• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGILiberland
    Jak tohle dopadne?
    rozbalit záhlaví
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    OTAVA: no prave proto bys to mel vitat ne? ze ti kterym se to libi pujdou do liberlandu, a budou spokojeni jak vetsinovi obcane ceska i 3% lidi kterym se ta myslenka libi
    Jo btw liberland ted vypada aspon dle ustavy, ze bude vyrazne pravicovejsi nez co maji v programu svobodni. Takze navrhuju, ze bychom to v debate mohli prestat smesovat.


    LALINA: kuprikladu danova konkurence je bezne existujici vec, ve vysi nekterych dani si konkuruji kantony ve svycarsku, nebo treba jednotlive staty v americe. Ta konkurence imho prospiva vsem zucastnenym, stejne jako konkurence treba v jogurtech :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    FRONEMA: já jsem to chápala, z první části toho postu, ale potom už to začalo být nějaký surrealistický jakože kterej stát nabídne lepší podmínky obchodování apod, tak tam se všichni pohrnou :))
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    FRONEMA: Uz jsem ti rikal ze v CR by Vas stat zajimal asi tak 2 - 3 % lidi, takze tvuj argument is invalid.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN: tak proč to u všech plantážníků pořád děláš?;)))
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    LALINA: nejsou, nicmene mne pripada zajimavy, ze se citi ohrozene tim ze nekdo zalozi vedle stat s jinymi podminkami. V mem idealnim svete, by staty (resp jejich predstavitele) by chteli, aby v nich lidi zili dobrovolne, vybrali si je mezi vsema moznostma. Ne branit vzniku jinych moznosti. je ted zjevnejsi jak to myslim?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KEIKIN: Kdo má přijít o část území? Srbsko je za (současným) Dunajem, takže o nic přijít nemůže, a Chorvatsko je za (papírovým) Dunajem, takže taky o nic přijít nemůže. Ale ten příměr s hračkou docela sedí - dokud si Sigy nikdo nevšímal, sporný území to nebylo.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN: hele oni to tam řeší pořád a je to pořád jako nedoléčený vřed.
    Kdyby jedlička způsobil to, že se ty státy tam konečně dohodnou - a možná se nechají inspirovat a udělají tam nějakou "svobodnou zonu".. která by mohla být jakýmsi nárazníkovým pásmem a taky územím smíření, kde by se scházeli a kouřili dýmku míru (pproti komárům:)) tak by Jedlička neplánovaně udělal víc, než měl v úmyslu :)) rozhodně tam působí jako katalyzátor a je na srbech a chorvatech, jak to uchopěj. Z toho, co se lze dočíst, to uchopili celkem správně:))
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LALINA: No právě že je to jen PR, tak se o tom záměru nedá bavit vážně.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    FRONEMA: to území je buď Chorvatů nebo Srbů. Záleží jak se mezi sebou dohodnou. To je ale věc dvou suverénních států. Do teď je v podstatě nic nenutilo to řešit, protože tam nemají žádné extra zájmy.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN: je to PR no a co? rozhodně je to zajímavější a podnětnejší, než cpát blbečkům párky a koblihy...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    FRONEMA: PAtri to jednomu z nastupnickych statu Jugoslavie, jednani stale probihaji. rozhodne ne zlodeji Jedlickovai ktery dosahl uznani tak maximalne od Severniho Sudanu. Dyt ten debil ani nevio ze chorvatsko neni v Schengenu.
    LALINA
    LALINA --- ---
    FRONEMA: šmarja ale státy nejsou snad ještě byznys, (až tak)... tve nechci ani domýšlet, kam by se tak dalo dostat.....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KEIKIN: myslim,ze se zatim domorodci dobre bavi, v pripade, ze by slo do tuhyho, vytahnou svoje stary kulovnice a liberland jednoduse zmizi z povrchu zemskyho i s presidentem.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    OTAVA: vyjmenoval si tri zeme, muze to patrit jen jedne. Neni dulezity, jak to bylo driv, zajima mne, komu si myslis ze to patri ted a proc. Ocenila bych treba nejaky link ktery by podporoval tve tvrzeni
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    FRONEMA: Prave jsem ti odpovedel.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    OTAVA: ja nic netvrdim, mne jenom zajima, komu se domnivate ze to ted patri a cim to muzete podlozit
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    FRONEMA: A co ty holandani kteri vznesli narok jako prvni ? Nebo Chorvatsko, nebo Srbsko, zalezi ci bylo pred tim. Rozhodne ne debil Jedlicka kterej ukrad cizi napad, uzemi a ted dela do medii jakej je genuius
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KEIKIN: no a ci je to teda ted uzemi podle tebe? a proc si to myslis?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    FRONEMA: Já ti odpovím z části. Na Balkáně byla před dvaceti lety válka. Za Chorvatsko, Srbsko a další umírali lidé. Svoji svobodu si vykoupili krví. A teď mají přijít o část území ? Myslím, že politici mají strach hlavně o právní tahanice. To máš jak s dětmi. dokud je hračka na zemi a nikdo si jí nevšímá, tak je klid. Ale jakmile ji jedno dítě veme do ruky, hned na tu hračku vznese nárok i druhé dítě a začíná tahanice, pláč apod.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    FRONEMA: jsem otevřená kniha, do které se dá zapisovat. Ale současně už v té knize mám nějaké zápisky a na základě nich se domnívám, že celé tohle mediální PR Svobodných je promyšlená volební kampaň. Vlastně nikdo z těch lidí nechce reálně trávit život v bažinách s komáry a pravidelnými záplavami. Jde jen o to, jak se vyhnout placení daní :-(
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    OTAVA: tvuj zacatek zni jako vykop do flamu. Res svobodne v diskuzi svobodnych prosim. Btw ja jiz nejsem clenem.

    Btw ja bych se spis naopak ptala, cim to je, ze ostatni staty se citi pripadnou existenci liberlandu tak ohrozene. Zcela zjevne se z nej neda ocekavat vojensky vypad, ani nehrozi ze by tam nastala jaderna katastrofa nebo tak neco. Hrozi, ze nekteri lide, si nektere sluzby nechaji poskytovat radeji od Liberlandu nez od sveho puvodniho statu (pravni ochrana a podobne). Byla bych radeji, kdyby se staty snazili nabizet lepsi sluzby nez konkurence nez aby se snazili znemoznit jeji existenci...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam