BERRUNA: K ALDARION bych prihodila pohled z druhe strany:
1) Jsem pomerne cerstve po operaci na top klinice v Thajsku. Operace probehla bez problemu, jsem z vysledkem hodne spokojena. Presto postop care je fakt hodne narocna a vycerpavajici, kdybych nemela v podstate idealni podminky (dobre se hojim, nemam zadne fyzicke/psychycke potize, mam zdroje na to udelat nekde kde vi co delaji, mam partnerku ktera mi zajistuje full service) tak bych se zpetne od toho snazila sama sebe odradit. Nevim, kde bych brala silu kdyby se to nejak posralo.
2) Jsem velice blizko nekoho, komu se operace v CR nepovedla. Ma to fakt zdrcujici nasledky. Navic to nikdo tady neni schopny opravit, takze to asi skonci velkou revizi v Thajsku.
3) Potkala jsem se jednou s patalozkou a ta mi rikala ze obcas vidi vysledky operaci na obe strany (predpokladam z povahy prace asi starsiho data), a rikala ze vysledky mtf jsou vyrazne lepsi nez ftm. A to predpokladam ze videla mtf vysledky hlavne z CR kde se pouziva starsi typ operace.
To zjednoduseni "kazdy trans clovek chce operaci", byl mindset starsi generace gender pece, ale bylo to tak i prezentovano verejnosti. Jak jiz tady bylo receno, je to uplne mimo realitu.
V kazdem pripade i v nejakem imaginarnim zjednodusenem svete, kde by vsichni trans lidi opravdu chteli uplnou operaci, tak se soucasnou urovni mediciny by ji asi nemeli vsichni podstoupit.