• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATIATransgender (crossdressing, genderfluid, transsexual, intersex etc.)
    EKG
    EKG --- ---
    IORETH: Kolegyne zde vyjadruje znepokojeni nad naivitou populace v postkomunistickych zemich. To jsem tu zase jediny, kdo dokaze porozumet psanemu textu? Dal jsem si pauzu napred od tohohle hnizda, pak i od nyxu a prilehleho ceskeho internetu, a koukam, ze jsem o nic neprisel.

Takze tady zase z historie ven, uvidime, jak si gestapacka chobotnicka povede v roli moderatora. A do Cech jiz tradicne ani na dovolenou.
    EKG
    EKG --- ---
    OCTOPUSS: Dam ti sanci. V poste te ignorovat neprestanu, na to bys musel dospet. Ale diskuse pod tvym vedenim poslouzi jako solidni vzorek tvych moralnich vlastnosti, mas-li. Tak se snaz.
    KEESHEA
    KEESHEA --- ---
    KEESHEA 10:11:49 12.7.2025
    IOM_NUKSO: já tady popsala čistě právní problém, jenom dost emocionálně, což se dnes nenosí. Smazala jsem to proto, že tam byly osobní detaily. Zkusím to ještě sdílet, ale musím to popsat suše a víc obecně.
    Tvému příspěvku ale částečně nerozumím. Někdo v tvém okolí procházel tranzicí, tys tady popsala reakce okolí a oktopus ti doporučil vypnout mozek?
    Jinak já netvrdím, že psychóza neexistuje. Má jen jiné parametry a většina těch lidí ji vůbec nemá. Tady jde ale hlavně o to, že z hlediska mezinárodních a lidských práv je tvoje psychika čistě tvoje věc, a to včetně sexuality. To, že na západě je volba pohlaví z vlastní vůle, není jen náhoda vzniklá přáním trans osob, to je také výsledek právního výkladu.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KEESHEA: nevim, co jsi sem psala pred smazanim, ale na mne tady octopuss nedavno vyjel, ze jsem schizofrenik a mam tahnout, kdyz jsem si dovolila otevrit druhou stranu mince toho, jak tranzice muze ovlivnit okoli a vlastne nakonec to u nas dopadlo tak, ze sama ta osoba se dostala do neresitelne zivotni situace kvuli te tranzici.
    KEESHEA
    KEESHEA --- ---
    To se nám to v ty zemi zase jednou přiostřuje, že? Umlčovat nepohodlné názory psychiatrickými diagnozami, o tom mi vyprávěla babička, pra pra dědeček, ruský dokumentaristi a v Asii se tomu diví dodnes. Opravdu tahle skupina je vysloveně živá, každý tady neustále svobodně vyjadřuje svoje emoce a názory. Určitě zkuste nějakou další kontrolu, pravidla a říkejte kretene každému, kdo se nějak projeví.
    KEESHEA
    KEESHEA --- ---
    OCTOPUSS: magor je nadávka. Neměla bych spíš napsat já jemu?
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Já ještě uvidím, jestli mi odpoví Aether, ale asi to dává větší smysl, než v extrémně úzce zaměřeným klubu řešit složitý/neřešitelný vyhazování jednoho magora.
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    OCTOPUSS: Tak co se týká založení obecné LGBT diskuze, bych byla velmi pro… imho jsem dost id chodí, protože tomu nic blíž než tenhle klub tady není..
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ATROPOS: To už bych radši založil obecnou LGBT skupinu než něco takhle úzce zaměřenýho. Ale třeba mi odpoví Aether, když Nyx na chod serveru kašle.
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    OCTOPUSS: Tak řešení by bylo zažádat o založení “Transgender moderované diskuse”. Vzhledem k tomu, jaký je stav moderace tady, tak to by to nebyla úplně duplicita. Imho by hlasovalo pro víc lidí :)
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    KEESHEA: Prosím, můžeš začít s tvým problémem od začátku a podrobně? Ono opravdu z toho co jsi napsala není znát o co jde.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Nyx mě zdatně ignoruje a nic neřeší jako obvykle, takže Mr./Ms. schizo tu s námi bohužel zůstane.
    IORETH
    IORETH --- ---
    KEESHEA: Z ČEHO konkrétně jsou lidi na fb mrtví strachy? Mluvíme o Česku, Slovensku, Íránu, USA, nebo obecně? V Česku je situace dost jiná než v ostatních zmíněných zemích, specifikuj aspoň zhruba region a dodej nějaký kontext. My fakt nemáme v hlavě tvůj fb feed, nevíme, na co myslíš, a ty náhodné výkřiky bez kontextu vykazují stejné patterny jako výkřiky transfobů, takže se nediv, že všeobecná trpělivost a snaha porozumět není úplně největší.
    KEESHEA
    KEESHEA --- ---
    SEKELLE: no, na fb skupinách o psychiatrii už je několik let mrtvo. Mají tam tisíce sledujících a jsou tam tři příspěvky za rok. Cokoliv se týká recovery nebo práv, lidijsou mrtví strachy, a to je i názor angažovaných lidí. Logicky se nabízí Nyx. Ale nakonec sem ráda, že mi to tady oktopus jeho klasickou reakcí zatrh. Pouvažuju, jak ten příběh anonymizovat. Ale nevím jak.
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    KEESHEA: A nechces treba uz konecne napsat o co teda vlastne slo a jde?
    KEESHEA
    KEESHEA --- ---
    Můžete mi vysvětlit o co se pokusíte na základě nějaké logiky. Opakuji, kde jsem posílala oktopuse do koncentráku? Jen jsem řekla, že tam skončí, pokud bude tímhle způsobem porušovat zdravotnické zákony. Teď se k tomu jinými urážkami přidala ioreth
    IORETH
    IORETH --- ---
    KEESHEA: Jestli chceš, aby lidi pochopili, co píšeš, musíš psát jako příčetný člověk. Ne jako veverka na kokainu.
    Náhodné výkřiky, urážlivá "poezie" bez náležitého vysvětlení, co jako čekáš, že se stane?
    IORETH
    IORETH --- ---
    SEKELLE: Internet nezapomíná.

COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    KEESHEA: ale nekecej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam