• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LANDWAYCo UŽITEČNÉHO lze vyrobit na 3D tiskárnách pro obyčejné lidi? 3D tisk užitečně
    Nápady, 3D modely, kombinace materiálů a součástí, fotky výrobků, diskuse...
    rozbalit záhlaví
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    I Made Fully 3D Printed Bearing That's Reliable - Sort of 😅 #stl #free #patreon #ck3dprints #bambu
    https://www.youtube.com/shorts/fdOTv3fmFDI
    PECA
    PECA --- ---
    CHROSTISTKO: To mě překvapuje. Si nepamatuji, že bychom u posledního dítěte nějaké okraje řešili. Končil základku loni. Zato si jej pamatuji ze svého dětství. To jsme linkovali ještě na průmyslovce. Taky bylo důležité podtrhávat podle pravítka. Chápání látky bývalo asi jenom doplňková záležitost, takže jsem se musel spokojit s trojkami. Prostě mi ta úprava sešitu nedělala dobře a dodneška si to pamatuji jako největší trauma ze školy. :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    CHROSTISTKO: Kdyby buzerovali zkus dodat nejake vlnovky a zubate okraje ;)
    CHROSTISTKO
    CHROSTISTKO --- ---
    GILHAD: Tak mě kdysi spíš buzerovali, jak je to dneska neumím říct, ale brzo se to dozvím přes dítko.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    CHROSTISTKO: Vzal jsem teď do ruky náhodný sešit a zkusmo ho na několika místech otevřel - zešikmení bylo všude, jasně viditelné, v celkové délce pod milimetr.
    Myslím, že u okrajů, které mají zajistit, že psací písmo nevypadne ze stránky přez okraj a které jsou 1cm (nebo 2cm) široké, ten milimetr nehraje roli (případně to jde vytisknout 1.1 nebo 2.1 cm široké).
    Ledaže by to nesloužilo k udržování nějaké úpravy, ale čistě a pouze k buzeraci linkujících.
    CHROSTISTKO
    CHROSTISTKO --- ---
    QWWERTY: Nechci být kverulant, ale tohle fungovat nebude. Když si vezmeš výšku zarážky a zešikmení okraje sešitu při jeho otevření, bude docházet ke kontaktu jinde, než na hraně linkovaného listu, což bude vnášet nepřesnost do linkování.
    Chtěl jsem vědět, jestli víte o existenci nějakého převratného řešení.
    ACID
    ACID --- ---
    QWWERTY: je lepší vytisknout dvě, jednak by se to mělo vejít na bed mk3, druhak pak můžou linkovat oba rodiče :)

BTW za mých mladých let (takže doba kamenná), se buď dělal okraj na první straně, kruzitkem propichlo u krajů několik stránek naráz a podle toho pravitkovalo.
    Nebo se okraj nakreslil na vrch a spodek zavřeného sešitu, což pak stačí na to, aby se podle toho okraje nalinkovaly
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ACID: to beru jako samozrejmost, ale kdyz by ta deska byla na sirku 35mm (viz ten model co jsem posilal), tak na beznou MK3 s 25x21cm to stejne pri tisku na plocho nedostanes
    na druhou stranu ma Prusaslicer ted v ramci rezani modelu i dovetail generator, takze rozdelilt desku a mit tam join prvek, ktery pujde snadno spojit, staci udelat rovnou ve sliceru a neni potreba prekreslovat model manualne
    ACID
    ACID --- ---
    QWWERTY: nebo tisknout na uhlopříčce.. zjistil jsem že takhle mám k dispozici skoro půl metru
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CHROSTISTKO: na to teoreticky staci rovna deska, ktera bude mit po preddefinovane vzdalenosti akorat vystupek na vzdalenost, ktery se zasekne o hranu stranky? tzn. prilozim k hrane sesitu, vim ze je to napr. 2cm a udelam linku
    jedina past je v tom, ze A4 ma 29cm, takze bud mit velky printbed a nebo vytisknout na pulky a slepit

takovy rychly priklad co me napada pro A4 a 1cm + 2cm

CHROSTISTKO
    CHROSTISTKO --- ---
    Tiskaři, máte nějakou vychytávku na linkování okrajů?
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    Tak první vlastní navrh a tisk( je toho opravdu ještě hodně na učení...), treba nejaky kavovy fanda oceni, děláno pro kamose s jeho brandem.

CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    ...na 3D tiskárně ANYCUBIC MEGA S zrovna tisknu díly pro stavbu tiskárnu VORON ...ten bude s tiskovou plochou 500mm x 500mm x 500mm :oD
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    SD Card Holder /ru by PinCodihe - Thingiverse
    https://www.thingiverse.com/thing:6416820
    DICK85
    DICK85 --- ---
    CHROSTISTKO
    CHROSTISTKO --- ---
    Je tu ještě nějakej klub na 3D tiskárny a tisky?
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Ethernet | RJ45 clip to secure/repair/fix broken tab by guss67 - Thingiverse
    https://www.thingiverse.com/thing:4687836
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MESKALITO: ja ted tiskl cudliky do hry logic
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam