BLOODRAT: Já asi vůbec netuším, o čem mluvíš a na co odpovídáš. Já jen podotýkám, že v mnoha zemích není psychologicý posudek součástí rozhodování. Má to víc důvodů a Transparent je např. za také. Ten hlavní důvod je, že je to diskriminační s ohledem na Úmluvu o právech lidí se zdravotním postižením, OSN, která byla ratifikovaná téměř všude a má aplikační přednost přes národní legislativou.
Skrývá se za tím víc věcí ohledně legislativy zdravotní péče, typická odpověd českého doktora je "nejsem právník, co bych se řídil zákony"., takže je to na delší vysvětlování, pokud nevíš o co jde. Ale v principu jde o to, že duševní stav je ryze subjektivní záležitost, která nemá objektivní kritéria, a tudíš je tvojí soukromou věcí. Ještě důležitější pak je, že pokud se cítíš jako trans nebo žena nebo muž, tak na to máš stejné právo jako kdyby si měla předtím nebo přitom jakoukoliv psychiatrickou diagnózu.
To že bez operace nebudeš chodit s mužským tělem na ženské záchody mi přijde jako zdravý rozum, nevím co by na to měl kdo namítat, kromě té drobnosti že v budoucnu se budou zřejmě používat společné nebo gender neutrální toalety k těm stávajícím.