• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLETunel Blanka a jiné "tunely"
    Diskuze o naším státem "zajímavě" realizovaných projektech.

    rozbalit záhlaví
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: nejlepší vysvětlení jsem našel tady :)

    Rozhovor o Tunelu Blanka
    https://www.youtube.com/watch?v=LZ6-LDr8Hsw
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DANYSEK: to že je Blanka divná a metro OK ten ředitel říkal všeobecně, to nemělo bezprostřední souvislost s kabelama..

    ale když už jsme na to narazili:

    - jakto, že voda neodtekla / nebyla odčerpána? to se jako čeká až se odpaří a když ne tak tam ani nedojde nikdo s vědrem a kýblem? :)

    - jak těm kabelům škodí voda, byly navíc v chráničkách, pravda ne moc vodotěsně ukončených - viz to video na DVTV - http://video.aktualne.cz/...-nutne-neustale-opravy-rika-expertka/r~91ece33cc44811e498be002590604f2e/
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    E2E4: metro mas reseny jinak - jednak jsou kabely po stranach na stenach (a ne v urovni vozovky, ev. pod ni), jednak vesmes nejde o suche tunely... narozdil od projektu Blanky :)
    A v neposledni rade v tunelu metra neni hromada tech opicaren okolo kolem kamer, usekove mereni rychlosti atd, ktere tam asi budou nejnachylnejsi :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    E2E4: Mnozí dopravní experti tvrdí, že to s těmi kabely není tak špatné.

    Dokonce si myslím, že by někdo měl mít odvahu uvést tunel do provozu. Ať to vedení Prahy podrobí vlastnímu odbornému zkoumání a Blanku rozjede. Jestli se nějaký kabel v průběhu provozu ukáže jako nefunkční, v noci se vytáhne a vymění. Investor, tedy hlavní město Praha, by měl mít víc odvahy.


    Souhlasím.
    VOJTEK
    VOJTEK --- ---
    E2E4: no na druhou stranu ja jsem ten tunel nekolikrat projel a je proste opravdu davno hotovej. vozovka v cajku zametana bez jedinyho kaminku nalajnovana, sviti tam svechno (svetla, smerova navigace na jednotlivy vyjezdy apod.), vetraky klimosky se tocej, kamerovej system namotavanej...akorat ty auta tam chybej

    E2E4
    E2E4 --- ---
    Oprava kabeláže v Blance za další miliardu? Podívejte se, proč | Doprava | Lidovky.cz
    http://byznys.lidovky.cz/...za-miliardu-oprava-voda-fko-/doprava.aspx?c=A150311_194306_ln-doprava_sm
    E2E4
    E2E4 --- ---
    "Celý tunel je vyspádovaný, takže se asi počítalo, že tam nějaká voda poteče a následně bude odčerpávána pryč. Neříkejte mi, že se tomu nepřizpůsobily instalace. Jsou dvě možnosti, buď nejsou kabely voduvzdorné, a to si nedovedu představit, anebo je to celé nějaká umělá bublina."

    + mi přijde zajímavé, že šéfovi metrostavu ta Blanka přijde celá nějaká divná, ve srovnání s metrem které bylo bez poblémů.. copak on na tom nic neřešil? na propady už zapomněl? nebo to byl Lukáš Kohout ? :)

    Šéf Metrostavu: Tunel Blanka se může rozjet, ale jako by to někdo nechtěl | Reflex.cz
    http://www.reflex.cz/...sef-metrostavu-tunel-blanka-se-muze-rozjet-ale-jako-by-to-nekdo-nechtel.html
    E2E4
    E2E4 --- ---
    FOTO Tunel Blanka otevře Chuck Norris. Dnes slaví 75 let

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SAMOUT: vsak on i ten koridor Jizni spojky je castecne take z te doby (a stavebni uzavera tam snad celou dobu byla) - i kdyz trvalo jeste dlouho nez se to postavilo, on to az tak ciste komunisticky rozmar nebyl, vlastne za to muzou i Nemci... :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VOJTEK: Koncepce existuje, jediné, co (bohužel) neexistuje, je institut veřejného zájmu, kdy by se stavba prohlásila za natolik strategicky důležitou, že by byla jakákoliv veřejnost jednoduše vyloučena z rozhodovacího řízení. Dokud tohle nebude, tak vždy vyhraje NIMBY. Rodiče bydlí na Zahradním Městě,.prakticky pod okny nám postavili Jižní spojku, nikdo se nás na nic neptal (v 80´s to nebylo moc zvykem :-)), ale jsme za ní rádi.


    DANYSEK: Základní koncept je prvorepublikový
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: Nakoupili vyhodne sve pozemky a postavili tam sve primestska sidla :-) Takova troufalost tam chtit tedka skutecne taky postavit ten leta naplanovany obchvat...
    VOJTEK: ...a vis, ze treba http://mapy.cz/s/gqye je stavba historicke varianty puvodniho okruhu kolem Prahy? :-) Nektere napady jsou stare pres petasedmdesat let... ;-)
    VOJTEK
    VOJTEK --- ---
    PISKVOR: a az to za X let konecne projde a postavi se to, zalehne to nejakej kopec co sel na vejlet o kilak dal, nebo se to propadne do zeme...to nemuze zkoncit jinak u nas
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    VOJTEK: Existuje; jenže na severu to blokují suchdolští, a na východě klánovičtí. Ani jedni netušili, že ta územní rezerva, co už je tam čtyřicet let, je určená na dálniční obchvat, a hrozně je to zaskočilo; zejména novousedlíky.
    VOJTEK
    VOJTEK --- ---
    DANYSEK: to byla otazka z pohledu celkovy koncepce...ale jestli neco takovyho vlastne vubec existuje
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VOJTEK: ptas se, proc hnat auta do centra... odpoved zni - realne neni moc na vyber :) A jeste dlouho nebude. Protoze v trase vnejsiho obchvatu se resi klasicky problem syndromu NIMBY.
    VOJTEK
    VOJTEK --- ---
    DANYSEK: to sis asi spatne precet, ja se neptam nikde proc jedou lidi do centra autem
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VOJTEK: vnejsi okruh je v nedohlednu - severni cast je jen na papire, i samotny system P+R je postaven jen zlomkove z toho, co se naslibovalo/bylo by realne potreba, na spouste P+R mas problem vubec zaparkovat... pac jsou proste plny.
    A da pokracovat - linka C metra je na jihu dnes na hrane svych prepravnich moznosti, Dcko, ktere tomu melo odlehcit (a davno byt v provozu) je porad jen na papire :) I MHD je stale koncipovana stylem "z periferie do centra" - nejak si nekdo neracil vsimnout, ze dnes ty lidi potrebujou jezdit i jinam (kvizova otazka, kde nam vznika nejvic novych kancelarskych prostor?), vysledkem jsou situace, kdy autem jedes dvacet minut i s kolonou a sockou hodinu.

    A ty se pak blbe zeptas, proc jedou lidi radeji autem a pres centrum... :)

    KEIKIN: cela rada cest svuj pocatek nebo konec v centru ma. I v ramci mesta potrebujou lidi jezdit - je naivni si myslet, ze vse spasis pesky, na kole nebo v MHD - to je takovy ten ideal automatistu, jenze ono jezdi z Bohnic na Strahov kolmo (ono i sockou to je pomerne vyzivny trip) :D Ono je dobry se podivat na vetsi mesta na "zapad" od nas - obvykle vysledne reseni je nekolik okruhu - vnejsi pro tranzitni dopravu, vnitrni pro mistni dopravu, vnitrni idealne zakopany pod zem - ale neni nutne pravidlem. Otevri si mapu, podivej se na Viden... kdyz se podivas hodne pozorne, zjistis, ze tam je nekolikakruhovy okruh po povrchu nedaleko centra, tranzitni dalnice rozhodne nevede v polich desitky kilometru od mesta... Dalsim prikladem muze byt treba Mnichov :) Kde dnes ty prutahy v jejich existujicim profilu... proste jen zakopavaji pod zem.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    E2E4: nj ale ptejme se dál. Proč potřebujeme, aby se centrem měst hnali proudy aut, které do města nechtějí. Není opravdu řešením malý obchvat, jak píše VOJTEK:
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    On je hodně velký problém ještě v tom, že Praha 6 speciálně reaguje na hustou dopravu tam opatřeními, která ji ještě zhustí. Viz zmiňované zužování, pruhy pro autobusy, nesmyslné jednosměrky. Praha 6 dělá poslední roky vše pro to, aby byla doprava horší. A místo výstavby periferních parkovišť u metra se tam staví, nebo plánují další a další skleněná pekla plná kanceláří o které nikdo nestojí.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VOJTEK: jako ze z kralup / neratovic budou jezdit do prahy pres Prahu 6 a blanku VIC NEZ TED ? Co je to za nesmysl? Z Neratovic je to pres Velke Prilepy / Suchdol na brevnov pres hodinu, zatimco pres Teplickou, Letnou a Hradcanskou 40 minut.. A bude Blanka, bude to pres Suchdol porad pres hodinu a pres Letnou a Hradcanskou cojavim 30 minut.. DOES NOT COMPUTE.

    Z Kralup je to ted vyjde +- nastejno (tj stejne uz Kralupaci pres Prahu 6 jezdi), az bude Blanka, zrychli se to pres Prahu 6 o mozna 5 minut (i kdyz dneska je tahle trasa diky zacpam na jugoslavskych partyzanu tak jako tak zabita a blanka na tom nic nezmeni) a pres Letnou a hradcanskou o 10 minut.

    Takze ne, opravdu nevidim zadnej negativni dopad Blanky na Prahu 6. Nerikam ze nebude, ale nedokazu si ho predstavit, protoze Blanka zrychli smer, ktery jde MIMO Prahu 6.

    Jina vec je situace mezi koncem tunelu na letny a magistralou, tam to mozna bude zajimave. (Nebo budou lidi z magistraly na letnou/brevnov jezdit pres troju?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam