• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGILiberland
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    KEIKIN: teď se fakt pouštím na totálně tenký led který pode mnou někdo kdo tomu rozumí okamžitě prokopne a pořádně mne v tom vymáchá. Což na druhou stranu bude aspoň poučné, takže: představuju si to zhruba tak, že jak konzultant tak jeho zákazník založí firmy v ráji, mezi firmami proběhne objednávka i plnění, akorát výsledek toho plnění (jímž bude nějaká úžadná rada kteou pravicový sociolog vypotil aby podpořil prodej zboží zákazníka apod.) prakticky využije pouze zákazník při svém působení v ČR. Ten své firmičce v LL proplatil jen náklady na režii pracovníka administrujícího tu dodávku. FÚ je ojebán minimálně o DPH a dost možná i o daň z příjmu právnické osoby.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    KEIKIN: odkaz prosim máš?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KEMAL: Jo takhle to myslíš, jakože vyjebávku. Něco jako daňový ráj. to ale nebude tak jednoduché. Pokud ten zákazník sídlící v Liberlandu bude chtít po tom konzultantovi fakturu, jak prokáže sídlo společnosti ?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    ROMANET: Tak dneska je volná část Lybie, část Syrie, případně část Jemenu. Už tu někdo psal i o Bir Tawil. Dále je to např. část v území zvaném Západní Sahara. A to nepočítám četné ostrovy v Tichomoří. A také Antarktida.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    KEIKIN: myslel jsem to tak že imho Liberland má být k tomu aby pravicový sociolog a jemu podobní konzultanti dodávali své služby v Liberlandu zákazníkům sídlícím v Liberlandu apod. a nemuseli žádnému státu platit daně. Nejsem teda úplně specialista na vyjebávání s finančními úřady takže mne prosím nechytejte úplně za slovo ...
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KEMAL: ? Daňovou rezidenturu ? tomu nerozumím. Na neobydleném území podle mně nejsou parcely, tudíž neplatíš daň z nemovistosti, daň z příjmu můžeš zaplatit jinde. Nejsou tam sídla společností, nefunguje ta,m stavební úřad, který by stavbu zkolaudoval. Chybí územní plán. suma sumárum cokoli tam postavíš, bude na černo.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    KEIKIN: jmenuj mi jeden ten volný flek nebo se seber a běž zpátky na pískoviště.

    PREVIT: je to fakt naivní blbec.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    KEIKIN: jenomže tady nejde o nějaké pubertální večírky ale o daňovou rezidenturu
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Když se tak nad tím zamyslím, je to škoda. Území mohli "v tichosti" obývat svobodní lidé, mohli se tam dělat večírky a jiné "nezávislé" akce. Takhle to jeden trouba zmedializuje a vlastně dosáhne jen toho, že se prostor uzavře a nebude tam místo pro nikoho. Smutné.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    ROMANET: jak nevědí, v Africe je spousta volných fleků. Podle mně jste mu všichni skočili na špek. Až si na hranice stoupnou pohraniční stráže, tak se bude po srandě.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    BRETA: no vidíš, vyjmenoval jsi hned 2 důvody proč tebe nepřijmou
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    KEIKIN: Liberland je mimo EU.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    KEIKIN: a kde mimo EU? co to je za radu? o žádném jiném "volném" území nevědí.

    tak když tě uzná celý svět a terorizujou tě sousedy, tak ti svět může pomoci.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    ROMANET: Jako založení státu pěkně z uprděné sedačky teploučkého obýváku je věc jedna. Ale fyzicky vstoupit na území, vztyčit vlajky, začít stavět atd... vybudovat si kulometná hnízda na ochranu hranic. Věř tomu, že i kdyby uznal Liberland téměř celý svět, tak Chorvati a Srbové se nikdy nesmíří s tím, aby měli u hranic nějaké podivné libertiány. Takže já to beru vše jako flame a snahu se zviditelnit. Kdyby opravdu chtěli, tak si stát vybudují jinde, mimo EU, možná mimo Evropu.
    BRETA
    BRETA --- ---
    KEMAL: na pravicový pragmatismus ti ale z vysoka seru. jasně tam bylo uvedeno, že to je pouze můj dojem, který vychází z teze, že nebudou brát komunisty a další dementy... ikdyby jim cpali prachy horem dolem, prostě budou zohledňovat psychiku těch lidí, nejde jen o prachy
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    BRETA: mlel jsi nějaký levičácký haluze o psychologických testech a pravicový pragmatismus s tržní cenou jsi úplně opominul
    ale nezoufej, uvnitř bolševikem jsou dva ze tří zdejších myslitelů, nejsi výjimkou
    BRETA
    BRETA --- ---
    KEMAL: já jsem psal že budou nový občany selektovat, co konkrétně je na tom píčovina?
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    KEIKIN: Děkuji za projevenou úctu, nicméně věz, že v běžné komunikaci se spokojím i s neformálním oslovením.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KEMAL: co to meleš bože ? Jaký rozpočet, jaké pozemky ? DyŤ je to území nevhodné pro výstavbu, není to imho v záplavové zóně ? Navíc Chorvatsko a Srbsko by si nenechali u hranic škodnou v podobě nějaký intektuálů ze západu.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ECLECTICA: Takové rozhodnutí přeci nesmím vymáhat mimo hranice svého soukromého pozemku. Skutečně svobodný stát mi samozřejmě nesmí upřít právo prodat svůj soukromý pozemek třeba i ISILu. BRETA samozřejmě mlel píčoviny. Nicméně někdo jiný už tady vysvětlil, že občanství/pozemky budou dávat podle výše finančního příspěvku do státního rozpočtu, to už je podle mne OK libertariánské a proti tomu nemám co říci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam