• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATIATransgender (crossdressing, genderfluid, transsexual, intersex etc.)
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    BTW, vím... že je na to poměrně brzy a že to možná není tak uplně k věci, ale...

Která politická strana podle vás nejlépe chrání zájmy vaší/naší/této komunity?

Popravdě... jsem dlouhodobý podporovatel a volič Svobodných, ale po posledních, mírně řečeno... konzervativních výlevech předsedy p. Petra Macha... a zejména vcelku nechutných komentářů na FB pod takovými příspěvky... vlastně pochybuju, že je SSO stranou opravdu liberální...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    AKI_NO8: hlas ma ok. jestli neco, tak vejska. rikala, ze meri dva metry.
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    POZITRON:
    Bych si přála alespoň z poloviny vypadat tak dobře, až si to projdu. Ale je pravda, že ji bohužel prozradí asi hlass. Což je škoda. Taky nevím co s tím budu dělat.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    to je fakt mazec a ne, neni to make-upem, ma uplne jiny rysy.

POZITRON
    POZITRON --- ---
    znate tuhle holku? sleduju ji nekdy od cervence a teda fakt cumim, co ji udelaly hormony s rysama v obliceji. nedokazu posoudit objektivne, jestli to neni trochu taky nasvicenim, nevim, ale fakt bych nepoznala, ze se nenarodila jako holka. podle me ma aktualne daleko zenstejsi rysy nez rada holek od narozeni, ktery znam. a klidne se priznam, ze moje prvni reakce byla z neznalosti "omg, wtf?", ale velmi rychle jsem se chytla za nos a ted ji uprimne fandim a sleduju a k tomu uz se nabalilo i par dalsich kanalu, tak snad je mi odpusteno. :)

tohle je nejnovejsi video:
    TORES GORGEOUS - Operace v Motole (TRANSGENDER STORY CZ)
    https://www.youtube.com/watch?v=9thNPVM4l3c

a pro porovnani rozdilu video cca rok stary jeste se strnistem:
    TORES GORGEOUS - Můj denní Make - Up (TRANSGENDER STORY CZ)
    https://www.youtube.com/watch?v=uFNr4SWcByY&t=441s
    MASOO
    MASOO --- ---
    Axis of Awesome comedian Jordan Raskopoulos on being transgender: 'I never felt right as a boy' | Culture | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...n-jordan-raskopoulos-on-being-transgender-i-never-felt-right-as-a-boy
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Transgender Pregnancy: The Making of a New American Family
    http://time.com/4475634/trans-man-pregnancy-evan/
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    strašně blbej dotaz. Je tady někdo, kdo procházel nějakým závažným obdobím za doby svýho vysokoškolskýho studia, ať už tranzicí nebo něčím podobně náročným a hrozilo mu kvůli tomu vyhazov? O co mi jde - jsem tzv věčná studentka, což je daný jednak postižením (ale spíš malinko) ale hlavně popíráním toho, že postižená jsem. V momentě, když jsem si to dokázala přiznat, jsem se posunula, což je hrozně fajn, jenže cca 5 let po tom, jsem zjistila, že to co vnímám jako lenost, jsou vskutečnosti projevy vzácný a o chlup závažnější diagnózy. Čili se ze studiem seru ani ne tak na základě vlastní kryplatosti, ale nasbíranejch momentů, když šlo fakt o hodně. Čili hledám lidi, co tohle už zažili, a umí řešit.

Dostalo se mi hromady dobrých rad od lidí kteří a) mají vzácnou dg ale nestudují b) studují a nejsou vzácný c) jeden co je vzácnej a studuje nmi napsal. že si to málem hodil, takže nějak to s ním probírat taky se i bojím :) Jo je u btoho strašlivá a kurevská únava a nejistota jestli jsem líná nebo unavená, panikařím, nebo nímám věc realisticky.

Jo a kromě dobrej rad se mi dostalo i nevražení, že kvůli mě pak firmy nepřijímají postižený. Což je jaksi kravina, mám už za sebou pracpovní zkušenost v korporátu, i s tím, že kolegové viděli,l jak se plazím do schodů a taky hlavně dost "dementní" způsob, jak jsem vstávala od stolu, a omlátila jsem židlí roh kanclu. NE schválně, prostě se to vyžmoulalo, jak jsem se zapírala.

Přijde mi že věci řešit kurevsky umíte, a pokud zjistím, že se dostávám tam kam potřebuju, vzala bych vás jako placený kouče (s tím že cenu dojednáme, a mám zkušenost kolik stojí psychoterapie :) )
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    (Z mého pohledu spíše vlastně smutné, protože když vynechám první dojem, zbyde mi tradiční, extrémně bipolární společnost, kde je totální přechod z jedné kategorie do druhé vlastně jediný způsob, jak vyřešit životní situaci, v níž žena potřebuje dělat věci, které jí dle místní představy dělat nenáleží... Ale také se mohu mýlit, nějakou hlubší sondu do této záležitostí tázající si nevybavuji...)
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    MASOO: hustý...
    LOG_LADY
    LOG_LADY --- ---
    FAJL: <3
    LOG_LADY
    LOG_LADY --- ---
    jinak teda...je to trochu offtopic, ale zaregistrovali jste ted tu kauzu s danem přibáněm? Je to ten týpek, co jezdí kolem světa trabantem...ted se na fb vyjádřil, že příští výpravu chce dělat bez žen, protože jsou emocionální a blabla a výčet stereotypů)... spustilo to poměrně diskuzi a začínaj se formovat tábory muži kolem 40 a formující se fem hnutí...začíná to skoro bejt zajímavý...
    LOG_LADY
    LOG_LADY --- ---
    DARMONLOR: no...já si myslím, že je potřeba dát tomu "klientovi"/"klientce" (nerada řikam pacient) mnohem větší autonomie. Samozřejmě, je potřeba o tom mluvit, diskutovat, chodit na terapii. Ale spíš, než testovat, zda někdo něco je, nebo není je potřeba poskytnou support na tu přechodnou dobu. Jasně, jsou lidi, co si to můžou rozmyslet, ale třeba (a ted si nejsem stopro jistá) v anglii nebo v dánsku to funguje tak, že občanku s žádoucím písmenkem dostaneš hned, jak je nějaký řekněme úřední coming out. a ten doklad, byt se to nezdá, cár papíru, už udělá dost a opět, dá tvýmu rozhodnutí/vlastní sebeidentifikaci legitimitu. jakože...kdo líp zná tvůj gender než ty sam/a....a na těch doktorech je, aby poskytli co nejlepší možnou podporu. a k tomu to imho světově směřuje....a ve chvíli, kdy máš tu možnost rozhodnout se sam/a nad tim, jak to bude, tak tomu automaticky přistupuješ zodpovědněji...to rozhodnutí by za tebe ve výsledku přece neměl dělat nikdo jiný, než ty...

FAJL: s tím real life testem...jak píšu tady nahoře...jsou způsoby, jak dělat real life test jinak...a ta časová ohraničenost jednoho roku mi taky přijde trochu nahodilá...jak píše Darmonlor, někdo může být ready za půl roku, někdo třeba až za tři...je to individuální a tak je k tomu potřeba přistupovat...opět, jasně, že fifková občas přimhouří oko a nějak to zařídí, ale proč se to musí dělat takhle pokoutně, když by se to mohlo stejně tak dělat legálně...

a s těma odpověďma...to je vlastně super, ráda čtu, že to takhle i může fungovat...já vlastně doposud lidi, se kterýma sem mluvila, tak měli pořád pocit nějakýho tlaku ze strany sexuologů, jak by měly být "správný" odpovědi...a jestli má někdo jinou zkušenost, je to velmi pozitivní....
    DARMONLOR
    DARMONLOR --- ---
    Rozjela se tu zajímavá debata, takže ač tenhle nick už nechávám spát, outla jsem se za něj, tak proč toho nevyužít :)
    LOG_LADY:

Já nevím jak si to představuješ ty… Zajdu k doktorovi, řeknu že jsem asi trans a dostanu hormony? Ten proces je od jisté fáze částečně nezvratný.
    Ony žádné špatné a dobré odpovědi neexistují. Jde jen o to přesvědčit doktory, že jsi přesvědčena ty. Jediné co může udělat a dělá je, že člověka otázkami navede na možnosti že tomu tak není, donutí ho zamyslet se. Což je správně, tohle není rozhodnutí, které by mělo být vykonáno impulzivně a bez rozmyslu. Pokud je vidět nejistota, dá čas na rozmyšlenou a další termín. Já třeba prošla hned a jediné co bylo potřeba – odpovídat upřímně a za sebe. Věděla jsem na čem jsem a s tím jsem tam šla. To je celá magie „získání potvrzení“.

To samé pak s RLT… Žádný lékař si nevezme na triko zničení cizího života doporučením operace, protože se dotyčný unáhlil a pak zjistí, že to tak nechtěl. Tady je ovšem ještě místo ke zlepšení. Mohlo by se k tomu přistupovat individuálněji. Znám jednu slečnu, která, když jsem ji potkala, měla za sebou půlrok tranzice. Po půl hodině strávené společně nad kávou jsem nepochybovala, že je hotová žena, zralá na komisi. Tedy, spíš jsem nemohla pochopit že někdy nebyla. Od té doby se vídáme často a hrozně mě mrzí, že musí čekat. Jiné ovšem ani po tom roce RLT nevypadají úplně přesvědčeně.
    LOG_LADY
    LOG_LADY --- ---
    FAJL: s těma blogama to je zajímavý, to máš vlastně pravdu...škoda, že se pak mažou...

s těma gender rolema...tlačený jsme do nich vlastně všichni, cis, trans a všechno mezitím...a pak to vlastně probíhá znova, během tranzice.. a ten tlak ze strany doktorů je pociťován...už sama ta obhajoba a real life test jsou imho nástroje tý kontroly a moci. a to není nějaká moje teorie, to je něco, co slýchám...ty předem učený "správný" a "špatný" odpovědi, který ti otevřou cestu k tranzici...to podle mě není rovný jednání...a je skvělý, když k tomu lidi individuálně dojdou, ale dokud nedojde na ofiko potvrzení, tak nikdo nezmůže nic...
    LOG_LADY
    LOG_LADY --- ---
    FAJL: jo, to rozhodně souhlasím, s tím, že je potřeba kvalitní terapeutická péče, a nejenom v Praze...trans*parent dělá v tomhle skvělou práci, ale je to pár lidí a aktuálně myslím nejsou kapacity na to, aby dělali nějaký pravidelný support mimo Prahu. to je ale další ze systémových řešení, který jsou potřeba a který, i kvůli tomu, že tady pořád vládnou starý školy v podobě tria fifková-weiss-procházkaa a ti si to tak jako držej a nikoho mezi sebe nepouští (byť se snad nějaký změny chystaj, co sem tak slyšela).
    jinak ale trochu musím nesouhlasit s tou"šedou zónou" a "menšinou v menšině"...myslim, že těch lidí je mnohem víc... a co sem se tak setkala...hodně trans lidí na začátku bojuje s tím, že sice nejsou "jedno", ale možná nejsou dost druhý"....vzniká spousta pochybností a vzniká právě proto, že je tak pevně daný, jak se má chovat "správný muž" a "správná žena". je to hodně individuální, každý máme svoje představy o vlastním genderu hozený jinak a je nepříjemný pozorovat, když jsou pak v rámci jedný skupiny takový rozkoly...

a jinak...ten útočný akcent...jak sem psala na začátku toho článku...měla sem poměrně zblízka jednu přeměnu a často byloa pořád frustující sledovat, čím si dotyčná osoba musí procházet. byla tam obrovská bezmoc a tohle asi byla forma terapie. ale asi bych to neměnila, stojím si za tím, že je třeba to vyvažovat...z pozice společenských věd a hlavně z pozic těch, procházejí tranzicí (to tu opravdu chybí, byť se teď objevilo pár blogů)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Uf, veřejná diskuse, v tomhle státě? Jakože omlouvám se za svý cishet tentononcy, ale když sleduju jak lidi nezvládli emoce u inkluze, jak nezvládají emoce u LG adopcí... pardon.

Spíš je tohle o nějaký vlastní depce a rozčarování z toho, co se děje kdykoliv se v ČR někdo pustí do témat, co mají napravit dlouhodobý bezpráví, než o tom, co máte/nemáte dělat. Děláte to dobře. Všichni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam