijít a čekat, že dostanu férový pokrm, přičemž dostanu *****. Výhledově se chystám na Le Burger... zkušenost by už i byla, kdyby otvíračku na stránkách měli i pro kuchyň - dělaj do 22h, zavíračka bistra ve 23h.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KONZUM23: ja to taky nechápu :-)

    Zítra půjdeme po delší době do Taverny, tak jsem už zvědavý, jestli drží svůj standard :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam