• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLETunel Blanka a jiné "tunely"
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEIKIN: no, tak pokud to vezmes z tech novodobejch (poslednich ctyr) tak mozna... ale pokud se podivas retrospektivne poradne do minulosti, tak je to tragedie vsechno, vcetne Hudinyho.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KEIKIN: Pochopitelne. Mne to znelo jako "vy Prazaci vzdycky jednomyslne zvolite nejakyho lotra, tak mate co jste chteli" - zejmena vzhledem ke gerrymanderingu, kterym se dostal na radnici Svoboda, velmi humorne.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PISKVOR: ok v poho. Já jen že zvolením někoho by se neměl volič vzdávat veřejné kontroly.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KEIKIN: Dostala se tam za Agrofert, tak kym asi.
    A to teda nezeru: ja ani Krndu, ani Hudecka, ani Svobodu nevolil.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    E2E4: no někde to je jinak. Ae spíše v menších (okresních) městech.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KEIKIN: Jako by to v jinejch městech nebo na celostátní úrovni bylo jinak..
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PISKVOR: ale je to i chyba samotných Pražáků. že se každej stará sám o sebe, že si zvolíte takové zastupitele, kteří hrabou pro sebe apod. Ruku na srdce, veřejnost by také měla hlídat politiky ne jim nechávat bianco šek na 4 roky.
    DANYSEK: Hudiny byl jeden z nejlepších primátorů co Praha měla. bohužel viděl (hleděl) dál než na 4 roky a stáli proti němu silní hráči. Ta co je tam teĎ je imho loutka předstrčená někým.
    PISKVOR:
    M4DLENKA
    M4DLENKA --- ---
    SAMOUT: predpokladat muzes, ale dokud nebude vnejsi okruh, nebude ani zakaz nad 3,5t
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SAMOUT: "zona 6t" je uz dneska a fakticky znamena znemozneni vjezdu velkych nakladaku i do Blanky.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SAMOUT: Nic. Jenom jich na severu výrazně přibude, takže to zlepšení, na které "čekáš jak na slitování" se konat nebude - "s _více_ auty pod zemí je vám dobře na zemi," kdo si ještě pamatuje?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Tak předpokládám zákaz vjezdu nad 3,5 tuny do Blanky. A ano, osobáky nebudou se muset pasírovat přes Jižní spojku, co je na tom špatného?.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SAMOUT: Řešení čeho? Tranzit by měl řešit Pražský okruh, Blanka tohle naopak zhorší ("jé, dálnice přes sever, hurá, už nemusím po Jižní spojce!"). Jak v XE psal myslím DANYSEK, výsledek bude jen ten, že kolony z Milady budou před vjezdy do Blanky...yay yippee hooray.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PISKVOR: Tak principiálně Blanka dobré řešení je, jako obyvatel P8 na ní čekám jak na slitování (když už nemáme SZ okruh), a skrz tuto část Prahy je tunel jediné možné řešení. Plácat se pořád přes Letnou, když náhodou potřebuju jet tímto směrem mě upřímně řečeno sere.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Zrovna u Blanky si teda Béma pamatuju, jak ji celou vahou svého úřadu tlačil, že je to úplně optimální řešení. Ale asi za to chudáček taky nemohl, asi měl jenom kvalitně zasněženo...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: nejen Hudecek, ale i Bem :) Resp. v obecne rovine vytahovani stylem "to nic, to ti prede mnou". Vlastne za to muzou i komunisti, kteri nam cely ten ZAKOS v sedmdesatych letech naplanovali....
    Kazdopadne ani psychiatr, gynekolog, geograf a ani umelkyne dobrym stavarem asi nikdy nebude, nikdo pro to nema predpoklady. Za nos muzes snadno tahat vsechny ;-)
    Jinak nejake naznaky, ze magistrat IDS za nedostatecny vykon i kritizuje nekde taky probehly. Ale to v zaplave ostatnich zprav zapadne celkem rychle :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Psal jsem něco maličko jiného: to, co píšeš (dozorovat stavbu), je úkol stavebního dozoru (šokující, já vím ;o)), v tomto případě firmy IDS; padl tu dotaz, "a kdo bude hlídat IDS" - _na to_ je odpověď "příslušný magistrátní odbor (ať se zrovna jmenuje OMI, IPR, Mossad, nebo jakkoli jinak)." Jasně že nemá na starosti jenom tu jednu stavbu, ale to ani neznamená "takže může jen bezmocně rozhodit rukama, že to Prostě Nejde."

    (S tím Hudečkem je to taky sranda - tak jako ČSSD na cokoli zcela reflexivně vytáhne "šla kolem asociální Kalouskova vláda a rozšlapala nám hračky," tak v Praze se na všechno vytahuje "ale Hudeček." Před Hudečkem se Blanka stavěla nějakou dobu, aspoň myslím - a tenhle průser nevznikl za pouhé jedno volební období, na ten se střádalo od zahájení prací.)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Výměna špatných kabelů v Blance přijde na 60 milionů, naznačují posudky - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/...belu-tunel-blanka-d01-/praha-zpravy.aspx?c=A150313_2146964_praha-zpravy_bur
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: Mel. OMI ti Hudecek s Nouzou rozprasili :-) Presneji rozdelili - nove mas Odbor strategickych investic, kam to momentalne spada.

    Z letmeho pohledu tam je 19 technickych referentu, do jejichz kompetence asi nespada jen tunel (minimalne tam spada jeste nova srackarna). Premyslim jak by ta kontrola presne v tomhle poctu mela probihat - i kdyz fyzicky prijdes na stavbu a stoji tam voda v kaluzich... reknou ti, ze to nicemu nevadi... bud uveris, nebo stravis dny, ne-li mesice studiem vsech prislusnych podkladu, jestli to je/neni pravda. A prolejzat do detailu 13km stavby (+prislusne zazemi) - tzn. vlezt do kazdeho kanalu a overovat, ze tam neni voda asi taky nebude neco, co bude v 19 lidech precizne zvladnutelne. A to jsme jen u fyzicke kontroly stavu staveniste, nikoliv u dalsich kontrolnich cinnosti (typu zda vyfakturovane materialy jsou skutecne pouzite atd).

    Ja nerikam, ze se tam predrou - ale snazim se mit trosku realisticky nadhled :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Tak MHMP má třeba OMI, žejo. Ten měl kontrolovat IDS (a zřejmě nekontroloval), a IDS mělo kontrolovat stavbaře (a zřejmě nekontrolovalo).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SALUSA_SECUNDUS: otazkou je, jak si tu odbornou kontrolu ze strany investora predstavujes. To se melo platit dalsi firme za kontrolu dozorce stavby a idealne jeste za dalsi firme za kontrolu kontrolora? Podle tve teze by to ale dopadlo asi stejne - vsichni by na svou praci srali.

    Je naprosto normalni, ze kdyz neco sam poradne neumis (a ze kolem tunelu jsou stovky specializaci), tak to nechas udelat nekoho, kdo tomu rozumi a ocekavas, ze svou praci taky odvede poradne. Nic jineho, nez verit dodavateli ti v realu ani nezbyva. Jasne, to bysme ale nesmeli byt v CR, kde se kdekdo snazi s druhymi vyjebat... jenze tomu nezabrani ani kontrola drazsi nez vlastni stavba.

    Metrostav pred dvema rokama tvrdil, ze tam vubec nenateklo, ted tam nahle nejen ze teda nateklo, ale voda tam stala mesice a nikdo to neresil. Za tohle muze magistrat? To taky muzeme rict, ze muze za vsechy mimoradnosti, ktere behem stavby nastaly.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam