• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEIKINPREPPERS
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    JAZZZ: ber to ale zas tak. útočníci chtěj co - jídlo. - raději se stáhnu. V postaopo bezelektriky je fajn mít mimo dům skrýše s jídlem.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    JAZZZ: To je výpověď jednoho konkrétního člověka. Na FB je skupina přímo zaměřená na válku v Bosně a jsou tam i autentické fotky z toho konfliktu. V dalším příběhu jsem četl to, že život civilisty byl hlavně o shánění dříví na topení, zásobování se vodou, shánění jídla pomocí směnného obchodování a vyhýbání se odstřelovačům na ulici. Jinak většina přežívala v panelákových bytech pohromadě, kde obývali jednu či dvě místnosti.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    KEIKIN: zajimava byla strategie lidi v bosne, ze jeden clovek byl vzdycky mimo dum, aby mohl napadnout utocniky zezadu. to je tady asi znamej clanek. je tam vic zajimavych postrehu
    Tipy a rady z války v Bosně – informace z první ruky – DOPLNĚNO 4.2. | Postapo.cz
    http://postapo.cz/...eni/postapo-zpravy-ze-sveta/tipy-a-rady-z-valky-v-bosne-informace-z-prvni-ruky/
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    IMG-20191208-121905

Nezáleží na konkrétní zbrani, je potřeba si ji imho naměřit na přístupové body. Doba je zlá, je potřeba být připraven :-)...a hlavně nebýt zavřený doma, ale venku.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    JAZZZ: tak, G19 asi nejlepší volba na nošení, souhlas, taky si na něj brousím zuby.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    SARGO: Jo papíry mám taky, na sebeobranu CZ50 ale kat. D má něco do sebe. I přes to jsem si pořídil několik Dčkových zbraní. Doba je nejistá.
    SARGO
    SARGO --- ---
    PSYTRANCE007: Máme předsíň do nudle, dobře by se mířilo :-D
    Ale po pravdě, zbroják je tak bezproblémová záležitost, že vymýšlet psí kusy je úplně zbytečné, a ještě si člověk může zatrénovat o polední pauze, místo aby hledal temné údolí hluboko v lese. :-)
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    SARGO: tu pistolovou kuši mám ve sbírce taky. Na rekreační střelbu na zahradě dobrý ale na sebeobranu si to neumím představit. To zlatá historická lupara či perkusní derringer proti tomu.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    MRCHORONZON: Glock 42 ma moc malej zasobnik a blbe s drzi. Glock 19 mi pripada jako optimalni velikost.
    MRCHORONZON
    MRCHORONZON --- ---
    SUN_VU_KUNG: diky, to uz asi fakt bude lepsi normal Glock 42 pokud neco maleho :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    OMNIHASH: Dítko si vyprosilo kuši. Koupila jsem nějakou juniorskou, že by snad neměla být tak vražedná. Když jsem ji doma rozbalila, prostřelila jsem při zkušební střele na postel zimní peřinu skrz. Kuše je malá, já ji natáhnu stěží, ale po pravdě... mít ji nataženou na skříni pro okamžik, kdy se ozve něco podezřelého v předsíni, mi připadá lepší než nějakou dvěstě let starou ptákovinu :-D A neprasknou mi ušní bubínky. :-)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    JAZZZ: Penovej peprak je i v mistnosti vcelku ok pro obrance ...
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    JAZZZ:
    pacient v terminalnim stadiu z postele fakt nevstane.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    LINKOS: slzak je ve vlastnim byte nestastne reseni a teleskop ti je zas na 5 metru k nicemu. myslim si, ze tahle vec ma velmi specificke vyuziti, kdy je ucinna. jednak zoufala obrana na kratkou vzdalenost a pak zoufaly utok, kdy se treba pacient v terminalnim stadiu rozhodne vzit nekoho ssebou.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    JAZZZ: než tohle, to už raději teleskop, nebo slzak.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    MRCHORONZON: přesnost je mizerná, ale vzdálenost několika metrů je to účinné. dost blbě se to nabíjí .. mě to připadá užitečné jenom na porážení zvířat, pro atentátníky kteří počítají se zadržením a jako úplně poslední zoufalá šance pro jinak neozbrojné lidi bránící se ve svém bunkru, kde k nim útočník musí přijít.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MRCHORONZON: že vám do toho vstupuju, není lepší než tohle prdítko pořídit nějakou opakovací kuši/luk?

Archery: Will it EVER be the same again? Wow.
    https://www.youtube.com/watch?v=URwuU0bRMpU
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MRCHORONZON: to vůbec netuším, zkus se zeptat spíš v klubu o zbraních, přesnost těhle věcí nebude velká, i proto, že se z toho blbě střílí kvůli malému úchopu a krátké záměrné. Ale tak do těch 10-15 metrů by to asi šlo, efektivní tak na 5, z derringeru jsem střílel asi na osm metrů a žádná sranda.
    MRCHORONZON
    MRCHORONZON --- ---
    SUN_VU_KUNG: Vypadá hezky, ale jaká by zde byla přesnost?
    DETONICS Gladiator cal. 500 HD D1 Professional - Kentaur Zbraně
    https://www.kentaurzbrane.cz/czechgun-gladiator--500-hd-d1-professional/
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    LINKOS: Tak, právě proto, že je už ověřené, že zastavující účinek není nikdy jistý (u ráží menších než .45 tuplem), tak jedna rána nestačí a doporučuje se do protivníka nasypat co jde. Sleduju pravidelně videa z bodycams americké policie a je to neustále ten samý postup, jak dojde na střelbu, pošlou do protivníka tolik, dokud neleží na zemi. Někdy stačí tři rány, někdy deset, někdy na několikrát s přebíjením. Tohle u starých zbraní a revolverů dost dobře nejde a samonabíjecí pistole s 15ti náboji a snadným přebitím je prostě výhodnější. U obyčejných lidí, byť s nějakým výcvikem, je ve stresové situaci navíc přesnost střelby obvykle dost špatná, takže může jít klidně většina střel mimo i při relativně krátké vzdálenosti a tam se pak větší kapacita a možnost rychlého přebití hodí a může být i otázkou přežití. Což bohužel se starými zbraněmi nejde. Spíš než užití pro sebeobranné nošení tam vidím tu výhodu mít ji bez papíru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam