• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGILiberland
    Jak tohle dopadne?
    rozbalit záhlaví
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    LALINA:
    LALINA: ano, nevim, jaci budou lide v budoucnu, ale celkem predpokladam, ze se nebudou od tech dnesnich zas tak moc lisit a ze ty zmeny budou spis pomale/plizive/nenapadne, jako tomu bylo po vetsinu minulosti a ze co se stane se stalo uz milionkrat a v podstate nic noveho pod sluncem ... vetsinou tyhle odhady docela dobre vychazeji, pokud jde o veci obecne (jak se chova dav) a ne specialni (jaka bude modni barva, cim se bude presne jezdit). Proste budoucnost odhaduju z minulosti a jestlize "naprosto priserna aktualni hrozba" byla v minulosti uz mnohokrat v podobnem havu a vzdycky se ukazala byt bouri ve sklenici vody, tak tak nejak ocekavam, ze i s kazdou novou "prisernou katastrofou" to nejspis dopadne obdobne.

    Samozrejme neni problem vymyslet jakokoli distopickou vizi budoucnosti, ale vetsina z nich se nenaplni, pokud se opomine priserna lidska setrvacnost v nazorech a lenost.

    Ale mas-li zarucene informace o budoucnosti, rad si je poslechnu
    LALINA
    LALINA --- ---
    GILHAD: zase přítomnost...a minulost.))) jsi pozadu:)))
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ZAPPO: bohužel to myslí vážně.


    GILHAD: liberland potřebuje uznání, bez toho se nikam nehnou. ale vůbec nechápu, jaký stát by chtěl v evropě daňový a navíc bitcoinový ráj. v evropě rozhodně nikdo. liberland může uznat leda země se strategickým zájmem /rusko, čína/ nebo nějaká trolingová země jako írán nebo severní korea.

    ale znova tu opakuju. uznání se dočká jen reálně existující komunita žijící na daném území. ne parta kempující na druhý straně dunaje.
    LALINA
    LALINA --- ---
    GILHAD: pořád a pořád mluvíš jenom o přítomnosti
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FRONEMA: ono ted na anarchii (zejmena ancap dle Urzy) mezinarodni situace fakt neni a tezko to muze byt realny aktualnim cilem kohokoli, kdo by to myslel vazne a opravdu chtel uspet. Na druhou stranu minarchie sanci na uznani ma a zaroven muze fungovat jako ukazka kroku spravnym smerem. Takze pokud se to podari udelat jako stat, ktery ma MIN regulaci, nez je v kraji zvykem, tak je to jedno velke vitezstvi a ukazka toho ze to vubec jde. Pokud takovy stat si udrzi NIZKY pocet regulaci po delsi dobu, je to dalsi velke vitezstvi a ukazka toho, ze ten smer je jak zajimavy, tak realizovatelny.

    S tim, ze po uznani jinymi staty je mozno treba pocet a silu regulaci i postupne snizovat, aniz by to melo za nasledek okamzite zneuznani.

    Rekneme, ze ted prijme "zakon" ve zneni "vsechny drogy jsou zakazane, tecka" a dosahne uznani.

    Za rok muze prijit novela: "Vsechny drogy jsou zakazane, az na drogy tradicni urcene prislusnou vyhlaskou (kava, caj, tabak, alkohol), ktera upravuje tez jejich zdaneni a regulaci"

    pote novela vyhlasky: "dan z tradicnich drog se stanovuje na 0.001% u kavy a caje, 0.002% u tabaku a 0.003% u alkoholu, jde o synchronizaci se smernicemi EU, nebot dan z alkoholu je vyssi nez z tabaku a ta je vyssi nez u caje a kavy, ktera take neni nulova"

    dalsi novela "k zakonu se pridava dovetek 'a na drogy mekke, (viz prislusna vyhlaska), jejichz drzeni je povoleno pro osobni potrebu (regulace viz vyhlaska)'"

    a po kratke legislativni smrsti se dostaneme blizko k puvodne zadanemu stavu ... (at uz je jakykoli) - on se da krajet salam obema smery ...

    Plus samozrejme muzou byt drogy zakazany, ale tresty za drzeni muzou byt symbolicke (verejne prospesna prace na budovani mola) a nikdo je nemusi cilene vyhledavat a kontrolovat a vubec se jimi zabyvat (kde neni zalobce ...)

    ------
    Tohle je proste priklad, ne, ze bych osobne drogy nejak podporoval ci uzival (krome te kavy a caje), ale snadno se o tom nazorne pise. Taky nepodsunuju Liberlandu snahu zbavit se regulace drog zcela (i kdyz u te kavy a caje by se mi to libilo), beru to jen jako ukazku, ze to, ze ted pristoupi na nejakou komplexni restrikci jeste nemusi znamenat, ze to je konecny stav a ze se to casem nemuze zmenit na neco mnohem pricetnejsiho. (A jen tak pro srovnani holadsko a jeho tolerovane shopy s mariankou, ackoli je clenem EU)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    FRONEMA: To máš jak Ovčáček. V demenci dva kroky vpřed, jeden vzad a jeden stranou. Trolling is an art!
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ZAPPO: prave proto, ze je ochotnej ustupovat ze svych nazoru, jako treba o tech drogach, tam mi to ted zni mnohem realneji. Kdyby slo jen o marketing, tak by byl imho mnohem neustupnejsi.
    COOLER
    COOLER --- ---
    ZAPPO: v tom případě chápu tu řadu trollů v tomhle klubu. závist je svinstvo
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FIONOR: to mas sice pravdu, ale na druhou stranu vyjadreni OBOU sousedu, ze si to nenarokuji (at z historickych duvodu, nebo z trucu) je prvnim krokem k uznani za stat i nejakym "velkym a starym statem", protoze je to dukaz, ze nejsou na cizim a jako stt fungovat muzou.

    Prvni (a druhe a treti zaplavy) se daji preckat v tom baracku nebo korunach stromu, nebo na pramici, prostavit zaplavovzdorny barak v dnesni dobe je jen otazka penez - a staci na to malych par milionu, v hrube verzi dokonce jeste mnohem min a takove Benatky s vodou v ulicich - nejen o zaplavach, ale furt - funguji celkem v pohode uz staleti
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    FRONEMA: Vždyť to je imho profesionální troll (teď už) světové úrovně, kterej dělá virální reklamu Svobodným, nemyslíš snad, že cokoliv z toho co říká bere vážně, že ne?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark/12.5.2015/ tady to bude ke shlednuti.

    jeste mne tam zaujalo, ze je ochoten prijmout nejake regulace ohledne drog a ochrany dusevniho vlastnictvi, ktere vyzaduji mezinarodni dohody, aby staty byly spis ochotne ho uznat. Coz je dalsi odchyleni se od libertarianskych myslenek.

    Takze ted to vypada, ze se spis snazi o nejakou minarchii.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    LALINA: srovnej taky obavu "kdyby se otevrely hranice, tak vsichni utecou na Zapad" - tesne po otevreni hranic byla vlna odchozich, ale ani cechy, ani vychodni nemecko, ani polsko se nevylidnily.
    "kdyby mohl kazdy mit zivnost po libosti, tak budou vsichni na Staromaku prodavat matrjosky a ruske cepice cizincum" - no zivnostak stoji pakatel, mit ho muze kazdy a i kdyz jednu dobu na staromaku prodavaly cizincum matrjosky stovky lidi, tak v meste, co ma prez milion obyvatel je to kolik procent? a kolik takovych prodejcu je ted, kdyz se to ustatlilo? Jo, furt jsou videt, ale je to zanedbatelny zlomek promile.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Jedlicka v hydeparku tvrdi: Mame oficialni dokument od srbskeho ministerstva zahranici, ze o to uzemi nema zajem, chorvatsko trva na hranicich na hrane Liberlandu, a tudiz to zni ze to uzemi take nechteji, navic poradce chorvatske ministerske zahranici rekl, ze si mysli ze ten projekt ma sanci na uspech, coz povazuje [jedlicka] za vyjadreni toho ze je to na dobre ceste.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    LALINA: ploty jsou extrem, obecne to ber obrazne jako prekazky v pohybu - celni, pasove, byrokraticke, vztahove, majetkove, psychologicke, libovolne dalsi. obecne jsou tri duvody, proc se kdokoli nestehuje kamkoli (z Prahy do Brna) - 1) neopusti prece misto, kde toho tolik prozil, vyrustal, mel rodice (nemuze/nechce odejit) 2) naklady na presun prevazi predpokladany zisk (samotny presun je drahy) 3) uz je tam, kde si vzdycky pral byt, lepsi misto neni (uz je v cili svych snu)

    ten libertanizmus na tomhle tolik nemeni, uz ted se muzes v ramci CR stehovat naprosto po libosti a ruzna mista nabizeji ruzne prilezitosti - od zaru velkomesta po klid zapadlych horskych salasi - a zadny stehovaci doom se nekona. Jo, lidi se hybou, obcas, zvlaste kdyz opousti rodne hnizdo a zakladaji rodinu, ale o desitky procent rocne nejde a na vine je hlavne ta lenost (2) a vztahy k mistu (1)
    LALINA
    LALINA --- ---
    BRETA: jo, tenhle způsob sebezviditelnění není z nejhorších... a lidi aspon maj o čem mluvit, nezajímaj je opravdu důležitý věci a votogo neasi
    LALINA
    LALINA --- ---
    GILHAD: ale boga já nechci nikde dělat ploty...(teda ted bych nějaký udělala v itálii, ale jinak fakt ne)...
    já jsem měla vizi, že to budou desítky procent a prakticky všichni odevšad budou migrovat sem tam... ty mluvíš o dnešku, já mluvím o vizi, kdyby se ten extrémní lebertanismus opravdu masivně prosadil všude...
    LALINA
    LALINA --- ---
    OTAVA: hele ty mě pořád jaksi nechápeš.
    Já jsem to stěhování sem tam psala jako distopickou vizi, ne že bych si to přála, comprende?
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    Já mám dokonce 112! Spáchal někdo na Jedličku atentát?
    COOLER
    COOLER --- ---
    100 nových příspěvků? jste se zbláznili? přišel Otava a téma jde zase do prdele? :) no, číst to radši ani nebudu :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BRETA: To asi nevis jak moc vysinutej je - to ze je veri na vsemozne konspiracni teorie vubec neskryva.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam