• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATIATransgender (crossdressing, genderfluid, transsexual, intersex etc.)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    TRPASLICE: jinak možná to ovlivňuje fakt, že na svět koukám tak nějak biologicky, tedy rození je prostě způsob, jak přežít. něco jako posvátný kult ženy matky jde úplně mimo mě.
    co smekám je ten týpek z ameriky? jak si nechal dělohu a mohl tak odnosit dítě za svou manželku. pokud to dělal dobrovolně a s láskou, klobouk dolů. pro dítě je určitě strašně důležité, jak celý ten proces matka vnímá a po pravdě by mě hodně zajímalo, nakolik třeba to moje ovlivnil fakt, že jeho samotného jsem chtěla a milovala, ale celý ten proces se mi krutě nelíbil. to samé s kojením. jenže tohle se asi hned tak nedozvím a tahat ho po psychouších, aby mi někdo z nich řekl, nakolik je jeho povaha a názor na svět ovlivněn tímhle a nakolik to je dané geneticky a výchovou, to fakt nee.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    TRPASLICE: blbě ;-) respektive děti jsem chtěl, ale nikdy ne vlastní. a když už se zadařilo ( nechtěně a přez braní HA ), tak "vyhrála" křesťanská výchova a dítě jsem si nechal. byl jsem v té domě také v manželství. asi bych to vnímal jinak, kdyby šlo o normální těhotenství, takhle převládal celou dobu strach o dítě, tlaky lékařů a manžela na potrat, což mne zabejčilo a já si dítě nechal. pak těžký porod, problémy s kojením ( btw těhotenství by ještě šlo, tam člověk jaksi nemá na výběr a ten vetřelec uvnitř prostě roste nezávisle na vás, navíc hormony dělají svoje a až na pohyby plodu, které jsem fakt nenáviděl, to šlo. ale kojení je něco, co člověk může nedělat. takže když přijdou vpáčené bradavky, neochota dítěte pít přez klobouček a k tomu ještě celková moje nesnášenlivost na doteky v těch místech ( fyzicky to dost bolí ), tak pak z toho byl rok hrůzy.
    nějaký porod jsem moc neřešil, tři dny vyvolávaček, pak čtvrtý den další, v 12h první kontrakce a bolest jako kráva, potom hned upoutání na lůžko bez možnosti pohybu a o 3,5h později porození syna. bez jakékoli jiné medikace kromě toho oxitocynu na vyvolání porodu. 28vnitřních stehů, 8vnějších. půl roku po porodu jsem si ještě nesednul.
    po pravdě v době porodu nebyl vůbec čas o tom přemýšlet, tam člověk mezi atakama bolestí jen přemýšlel, jestli to přežije ;-) a potom opět zapracují hormony a člověk tak nějak zapomene, jak hrozné to bylo. jenže ze zkušenosti vím, že tohle nejde vysvětlit člověku, co nerodil, já pár dní po porodu také říkal nikdy víc a pár měsíců poté už jsem si nic nepamatoval.
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    KAWALSKI: Teď mi v hlavě vyskočila taková asi strašně impertinentní a osobní (a zároveň celkem obecná) poznámka... pokud je dítě biologicky Tvoje vlastní, v souvislosti s tím, jak je porod hodně spjován s ženou/matkou (a to i když nemluvíme o různých extrémistických formách jako posvátné ženství srkze mateřství), přijde mi zajímavá myšlenka, jak to asi vnímá někdo, kdo de facto rodil jako chlap.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    TRPASLICE: jinak k odvaze. k žití bez fyzické přeměny je jí asi potřeba mnohem víc, než k přeměně samotné. společnost, aspoň ta, ve které žiji, pracuji a bydlím, se staví lépe k lidem, kteří přijmou zcela opačnou identitu a zapadnou do vzhledových norem, než k lidem, kteří se vybočují a vypadají jako "něco mezi". když tedy pominu fakt, že FtM po přeměně, kor po pár letech, se od bio chlapa dost blbě rozpoznává ( rozuměj v běžném styku, na plovárně to bude krapet něco jiného :-) )
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    TRPASLICE: vidím to stejně.
    viz jedna nedávná příhoda v práci: přišla na pokladnu brigádnice, kterou kolegyně znala z předchozí práce. tak hned poreferovala, že je to "předělanej chlap" a že jí ( kolegyni ) chtěla zmlátit. přišla vysoká vzhledově naprosto průměrná normální přezčtyřicátnice, sice hrubší rysy, ale pořád jí člověk na první pohled identifikoval jako nepříliš pěknou, ale ženskou.
    po práci se rozhořela diskuze, "co to bylo za člověka". padlo hodně názorů, od divného chlapa až po transsexuála. ona kolegyně "je vystudovaná zdravotní sestra a tak to ví nejlíp" řekla, že to je ženská, co se narodila jako chlap. rozhodně to není transsexuál, protože transsexuál je chlap, co se občas obléká za ženskou a dělá travesty show.
    to už jsem nevydržela a "provedla CO" ve smyslu, že jsem transsexuál, tedy asi vím líp, co to je. kolegyně mne naprosto uzemnila větou "my víme, že se oblíkáš za chlapa i v civilu, ale u ženský se to bere jinak". jelikož za mnou do práce chodí dítě i přítel, tak mě jako lesbu neberou, navíc většina ví, že jsem bisex. ovšem přijmout, že mám mužské jméno i příjmení, protože se jako chlap cítím, to nějak nikdo nepobral. a že je mezi nimi několik gayů a dvě lesby.
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    KAWALSKI: Protože upřímně, mám osobně dojem, že pro FtM je ta nutná dávka odvahy pro žití jako chlap bez přeměny daleko menší než pro MtF obráceně. Nakolik se můžeme bavit o různých nerovnostech mezi pohlavími, v majoritní společnosti se ve výsledku ženám tolerují daleko větší odchylky (oblékáním počínaje)... i když možná jenom trochu hádám, neb jsem sama "pouze" silně genderfluid, takže samozřejmě tolerance, kterou od společnosti "vyžaduji" je daleko nižší.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ALDARION: články neznám, materiál možná mám, bo jím jsem. respektive jsem FtM, který do přeměny nešel. populární to není, protože to "nabourává" nejen tu většinovou společnost, ale hlavně nahlodává ty transsexuály, kteří do přeměny jdou, aniž by byli naprosto přesvědčeni o správnosti svého počínání. znám takových lidí vícero a z těch starších ročníků jsou to hlavně lidé profilující se jako TV. i když co jsem tak četl nějaké ty zkazk,y tak letošní mezipatra tohle řešily, takže už jsou tihle lidé vidět i mezi mladýma, zatím tedy co koukám jen FtM mají ůodvahu" říct, že mohou žít jako chlapi i když nebudou měnit své tělo.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Trpasličí kulturista randí s transsexuálem. Jsem šťastný muž, říká - iDNES.cz
    http://revue.idnes.cz/...mavosti_zar#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box
    MASOO
    MASOO --- ---
    samozrejme to ma s realitou asi pramalo spolecneho....
    [ ANGIOLETTO @ PŘED A PO ]
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    MUADDIB: Jako jestli se chlapecky cítí i chlapec v sukni? Nevím... (vynechámě-li Skoty, Bretonce a tyhle pronárody, o Thajsku nemluvě). A jestli finguje to, že chlapci berou spíše chlapecky i slečnu v sukni, pokud ona se chlapecky cítí? Ano.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    TRPASLICE: a funguje to tak u i kluků?
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    KEIKIN: Tohle je poměrně výstižné, jenom bych dodala cosi o tom, že chlapecky se dá velmi snadno cítit i v sukni :D
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    FRONEMA: Vím že tohle není auditko pro matfyzáky, ale neindikuje tady odpověď "no" spíš agender nebo neutral, jestli to správně chápu? Pokud by odpověď byla "yes", tak by to znamenalo bigender či genderfluid, nebo to chápu špatně?
    MATIA
    MATIA --- ---
    MATIA
    MATIA --- ---
    mala som to v plane ale mam vtedy work
    LENNIEG
    LENNIEG --- ---
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    MATIA: https://www.youtube.com/watch?v=3ynbDJL_PAs
    Jinak ke stažení zde: http://www.tokyotosho.info/search.php?terms=strawberry+egg nebo zde: http://www.nyaa.se/?page=view&tid=491744
    I když co se gender bender žánru týče, tohle anime je nad zlato:
    Ranma 1/2 - Folge 1 (Deutsch/German) PART 1/2
    https://www.youtube.com/watch?v=rYqK54cR4Fk
    MATIA
    MATIA --- ---
    I My Me! Strawberry Eggs: Desperate First Lipstick (episode 1) [english dubbed]
    https://www.youtube.com/watch?v=w-ou1KUm4vc

moje oblubene anime :)
    MATIA
    MATIA --- ---
    Este jedna zo soboty

MATIA
    MATIA --- ---
    Davam fotku zo vcera :) fetish/burlesque party, vyborna zabava a tolko krasnych zien.. ak budete mat cestu do Bratislavy ked sa bude konat dalsia edicia odporucam :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam