• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLETunel Blanka a jiné "tunely"
    Diskuze o naším státem "zajímavě" realizovaných projektech.

    rozbalit záhlaví
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    E2E4: IMHO to pomůže Korunovační a zhorší Svatovitskou, protože tranzit na pravý břeh bude asi rychlejší skrz Blanku. Magistrále snad pomůže právě opačný směr - třeba pro mě bude jednodušší Letná - Krč skrze tunely než v současnosti přes magistrálu.
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    E2E4: na magistrálu až v troji, aby se nejezdilo přes letnou chtěj ubrat ten pruh
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PISKVOR: ImHo:

    Urcite to pomuze useku strahovsky tunel-prasny most-hradcanska, kde jsou ted zacpy. Kde se budou auta stosovat podle tebe tady?

    Nemyslim (doufam) ze to nezhorsi zapy v oblasti kulataku - pres brevnov a tunel to bude pro prakticky kazdeho rychlejsi.

    Co mi ale vubec neni jasny, jak to pomuze letny a jak se z tunelu pojede na magistralu, zvlast kdyz uberou pruh z letny dǒlu.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SAMOUT: Ve spotřebě koksu, v generování tunelů (Blanka,V.A,Praha Olympijská vulgo IV.C2,Opencard), v prihravani zakázek kamarádům, nebo v čem byl lepší?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: (řeč je o automatické regulaci hustoty provozu v tunelech, jak už teď funguje v Mrázovce a Strahovském tunelu)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    Taky ze jo - tohle je featura kazdeho zprovozneneho a funkcniho tunelu v rámci MO: momentální, plne automatický a krátkodobý (v řádu minut) uzavirani vjezdu, aby se v tunelu nehromadili horníci.Prý auta nesmí stát v koloně v tunelu - tak holt stoji v koloně před tunelem. Ono právě na novou komunikaci se nikdy nevejde oslnivý množství vozidel, a uvolnene místo jinde motivuje vyjet lidi, kteří by autem předtím ne vyjeli. Čili zlepšení vydrží max měsíc, pak budem zas v původním stavu - jen bude v daný okamžik na silnici o pár desítek aut navíc.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: A ted zase. :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Na CT24 ted special o tunelu Blanka - prijde mi teda ze tam mluvi vesmes dementi. (Napr. ted tam nejaky odbornik Lehovec z CVUT obhajuje 50ku v tunelu protoze si ho lidi budou prohlizet. )
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    THE_MIRACLE: Hmmm... Ať byl Bém jakej chtěl, byl s obrovským náskokem lepší než současné a minulé vedení Prahy...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    THE_MIRACLE: No on je problem ze ta opatreni ke zklidneni dopravy nefungujou ani vzhledem k tem cilum - zavre se jeden pruh a misto zklidneni dopravy jsou zacpy..
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Ono je to totiž takhle. Někteří uvažují hrozně krátkozrace. On by bylo hezké mít město bez aut, zelené, voňavé... Myslím, že když se zeptám kohokoliv, tak na otázku, jestli by nebylo lepší, kdyby místo ulic byly aleje, odpoví že ano. Akorát, že prostě v dnešní době a dnešním způsobu života je to naprostá utopie. Každej by chtěl, aby taková alej byla před jeho domem, ale o ulici dál už ne, protože co kdyby tam potřeboval autem. Totéž je s těmi zónami na parkování. To jsou hlášky jako ať si jezdí všichni MHD apod., ale nikdo si neuvědomuje, že když všichni co jezdí autem přelezou do MHD, tak to bude katastrofa. Prostě to, že jedu autem sice znamená, že někomu znečistím vzduch a zaberu parkovací místo, ale za prvé za to zaplatím těžké peníze ve spotřební dani a za druhé tím uvolním místo v MHD. Je to prostě o tolerantnosti a trošku delším pohledu než na svůj nos. Pokud se to má zlepšovat, tak se fakt nemůžou dělat bez rozmyslu opatření, která to zase zhorší. Jinak nemám problém s tím, když se zjistí, že někde rapidně klesl provoz tu ulici klidně zavřít. Ale to se dá určit až po nějaké době.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    protože na magistrále jako takový už imho neni co zklidňovat! Když se jede od kačáku trojproudovkou krokem! Snad myslej něco jinýho...
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    severojižní magistrála a jižní spojka je to samý? dik
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Tak hlavně většina zelených bezmozků, která o tomhle rozhoduje, auto nemá a nikdy neměla. To je ten hlavní problém, že o provozu v Praze rozhodují nemotorizovaní jedinci.
    SITH
    SITH --- ---
    E2E4: hezky pres Holešovičky :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    E2E4: jak uz to byva, verejne mineni uklidnis, ze se nic takoveho nechysta... a pak bum! :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DANYSEK: Jsem nak myslel ze se to podarilo zaplasit. :-(
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    THE_MIRACLE: to vis, nasim "ekologum" jeste nedoslo, ze nejvice splodin vznika pri rozjezdu (a spousta prachu mj. pri brzdeni)... :-) A ty zakonite budou vznikat tam, kde budou vznikat umele spunty.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Je to tedy docela prča, když ekologové bojují za to, aby byla Praha hůř průjezdná. Já se taky považuju za relativně zeleně smýšlejícícho, ale asi nějak jinak. Jako lidi jsou blbý dost, ale víc než blbý jsou pohodlný a pokud bude fungovat Blanka, tak tam kde mi pomůže ji prostě využiju. Tak proč mě k tomu má někdo nutit?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    E2E4: co cekas, kdyz mas vypatlane zelene v mestske rade...
    Stropnický a Štěpánek chtějí zklidnit magistrálu a regulovat výstavbu (Portál hlavního města Prahy)
    http://www.praha.eu/...trat/tiskovy_servis/tiskove_zpravy/stropnicky_a_stepanek_chteji_zklidnit.html

    a varovani jsme byli... :D
    Co nás v Praze čeká aneb jak jsem chtěl být politikem
    http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2014122701
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam