• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLETunel Blanka a jiné "tunely"
    Diskuze o naším státem "zajímavě" realizovaných projektech.

    rozbalit záhlaví
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    E2E4: Tak ale obyvatelum P6 to takhle zcela evidentne vyhovuje, kdyz tam ten rudozelenej ksindl vyhral volby, ne?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DANYSEK: Jeste horsi je to v jug partyzanu nahoru. Taky od dob kdy tam je jeden pruh, pak se to zhorsilo pruhem pro busy (takze v zacpe stoji i ty busy) a ted jeste vic s otevrenim blanky..
    Pritom v tomhle smeru je prechod pres 2 pruhy a hned za nim zuzeni do jednoho. Nevim jestli chtej davat semafor i tam. Nebo rovnou dva..

    Jinak v ulici jugoslavskych partyzanu jsou kvuli tomu nizsi najmy nez o blok dal.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CAJT: Lidi na prechodu na vjezdu na kruhac ze svatovitsky neblokujou skoro vubec - stoji to tam (cela svatovitska) jak se auta snazi dostat na kruhac.. Jednim pruhem to jde proste pomalu. Neni to o rizeni, ale o kapacite. Nehlede na to ze nevim cemu by burstovani provozu pomohlo zrovna u kruhace - tam to neni o tom pockat az se neco vyprazdni - kruhac naopak provoz ekvalizuje..
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CAJT: ten prechod tam je vecnost. Dokud byly dva pruhy, bylo to tam v pohode, po zuzeni do jednoho to slo do kopru - uz pred otevrenim tunelu...
    CAJT
    CAJT --- ---
    DANYSEK: Ten semafor u Barrandovskýho mostu měl trochu jinej důvod. (Šlo pouze o auta - dle mého šílenost)
    Ve svatovítský to má, podle mě ne brzdit auta ale organizovaně pouštět lidi na přechod, aby neměli kdy se jim zachce přednost. Tzn. V určitém rytmu propouštět auta po delších intervalech ze zúženého místa. Ne? Jen nevím co s tou předností aut na kruháči. To to nevyřeší.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    E2E4: dokud budou o tehlech vecech rozhodovat lidi, kterym nedochazi ze i mesto nejake paterni komunikace skutecne potrebuje a ze fakt nejde mit uplne z kazde ulice "humanizovany bulvar", tak zmenu k lepsimu necekej...ba naopak, kurvit se toho bude cim dal vic :)

    Jak plynulosti provozu pomaha semafor bylo par let k videni u Barrandovskeho mostu, tam uz nastesti nekomu doslo, ze s vypnutym semaforem to pojede lip :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    THE_MIRACLE: Ne, to by predpokladalo inteligenci lidi co to delaji. Chtej dat semfor do svatovitske pred kulatak.


    RTFA

    Od ústí Blanky na Prašném mostě ke kruhovému objezdu na Vítězném náměstí se Svatovítská ulice postupně zužuje ze tří na jeden jízdní pruh.

    „Kdyby řidiči využívali všechny tři pruhy a ukázněně dodržovali pravidlo zipu, tak by byl provoz plynulejší,“ domnívá se starosta. Kolony ve Svatovítské byly ve špičkách i před otevřením Blanky, provoz tam brzdí nájezd na kruhový objezd. Proto po jednáních s policií chce městská část testovat, zda by provozu pomohl semafor umístěný u přechodu pro chodce těsně u vjezdu na kruhový objezd.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Ještě k těm Jugoslávkám, myslíte, že kdyby tam udělali ten semafor, tak pustí zase oba pruhy? Asi nesmysl, že si tohle myslet...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    E2E4: Šlo by, jenže přiměj ourednika, aby něco vykládal jiným způsobem než tím, kterým je naprosto absolutne neprůstřelně chráněnej on sám - tedy semafor co dva metry. A aby se něco zrušilo, to vůbec nehrozí.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SAMOUT: Jeden z tech prechodu co tam jsou je pres 2 pruhy i ted, a i kdyby ne, da se tam udelat ostruvek, misto tam na to je.. Ale myslim ze PISKVOR rikal ze si to vykladaj moc extenzivme tu vyhlasku a ze by to slo i tak..
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    E2E4: Toho se nedočkáme, páčto to odporuje debilní vyhlášce stran délky přechodu, mám pocit.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    E2E4: Netusim,nebydlim na sestce a nesleduju to
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SOJKA: No snad je tam uz jiny vedeni ne?
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    E2E4: Toho se ale imho nedockas protože by tim MČ uznala ze to vymyslela blbě :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PISKVOR: I tak mi prijde ze ty pod-ukoly delaji blbe.. Obnovit 2 pruhy na jugoslavskych partyzanu a svatovitske by vyresilo 50% problemu..
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    E2E4: No, to je těžký - když je tu situace bez špetky zdravýho rozumu, to je pak každý další rozhodnutí blbě - jmenovitě "dokončíme vnitřní okruh, a pak se budem drbat na hlavě, že nám chybí ten vnější. "
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DANYSEK: Jak je mozny ze tohle myslej vazne? To tam neni v celym retezci nikdo, kdo by tomu rozumel nebo mel aspon spetku zdravyho rozumu?

    Vetsi ulet je snad uz jen auto*mat (po otevreni blanky zavrit dalsi ulice a pruhy pro auta).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    A jeje, zase inteligence... kdyz domrdat, tak poradne :-)

    Dopravní kolaps v po otevření Blanky má na „Kulaťáku“ zmírnit semafor - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/...u-testovat-semafor-ff6-/praha-zpravy.aspx?c=A150925_114138_praha-zpravy_bur
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PISKVOR: no, to se stalo minimalne ve 2 fazich - poprvy vjezd na kulatak z jugoslavskych partyzanu nahoru (2011 tusim, do ty doby tam zacpy nebyly) a pak svatovitska dolu (v souvislosti s prestavbou prasnaku, do ty doby tam zacpy nebyly). pak byla chvili zuzena svatovitska dolu navic jeste v jednom bode (snad nahore u vaclavkovy ulice?) kvuli prechodu, to bylo tak strasny ze to po case odstranili a o neco se to tam zlepsilo.

    ale to s tema prechodama nechapu, nahmlich stejny prechod pres 2 pruhy bez ostruvku je pres jugoslavskych partyzanu u zastavek busu smer suchdol..
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Jo. Rekonstrukce Podbaby, která byla jaksi tramvajová, a zúžení vyplynulo z předposrané interpretace normy na přechody - "hlavně být papežštější než papež." To si posrala P6 úplně samosprávně a nezávisle na Blance.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PISKVOR: nebejvá to tam tolik a tak dluhou dobu, kromě toho je to znatelnej rozdíl od např. minulýho pondělí. Podívej se zejtra na google mapách na live a typical traffic.

    časem se to asi nějak změní a ustálí - lidi začnou víc jezdit terronskou, na břevnov/smíchov přes korunovační a tunelem nebo Velfíkovou, kolem škol a Gymnazijní atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam