• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGILiberland
    COOLER
    COOLER --- ---
    OMNIHASH: popř. můžou potopit ten chorvatský hlídkující člun. dalo by se to okecat, že se domnívali, že šlo o nelegální imigranty.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COOLER: Příští průnik bude v ponorce HMS Hayek vyplouvající z Mohácse.
    COOLER
    COOLER --- ---
    FIONOR: nejsou nějaké ženevské konvence? nebo jak se to jmenuje?

    Škoda že Srbsko není v EU. Pokuta za nelegální překročení hranic by pak nebyla možná. Hra by dostala nový rozměr
    COOLER
    COOLER --- ---
    FIONOR: u neziskovek, které hájí lidská práva
    COOLER
    COOLER --- ---
    OMNIHASH: měli by tam nechat zastřelit pár libertariánů. chorvatsko pak bude mít černej puntík a neziskovky se pak budou předhánět v ochraně liberlandu. otázka teď zní: kdo se obětuje?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COOLER: Není to tak jednoduchý, vzhledem k tomu, že území bylo v Jugoslávii, tak je Srbsko jako nástupnickej stát IMHO zodpovědnej za všechno nerozdělený území, dokud se nedohodnou mezi sebou.
    COOLER
    COOLER --- ---
    FIONOR: já ale myslel, že se k území nehlásí ani jedna strana. protože kdyby se k němu přihlásili, přišli by o daleko lepší území v ostatních sporech srbsko vs. chorvatsko. tzn. k území se nikdo nehlásí a ani hlásit nebude. takže o krádeži cizího majetku nemůže být řeč.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COOLER: To je ale opět chyba Liberlandu/Jedličky, že si zvolil jako metodu boje s vnějším agresorem ignoraci. Jinak ne, je to jako kdybys emigroval z Čech tím způsobem, že by sis rozbalil stan na hraničním přechodu v pásmu nikoho, a pak se divil, že tě deportujou zpátky.
    COOLER
    COOLER --- ---
    FIONOR: Oni je zatkli ale ze nelegální překročení hranic za hranicemi. To je jako bys emigroval do západního německa a tam si pro tebe přijeli koumoušští fízlové. Já to vidím tak, že když nebude mít Liberland zákony a vlastní armádu, popř. spojence, každej si s nimi vytře.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COOLER: zesměšňování? Nejvíc vtipný je, že většinu peoblémů Liberlandu (vymahatelnost práva, neexistence armády/obranný složky, atd.) sem viděl před rokama v prvních debatách s SSO, kde byly odmávnutý s tím, že jsou to podružnosti, který nikoho nezajímaj.


    COOLER: trochu pokulhávající výroková logika. Jediný, co uznali, je,že dle chorvatskýho výkladu končí jejich hranice tam, kde tvrděj, že končí.
    COOLER
    COOLER --- ---
    FIONOR: btw. se pleteš. Chorvati Liberland uznali. Oni tu pokutu 2000 kun dali totiž za nelegální překročení hranic :D
    COOLER
    COOLER --- ---
    FIONOR: a od té doby všechny, kdo s myšlenkami sympatizují, zesměšníme. to dává smysl :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FIONOR: imho co se tyce obecnych myslenek, to bys mohl s vyhradami souhlasit i s komunistickou ideologii, taky to na prvni poslech zni dobre, ze se budou mit vsichni radi, zavladne na svete mir a spravedlnost a nikdo uz nechcipne na ulici hlady.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FIONOR: ale tak to snad chapou vsichni, kteri nevoli podivne mensinove stranicky.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    COOLER: Nevím, zda se vejdu do tvé škatulky. Já si myslím, že myšlenka je to velmi dobrá. Jen bohužel totálně amatérsky provedená. Což je v případě svobodných celkem signifikantní.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COOLER: Ale jo, bavím se tím už od začátku. Dokonce bych i Jedličkovi a jeho crew přál, aby mu to vyšlo, potenciál na vtipný situace by se mnohonásobně zvětšil.

    Upřímně, co si čekal? Vlízt tam před patnácti rokama s touhle myšlenkou, tak ho pohraničníci rovnou zastřelej.
    COOLER
    COOLER --- ---
    FIONOR:
    stále se divím, že jsou tu jen lidi, co to berou buď smrtelně vážně, nebo neopak lidi, co zkritizují úplně vše okázale dávajíc najevo svůj "nadhled"

    je tu taky někdo normální, kdo se nad tím pobaví a zajímá ho vývoj jen tak? bez nutnosti odsuzovat jak jednu tak druhou stranu? :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COOLER: Strejda na výslechu u STB byl (pokus o nedovolený opuštění republiky) a následky si nese dodnes. Dneska každej jouda, co strávil odpoledne na služebně má najednou pocit, že přežil výslech gestapa. Ať si to užije, ale nesmí se divit, že se mu pak obecenstvo vysměje.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    tak hlavně se ukázalo, že hranice na mapě je jedna věc, ale obě země se stejně řídí aktuálním tokem dunaje. "liberland" si spravuje chorvatsko, chorvatský území na druhý straně řeky si hlídá srbsko... takže celá ta pohádka o nikým nechtěném území je jen něčí vlhký sen.

    a ještě vlhčí sen je hong kong... představa, že si zaplatíš občanství a koupíš si tam pozemek, a pak tě chorvatskej policajt vyžene na strom... a bude ti šahat do análu a hodí tě zpátky do maďarska... asi krásnej pocit z dobrý investice...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    COOLER: Díky, jsem zvědav na další vývoj. Nicméně tento se nezdá být nepravděpodobný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam