BARRACUS: Jo, tohle je takový archaický, ale přesto asi poměrně častý přístup... :( Asi chápu, proč k němu někdo dojde, ale přesto mne hrozně mrzí. Chápu zjednodušující přístupy u mainstreamového okolí, ale u lidí, co mají zkušenosti s vlastní "nestandardností" mi přijde škoda, že nedokáží pobrat, že je někdo "nestandardní" jinak nebo to jinak řeší...
Osobne mne "transmedikalismus" děsně mr*á. Operativní změna pohlaví prostě není mávnutí čarovným proutkem se zaručeně skvělým výsledkem, ale - jako u každého zákroku - vyžaduje, aby každý zvážil své potřeby, náklady a rizika a podle toho se ve své unikátní situaci rozhodl. Ale i bez tohoto faktoru je to prostě velký zásah do vlastního těla, velice intimní věc a životní změna - změna v životě, za který je každý odpovědný převážně sám sobě... Chápu podporu v situaci, kdy by někdo tranzici podstoupit chtěl, ale sbírá k tomu odvahu. Chápu sdílení osobních příběhů - že to někomu pomohlo a nedokáže si představit, že by to někdo neudělal. Ale tady by IMHO měla být tlustá čára mezi "nedokážu si představit" a odmítavou kritikou...
Naštěstí - přijde mi - jsou různé komunity v poslední době už mnohem tolerantnější a otevřenější...