• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEIKINPREPPERS
    Diskuse o tom, proč by jste měli být připraveni zrovna Vy? Svět normálně funguje, obchody jsou otevřené, světlo svítí...

    Výchozí zdroj informací: http://www.preppers.cz/

    Alternativní způsob života bez ideologického pozadí. Autonomní elektrické systémy. Mám chalupu a buduju sklep. Budování soběstačného bydlení. Ideální komunita ? Léčitelství, bylinky. Nejcennější komodita v případě krize? Budování sítí, lokální internet. Pitná voda, uchovávní potravin. Přežití - jak přežít náraz meteoritu, megapovodeň, masivní sluneční erupce, brutální změny teplot.
    Kterou zbraň ? Kuš.
    rozbalit záhlaví
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CYBERKOTLIK: ale pochop, že gangy se nevyskytnou na vesnici jen tak. Nejprve musí projít ostatní vesnice v okolí, než se dostanou až k tobě. Jen hlášení, že se blíží větší počet osob, ti může zachránit život.
    A řekni mi, kdo by jako v tom gangu byl ? PuberŤáci z měst ? Nebo islamisti ? V americe si dokážu představit takový gang, ale tady u nás na Moravě ? Šak tady sa šeci znajů. Uvědom si, že ten kdo je v gangu je psanec. Vlastně napůl mrtvý. A to není role pro každého.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KEIKIN: ony prave zkusenosti z historie ukazuji, ze takova komunita odsrtrasi jednotlivce, ale pritahne vetsi gangy. A s moznost pozorovat vase rutiny a pak si vybrat misto a cas utoku je zkratka pro obrance natolik nevyhodna, ze bez stalych vojaku, promyslenyho systemu obrany a opevneni nebudete mit moc sanci. Cinani kolem sebe postavili zed a stejne je mongolove dobyli:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    já bych to outsourcoval do Číny...
    6 Bizarre Ways People Are Getting Ready For The Day When SHTF. Especially #3 - The Good Survivalist
    http://www.thegoodsurvivalist.com/...ys-people-are-getting-ready-for-the-day-when-shtf-especially-3/
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    Ahoj, na podobné téma jsme měli privátní diskuzi
    [ Akce KORU - Global Ecovillage Network ]
    ale je dobře, že je tu další veřejná.
    Obecně : preppers tu asi všichni známe. Je jasné, že v současnosti z mnoha důvodů společnost nefunguje udržitelně. jsou na to i nějaké modely, abyste věděli kdy ten průser čekat :)
    http://www.world3simulator.org/

    Říkal jsem si: koupíme mlýn nebo statek někde v polích a s partou lidí tam přežijeme. Dunbars number http://en.wikipedia.org/wiki/Dunbar%27s_number říká, že lidi fungují nejefektivněji, když jich není málo ani moc.
    A na izolovaném mlýnu by jich bylo celý rok spíš málo a pár víkendů spíš moc.

    Takže jsme se pustili do plánu o něco ambicióznějšího a chceme postupně asimilivat celou vesnici. Já a parta kamarádů působíme ve vesnici Valeč u Karlových Varů. Přijeďte se podívat a teď na jaře si můžete zasadit i strom :)
    [ Sázíme ovocný sad ve Valči! / workshopworkshop / 27.3.2015 / CR - Karlovarsky kraj - Valeč v Čechách ]

    Můj pohled je takový, že nemá cenu se připravovat na postnukleární situaci, nebo totální kolaps. To by byla taková pecka, že by to stejně přežili jen ti papuánci v pralesích, kteří by si ničeho nevšimli, jen by po pár letech začalo přibývat ryb, tak by měli radost.

    Účelem je tuhle civilizaci rekonstruovat do udržitelné podoby a k tomu se váže myšlenka Global Ecovillage Network.

    Přijeďte do Valče na festovaly Funny Moon nebo Povaleč a nebo si najděte budoucí ekovesničku ve svém okolí.

    Společně jsme silnější, než každý sám ve své zemljance :)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Taky dobrý dárek:
    ROTHCO | Rádio solární + dynamo - Preppers-shop
    http://www.preppers-shop.com/vychytavky/3386-rothco-radio-solarni-dynamo.html
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    A už vím co si přát na vánoce :-))


    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Něco k tématu bydlení






    TESSS
    TESSS --- ---
    KOUTLOSH: hele fakt s kazdou dalsi generaci budes mit vetsi divochy - potrebu ucitele hezky popsal Wyndham /teda doufam, ze to byl on/
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    TESSS:
    Z diskuse pod článkem o Preppers na idnesu:
    "hmm ''Kdo umí upéct chleba, kdo umí léčit, kdo umí zemědělství...'' ale nikde nečtu, že tam budou potřebovat člověka, který ''umí prodávat finanční produkty'' po těch je dnes největší sháňka a oni se bez nich jako obejdou? No nevim...!"
    .. taky nesmíme zapomínat na marketingové pracovníky! :D
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KOUTLOSH: Tak jelikož mám chalupu u lesa, tak nespatřen vlastně můžeš přijít až k domu.
    A asi nikdy tak paranoidní nebudu, abych si kolem baráku udělal 10 m perimetr. Jak říkám, preferuji kolektivní ochranu + systém včasného varování. LEs se dá využít k případnému ústupu do předem připravených pozic.
    TESSS
    TESSS --- ---
    PUKPUK: chybi ti tam doktor a ucitel. Doktora asi neni treba resit proc, ucitel je nutnej, aby se zachovala, alespon nejaka uroven vzdelani
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    KEIKIN: Tak mít nalezenou dobrou palebnou pozici a vědět odkud v okolí tě bude moct někdo bez rizika ostřelovat (nebo kudy se dá k domu co nejvíce přiblížit nespatřen/v krytu před palbou), to jsou docela zásadní vědomosti ;)
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    hovňajs, já bych se spíš bál pádu systému až praskne, jak moc virtuální jsou peníze, nebo až se ropná pumpa zadře chodem naprázdno. Tato situace možná vygeneruje pár gerillových šarvátek, ale nedramatizoval bych to. V případě většího konfliktu by stejně bylo po pár expozích všechno pořešené, vůbec si nedělám iluze, že by velmoci měly zábrany použít Toma atoma.
    Jinak bych ale nechtěl řešit nějaké paranoidní situace, realita je taková, jakou si ji uděláš, že..
    Ostrovní systéma a věci okolo mi přijdou faň spíš proto, že za pár let to bude standat a čím dřív je člověk začne realizovat, tím dřív vychytá mouchy. Navíc už kvůli tomu jak nás systém dělá závislýma, bych mu rád ukázal fakáča, např situace okolo vody - napoj se na státní a vypouštěj vodu do kanalizace. Že je to enviromentální zločin je jasné, ale generuje to zisk společnostem, v našem případě komunistikým skanzenům jako jsou VaK
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DACUBE: No jak to tady čtu, tak si o víkendu pujdu najít fleka na kulometné hnízdo :-)
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    a XChaos taky
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    btw rusáci vyrábějí kamna, která generují el.proud topením v nich. Teď mě napadlo, že diskuzi velice podobnou této založil onehdá Jazzz, možná by i nebylo od věci ho pozvat, má fakt přehled
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    KEIKIN: hlavně to máš kus od domu, pokud řešíš invazi nigerijských assassinů nebo útok marťanů, je lepší upřednostnit systémy, které máš ukryté na obhájitelném území nebo skryté zrakům predátorů s kobylí hlavou
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KOUTLOSH: hmm, ale to by potok musel mít určitý průtok. Měl bych strach ze sucha.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DACUBE: Už jsem o tom přemýšlel, že si bych na horní části parcely vykopal velků jamu a do vsadil cisternu na dešťovou vodu. Vedle ní cisternu na pitnou vodu. A kdyby to šlo, tak udělat mechanický pohon (pumpu) jako zálohu.
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    KEIKIN: Tak i starý dobrý "vodní mlýn" může asi při správně zbudovaném náhonu odvést dobrou službu a konstrukčně je to méně náročné než parní, nebo na suroviny jako na benzin/naftu...
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PUKPUK: Já si myslím, že s elektřinou se může do budoucna počítat. Jak píšeš, buď baterie, které se dobíjejí ze soláru + bych přemýšlel o menším agregátu na fosilní palivo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam