• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGILiberland
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LALINA: Ona by to EU videla rada, aby se lini lidi z jihu vydavali na sever makat za nemecky mzdy v podradnych pozicich a pracoviti severane se stehovali na jih utracet sve penize. Bohuzel potrebujes lidi kteri jsou ochotni se odstehovat do uplne ciziho prostedi, bez zazemi a jeste se naucit cizi jazyk. Nebo dva. Kdyz se podivam jenom na vnitrostatni migraci v CR, je to velmi usmevne.
    LALINA
    LALINA --- ---
    PISKVOR: ale kdo dneska chce cítit zodpovwědnost? mě se někdy zdá, že zodpovědnost za vlastní zem je sprostý slovo....
    LALINA
    LALINA --- ---
    AXTHEB: tyjo to je skvělý:)))))))) paralelní státy :)) to je neuvěřitelný :))) dvou, třívrstvý stát:)))
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LALINA: Což je jaksi pointa - platit daně na místě, za které cítím nějakou odpovědnost ;)
    LALINA
    LALINA --- ---
    FRONEMA: ta představa, že to jednou bude tak, že lisi se budou přesouvat podle aktuální nabídky toho kterého státu. jako se ted přesouvají od jedné zdravotní pojištovny či banky k druhé.... poztrácejí se vazby na konkrétní místo..
    lidi budou jako nomádi , hnát se jenom po ziscích, jako ti důchodci, co pro levnější rohlík jedou na druhej konec Prahy....
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JIMIQ: Byli tam 5. března.

    OTAVA: Žádnou vlajku tam nenechali. Vlajku sebrali Chorvati Liberlandu.

    A mimochodem kdyby se Paraduin svého nároku na to území vzdal, tak to před Jedličkou ještě stihla republika South Maudland.
    LALINA
    LALINA --- ---
    FRONEMA: nepaltí do sektoru školství, obrany, policie.. ačkoli já bych někdy taky neplatila, když to tady vidím.... když stát neumí vybírat daně a neumí hospodařit, když se ztrácejí miliardy, tak člvoěka přejde chut platit daně.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    LALINA: ted ti nerozumim, jak to nerusuje statni identitu a kulturu?
    Pripominam, ze je to neco co normalne funguje neustale, at uz v ramci statu, jako je treba svycarsko a amerika tak samozrejme mezi staty.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN: co vám tam provedli, keiki?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KEIKIN: takze povazujes to, kdyz ma nekdo virtualni, treba internetove podnikani za ekvivalentni k tomu kdyz tu ma treba nekdo prodejnu? Protoze mne prijde, ze v prvnim pripade nijak ceske zdroje nevyuziva.

    Pozor, ten clovek, ze to ze on tu zije plati. plati DPH, plati zdravotni, socialni, vsechny silnicni dane, nemovitostni a kdovi co vsechno.
    LALINA
    LALINA --- ---
    FRONEMA: takže to prostě narušuje nějakou státní identitu, kulturu... lidi se budou stěhovat po planetě tam, kde to zrovna bude výhodný? Cesta do pekla celkem rychlá, naštěstí snad ne zcela snadno uskutečnitelná.
    Ona i ta globalizace, co už je, stojí pěkně za hovno a její důsledky jsou pro zemi a lidi značně varující a posléze budou i fatální.
    Ne, tohle není směr, který bych chtěla podporovat. Migrace lidí, firem, byznysu přináší těžké rány od ekologických až po sociální a já v hloubi duše doufám, že globalizace bude postupně ustupovat zpátky k lokálním společenstvím spjatým s půdou, určitou kulturou, což přináší do myslí lidí rozvahu, ohleduplnost a odpovědnost za místo, kde žijou.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    FRONEMA: Já si kopnu rád, za to co ti lidé udělali pod vlajkou "Svobodných" v našem městě. Jsou to vychcánci, ale rád změním názor. Zatím to nevypadá.....
    Přijde mi normální a slušné platit daně z příjmu v čr, když tu žiju a podnikám. A ulívat si prachy si jinde ? To je jako bys ty žil(a) v partnerství v jednom bytě, užíval si výhod společného bydlení, ale nepřispíval na chod domácnosti.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    JIMIQ: Jejich vlajka se tam ... teleportovala ?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    OTAVA: wut? :-) Stát se nezakládá od počítače, ale fyzickým zabráním území. Takže Holanďani si před Jedličkou akorát vyrobili webovou stránku, Jedlička fyzicky založil nový stát :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    OTAVA: severní sudán stačí, trolle
    BRETA
    BRETA --- ---
    OTAVA: nevim o tom. ale aspoň někdo, narozdil od tech tvejch zamilovanejch holandanu
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    LALINA: vyhoda je stejna jako v konkurenci mezi vyrobky, nuti vyrobce, v tomhle pripade i staty se zlepsovat.

    u danove konkurence dava lidem vybrat, jestli chteji zit ve state, kde je vice sluzeb a vetsi dane, a nebo mene sluzeb a mensi dane. konkuruji si i v dalsich vecech, jako treba efektivita vyberu, jednoduchost danoveho priznani a podobne
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BRETA: Liebeland nekdo uznal- Krom Severniho Sudanu ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    FRONEMA: nemyslím, že Keikin do nich chce jenom kopat, ale myslím si, že vychází ze subjektivní zkušenosti, z rozhovoru s pár lidma. A nevím, do jaké míry ty lidi Keikina objektivně a cele o politice svojí strany informovali.
    ale vidíš, jeden Jedlička a liberland - a i lidi, co je svobodní dodneška nezajímali, už se zajímají :))) funguje to:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam