• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATIATransgender (crossdressing, genderfluid, transsexual, intersex etc.)
    MATIA
    MATIA --- ---
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    FORTRESS: mam schizofrenii
    EKG
    EKG --- ---
    FORTRESS: Mozna proste soud zvolil tu lepsi moznost.
    MATIA
    MATIA --- ---
    Fortress - s takymito komentarmi chod dopice :) posledne varovanie pred banom
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    IOM_NUKSO: Můžeš nějak vysvětlit proč jsi nedostala dítě do péče ty, ale dostala ho osoba která má cca 40% šanci že spáchá sebevraždu?
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    CORNELA: Neznám tě moc dobře, ale pokaždé, když jsem tě potkala, tak jsem byla v šoku z toho, jak se chováš a jak málo empatie projevuješ. To, že hned začneš mluvit o tom, jak JÁ nejsem empatická, je známá technika manipulace, které se říká v angličtině deflection, a utvrzuje mě to v mém náhledu na tebe.

To, že to její ex nedělá kvůli snaze utéct minulosti, je pro mě pravděpodobnost hraničící s jistotou. Není to poprvé, co se s takovým pohledem setkávám - myslím, že ten a ten není trans a dělá to jen kvůli tomu, aby... Dost jsem o tom přemýšlela. Myslím, že je to patří mezi jemné projevy nesnášenlivosti, u kterých člověk i sám u sebe může předstírat, že je vlastně tolerantní. Ale máš pravdu, možná je to opravdu hovado. Bohužel jich je opravdu hodně všech ras, pohlaví a vyznání.
    EKG
    EKG --- ---
    Minuskuj si, jak libo. Nerespektujes pravidla.
    EKG
    EKG --- ---
    CORNELA: Jeji ex, jestli s tim mas problem, opravdu vyhledej podpurnou skupinu pro nacky. Tranzice probehla, konec debaty o mluvnickem nebo jinem rodu.
    EKG
    EKG --- ---
    CORNELA: Promin, ale uz se nejakej patek na nyxu projevujes. Lidi si pamatujou.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    CORNELA: Možná bys byla překvapená, ale děcka v pubertě jsou v téhle době vcelku tolerantní. Navíc my tady máme výpoveď zhrzeného člověka. Kdoví, jak to ve skutečnosti bylo.

Víš jistě, že nemáš psychickou poruchu, kvůli které nemáš empatii? Tvůj profil by tomu odpovídal.

IOM_NUKSO: Zaprvé to nebylo hned a za druhé to není kvůli tomu, že se s tím "neumíš smířit", ale tím, že tvrdíš, že není trans, dělá to kvůli tomu, že chce utéct minulosti (kdybys ty chtěla utéct minulosti, tak budeš tvrdit, že jsi muž???) a zarputile o ní mluvíš jako o muži. A za třetí to není hejt.
    MATIA
    MATIA --- ---
    ak je ta zena vyoutovana a zije tak, prosim uz sa o nej bavme iba v zenskom rode
    MATIA
    MATIA --- ---
    Iom_Nukso - prosim ?
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MATIA: takze dalsi hejt. Fajn.
    MATIA
    MATIA --- ---
    iom nukso - rovnake varovanie ako Cornela

nie nebudeme s tebou riesit ci je ok alebo neni ok zit svoj zivot a identitu.
    MATIA
    MATIA --- ---
    Cornela - prve ( a posledne ) varovanie, netrigerovat tu ludi.
    fakt sa ti tu nebudeme obhajovat ani nie sme povinni ti dat za pravdu, toto forum je v prvom rade safe space a ak tvoje komentare budu hurtful
    tak ta budeme musiet odtialto opustit
    MATIA
    MATIA --- ---
    Uz som tu, citam, a zatial sa snazim zorientovat co sa tu deje :) ak by mi vedel niekto dat zhrnacku, that would be great
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KOLLUCHA: tak na dite myslela i exova prvni sexuolozka a snazila se mu domluvit, ze 13 let je asi tak nejhorsi vek, v kterem syn pro tohle muze byt. Nasel si jinou sexuolozku. Dite nemuze svemu otci rikat otec, to ti neprijde spatne? Plus ja kdyz reknu, ze se s tim neumim smirit, tak je na mne vyvalen hned hejt.
    EKG
    EKG --- ---
    CORNELA: Pa.
    EKG
    EKG --- ---
    IOM_NUKSO: No to samozrejme nefer je. Psychologickou podporou se obecne dost setri. To mas podobny, jako v pripade znasilneni. Obet nejakou podporu dostane, v lepsim pripade, nebere se prilis v potaz sok okoli, ktere si tak prozivalo nejakou idylku dokonaleho sveta a najednou bum! Musime se smirit s tim, ze Franta z vedlejsi chalupy je nasilnik. Dyt prece chodi do kostela, jak je to mozny!

Proto je potreba o vecech mluvit.

Nicmene pokud si nekdo vybere pohlavi a projde tranzici, ta zmena rodu k tomu patri, to je proste fakt.

Nemusi k tomu pristupovat jako debil, to je druha vec.

Treti vec pak je, proc to provedl/a v tajnosti. Muzeme spekulovat, treba se bal/a, ze ve svem nejblizsim okruhu nenajde podporu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam