• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LANDWAYCo UŽITEČNÉHO lze vyrobit na 3D tiskárnách pro obyčejné lidi? 3D tisk užitečně
    CHROSTISTKO
    CHROSTISTKO --- ---
    GILHAD: Tak mě kdysi spíš buzerovali, jak je to dneska neumím říct, ale brzo se to dozvím přes dítko.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    CHROSTISTKO: Vzal jsem teď do ruky náhodný sešit a zkusmo ho na několika místech otevřel - zešikmení bylo všude, jasně viditelné, v celkové délce pod milimetr.
    Myslím, že u okrajů, které mají zajistit, že psací písmo nevypadne ze stránky přez okraj a které jsou 1cm (nebo 2cm) široké, ten milimetr nehraje roli (případně to jde vytisknout 1.1 nebo 2.1 cm široké).
    Ledaže by to nesloužilo k udržování nějaké úpravy, ale čistě a pouze k buzeraci linkujících.
    CHROSTISTKO
    CHROSTISTKO --- ---
    QWWERTY: Nechci být kverulant, ale tohle fungovat nebude. Když si vezmeš výšku zarážky a zešikmení okraje sešitu při jeho otevření, bude docházet ke kontaktu jinde, než na hraně linkovaného listu, což bude vnášet nepřesnost do linkování.
    Chtěl jsem vědět, jestli víte o existenci nějakého převratného řešení.
    ACID
    ACID --- ---
    QWWERTY: je lepší vytisknout dvě, jednak by se to mělo vejít na bed mk3, druhak pak můžou linkovat oba rodiče :)

BTW za mých mladých let (takže doba kamenná), se buď dělal okraj na první straně, kruzitkem propichlo u krajů několik stránek naráz a podle toho pravitkovalo.
    Nebo se okraj nakreslil na vrch a spodek zavřeného sešitu, což pak stačí na to, aby se podle toho okraje nalinkovaly
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ACID: to beru jako samozrejmost, ale kdyz by ta deska byla na sirku 35mm (viz ten model co jsem posilal), tak na beznou MK3 s 25x21cm to stejne pri tisku na plocho nedostanes
    na druhou stranu ma Prusaslicer ted v ramci rezani modelu i dovetail generator, takze rozdelilt desku a mit tam join prvek, ktery pujde snadno spojit, staci udelat rovnou ve sliceru a neni potreba prekreslovat model manualne
    ACID
    ACID --- ---
    QWWERTY: nebo tisknout na uhlopříčce.. zjistil jsem že takhle mám k dispozici skoro půl metru
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CHROSTISTKO: na to teoreticky staci rovna deska, ktera bude mit po preddefinovane vzdalenosti akorat vystupek na vzdalenost, ktery se zasekne o hranu stranky? tzn. prilozim k hrane sesitu, vim ze je to napr. 2cm a udelam linku
    jedina past je v tom, ze A4 ma 29cm, takze bud mit velky printbed a nebo vytisknout na pulky a slepit

takovy rychly priklad co me napada pro A4 a 1cm + 2cm

CHROSTISTKO
    CHROSTISTKO --- ---
    Tiskaři, máte nějakou vychytávku na linkování okrajů?
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    Tak první vlastní navrh a tisk( je toho opravdu ještě hodně na učení...), treba nejaky kavovy fanda oceni, děláno pro kamose s jeho brandem.

CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    ...na 3D tiskárně ANYCUBIC MEGA S zrovna tisknu díly pro stavbu tiskárnu VORON ...ten bude s tiskovou plochou 500mm x 500mm x 500mm :oD
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    SD Card Holder /ru by PinCodihe - Thingiverse
    https://www.thingiverse.com/thing:6416820
    DICK85
    DICK85 --- ---
    CHROSTISTKO
    CHROSTISTKO --- ---
    Je tu ještě nějakej klub na 3D tiskárny a tisky?
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Ethernet | RJ45 clip to secure/repair/fix broken tab by guss67 - Thingiverse
    https://www.thingiverse.com/thing:4687836
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MESKALITO: ja ted tiskl cudliky do hry logic
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    jestli někdo pamatuje, za mě strategie mládí, pan Louda to vytunil k dokonalosti
    GitHub - janlouda/marsalaspion: Zdrojové soubory k výrobě kultovní hry Maršál a špión.
    https://github.com/janlouda/marsalaspion
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ADIK: klidně, tisknu podobné hračky za vhodnou flašku chlastu :) Praha Žižkov
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam