• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGILiberland
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: technická je mimo mísu. až budou v liberlandu platit daně, tak pravděpodobně od liberlandu budou taky něco čekat.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COOLER: Zvlastni, v mem pripade jsi se ntrefil, tak snad mas lepsi stesti s temi zadateli o obcanstvi.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COOLER: Jenom technicka v Liberlandu se maji platit dobrovolne dane, nikoliv zadne. Ve vysledku to bude mozna temer stejne ,ale budme presni.
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: myslíš jen na to jak tady někoho utřít. jiný cíl v té diskusi nevidím :)
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: psal jsi o pokrytcích. když v nějakém státě platím daně, očekávám i jeho služby. já vůbec nechápu tvojí logiku. spíš mam pocit, že zas prudíš, jen abys prudil. až nebudou platit daně v dánsku ani v liberlandu, tak to samozřejmě chápat budu.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COOLER: Wow. Mam radost ze jsem se konecne setkal s nekym kdo umi cist myslenky.
    Muzes mi rict an co ted myslim ja?
    Kdyz vis presne proc se kdo chce stat obavem liberlandu (jestli se nepletu tak tech zadosti o obcanstvi jsou deseti, mozna uz statisice) tak uricite ctes myslenky dobre a ve velkem meritku.
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: myslím, že jsi ve špatném klubu. Do Liberlandu nechtějí jen kvůli daňovému ráji. založ si klub Monako (tam totiž to, co popisuješ, narozdíl od Liberlandu, jde) a hejtuj si tam
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COOLER: Ja jsem nikde nerekl ze ted nekdo neplati dane, link or GTFO ;-)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COOLER: Asi jsi to necetl pozorne a doplnujes si veci ktere nikdo nerekl.

    [ OTAVA @ Liberland ]
    [ OTAVA @ Liberland ]
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: nechápu tu reakci - mi napiš kdo z těch zadržených neplatí daně ve svém státě - chci jména, or GTFO :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COOLER: Jiste, liberland jeste neudeluje obcanstvi, ale jiz naprosto jasne deklaroval ze bude vybirat pouze dobrovolne dane.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OTAVA: a kde jsi se dopracoval ke zkratce, ze neplati dane? Pokud v Dansku (nebo i u nas) bezne zije, tak tam zadne dane urcite neodvadi, vid? :)
    Pokud jsi trestni zakonik a navazane normy cetl skutecne pozorne, pak jiste vis, ze se provineni musi take prokazat (a pozor na institut kriveho obvinovani :D). I kdzy samozrejme se ve stale vice oblastech projevuje snaha toto nejak legislativne obejit...
    Jinak zrovna Monako je priklad zeme, kde zrovna prime zdaneni je minimalni. Rozdelenim "temer niceho" vznikne... ehm... "temer nic", bez ohledu na existenci nejake smlouvy - drobny detail, co ti tez nedochazi :) Manipulace s danovou rezidenturou neni vec zrovna neobvykla a na boji s tim je videt, o jak krecovite a ne zrovna uspesne snahy jde - typicky to schyta i ten, kdo se o zadne spekulace nesnazi (kterych je - troufam si rict - stale vetsina).
    A jake si to v Liberlandu udelaji, takove to tam budou mit. Je to jejich problem - nebo snad tvuj, ze to porad tak resis? :)
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: obávám se, že ti z liberlandu jsou také stále daňovými rezidenty ve svých státech, kocourku :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DANYSEK: Ja rikam - ze pokud se nekdo stane obcanem jednoho stau, proto aby neplatil dane, a presto vyuziva naplno sluzby jineho statu, pak je legitmni se ptat jestli se nejedna o podvod. Jestli jsi nekdy neco cetl - a nahodou treb trestni zakonik ceske republity, tak vis ze o trestny cin se jedna kdyz skoda presahne vysi 5000Kc.

    Proc by meli byt ? Pokud se ty dva staty dohodli ze si nejak rozdeli dane daneho cloveka a ten pak muze vyuzivat jejich sluzeb, nevidim v tom problem. S vetsinou civilizovanych statu (kde s eplati dane) CR takovou dohodu ma.

    At si strejda Jedlicka dela se statnim rospoctem Liberlandu dela co chce, jenom jsem ilustroval ze pokud by se Liberand nekdy mel stat statem a mel fungovat, mel by poskytovat svym obcanum i nejake ty sluzby. V soucastne chvili neexistuje zadna statni struktura, jenom "president" ptery pouziva statni rozpocet na sve vice ci mene soukrome ucely.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    IVANA_ANAVI: to je nějaký nesmysl
    Natural-born U.S. citizens may not have their citizenship revoked against their will, but may choose to renounce their citizenship on their own. - See more at: http://immigration.findlaw.com/...hip/can-your-u-s-citizenship-be-revoked-.html#sthash.P8OpTQwp.dpuf
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    OTAVA: evidentně to tak těm občanům vyhovuje, jinak by ty dobrovolné daně neplatili. Jaký s tím máš problém?

    Dánský občan (který má zároveň zájem stát se občanem Liberlandu (pokud vím, tak Liberland zatím občanství neuděluje)) má problém s Chorvatskou policií, tak by to měla řešit jeho země - Dánsko.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DANYSEK: Amerického občanství se vzdát nemůžeš, pak bys byl v USA stíhán za vlastizradu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    IVANA_ANAVI: Vsak co mu branilo se toho americkeho obcanstvi vzdat a nechat si jen to ceske... nic, ze se tam narodil fakt neni zadny argument (o okolnosti vubec nejde) :) On to neni jen Dienstbier, ale treba i Svejnar (ktery tam emigroval). Stejne argumentuje OTAVA, kdyz se nekdo prohlasi za obcana Liberlandu - ze by mel prijit o obcanstvi v puvodni zemi. Do hlavy nikomu nevidis, aby slo zjistit skutecne duvody, proc si dotycni drzi vicero obcanstvi. Nas zakon to nezakazuje, jen OTAVA s tim ma nejaky ne zcela pochopitelny problem :)
    OTAVA: OK, takze vsichni ti, co maji dvoji obcastvi kdekoliv z jakychkoliv duvodu jsou proste paraziti, dekuji za Tve sofistikovane vysvetleni... :) Jen je smutne, ze kopes jen do obcanu vybraneho (pseudo)statu, a ne spravedlive do vsech... :D
    OTAVA: tak uz tomu Vitkovi nezavid a vymysli si taky neco, cim na sebe strhnes vetsi pozornost sveta... ja vim, je to smutne byt pro svet nezajimavy, tobe nezbyva nez zavidet :D
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Krom vlajek tedy Liberland neposkytuje svym obcanum zadne sluzby ;-)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    EDEN: https://www.fio.cz/scgi-bin/hermes/dz-transparent.cgi?ID_ucet=2800402875

    Vyber pokladnou, prevod uvnitr banky a letenky pro presidenta vedou, ale pokladna bude timhle tempem brzo na hunte ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam