• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    PALEONTOLOG: Jasny, vysrat se na toxickej vztah, got it :). Nejsme ve pri.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PASTAFARIANKA: imho tady jen konstatujeme klišoidní pravdy a přitakáme si. oba s avatarem řešíme především posraný vztahy.
    MOODYCAT: tak jak se řešilo s koudym, tak teď to teda budem řešit opačně ? kdy se na člověka vysrat včas ? :)
    jen předesílám, že já osobně mám na mysli toxickej vztah, kterej bylo potřeba odepsat dávno. avatar to má o dost jinak.
    PASTAFARIANKA: no vítej na scéně :D ty máš potenciál :D
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    MOODYCAT: zvětšující se nádory mozku zabíjejí docela rychle, ne?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    PASTAFARIANKA: Mozek usima, zajimavy.
    Ja se tady toho o ty rakovine dneska jeste dost dozvim :D.
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    MOODYCAT: byla bych pro tu volbu, aby to člověk mohl udělat sám. Třeba v případě ALS, čekat až se udusim, nechtěla bych! Nebo až mi vyleze mozek ušima v případě rakoviny... :/
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    A jak dlouho teda ma clovek verit, ze vsechno dobre dopadne? Nemelo by to bejt jako s tema konma, ze jakmile clovek onemocni, tak ho zastrelit s "ten uz nikdy nebude behat"?
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    To teda zavání silnými příběhy tady... Já těmhle situacím říkám jízda na mrtvym koni. V kontextu asi trochu necitlivé pojmenování, ups.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AVATAR: a to je to, co se nevyplácí. věřit do konce, mě osobně se to tvrdě nevyplatilo a jakmile člověk získá odstup, tak jen lituje, kolik promrhal prostředků a ztratil času na padající raketoplán
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PASTAFARIANKA: dokud ma clovek nadeji, veri v dobry konec a jedna podle toho. Ve chvili, kdy nadeji pozbyde je najednou vse uplne jine.
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    AVATAR: tak, co tě nezabije... chci říct, že z hlediska statistik, kdy máme v ČR třetinu populace obézní, třetinu kuřáků, 800k s problémem s alkoholem, 800k lidí se závislostí na lécích, každý 4. člověk má v životě rakovinu, je tu nemalá sebevrazednost, nejvyšší u mužů středního věku a taky máme hodně automobilistů, tak ta pravděpodobnost, že tvůj životní partner do 5 let nebude schopen se o sebe postarat a nebo umře je vlastně docela velká... Prostě riziko vztahu. Letos s tím trošku zahýbaly povodně a covid.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PASTAFARIANKA: hele nechce se mi to resit, snazim se to nechat za sebou. Nelituju niceho, je to muj zivot a volba byla vzdy ma. Snazil jsem se zachovat spravne a byl za odmenu po pravu potrestan. Ale ja uz holt jinej nebudu a ten trest jsem prijmul s hrdosti, vyzral si ho az do dna (eh vyziram) a parkrat ho na nyxu i popsal. Jestli te tak moc zajimam, najdi si to ;)
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    AVATAR: chápu tvůj point. Jo, je to těžký. Pokud má člověk volbu, jakože mu zatím není blbý toho člověka odmítnout, protože ještě nemá hlubší vztah, nejspíš to udělá. Ale ukončit tem vztah přece můžeš vždycky. Chceš teda říct, že lituješ, že jsi v tom vztahu zůstal až do konce?
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PASTAFARIANKA: tvuj point je, ze me zitra muze srazit auto, tak proc bych resil to, ze potencialni partner ma pred sebou jen par let. Ja ho chapu, ale je lehce mimo, protoze ty se o toho cloveka budes muset postarat financne (vcetne reseni bezbarierove domacnosti), fyzicky i psychicky.

    Jako clovek, kterej si tim prosel a dohnalo ho to na okraj spolecnosti ti muzu rict, ze znovu bych do toho dobrovolne uz nesel. Nejspis dost sobecke, ale stalo to dost za hovno a jak rikas, zitra me muze srazit auto. A navic do toho vstupujou i moje deti, ktery podobnym traumatum nechces vystavovat...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AVATAR: heleď parkinsona má moje matka, 6 let. ten průběh není nijak pomalej, celkem to jede. ale upřímně, ta by se teda rozhodně na seznamce neupíchla :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    pastafarianka na scéně :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    SNOWWHITE: priznavam se, ze nejsem v diabetes kovanej, ale mam za to, ze se spravnou medikaci a zivotospravou je to relativne udrzitelne. O nelecenych nemocech se tu snad bavit nemusime.

    Na druhou stranu treba u toho parkinsona vis, ze te ceka x let zvysovani davek leku, kterej z tebe dela nastekou fetku ci zombie, casem budes muset jit na operaci mozku a nakonec ani to nepomuze a skoncis na voziku, nez ti selzou plice.

    A tohle vsechno provazene omezenou hybnosti (lidi maj predstavu, ze jde jen o tik v ruce, ve skutecnosti sve telo ovladas cim dal mene) a krecema, kdy kolem tebe chodi lidi s opovrzenim, jak muzes byt takhle po ranu tak ozrala...

    Ale proto jsem ani zadnou nemoc neuvadel a strelil tam 5 let (doba dostatecne dlouha na pripadny vztah), abysme tu nezabredavali do marginalit :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    PASTAFARIANKA: Nastesti rakovina je jedna nemoc, ne stovky ruznejch diagnoz, a je dany, ze pet let s ni nikdo neprezije. Potvrzuju.
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    AVATAR: no, je to takovej příklad z beckovyho bollywoodskyho filmu. Cukrovka je degenerativní nemoc. Prostě můj point je, že ve zdravotním stavu, který do 5 let může přinést neschopnost se o sebe postarat a nebo smrt, je tady celkem řada, akorát to nevíš s jistotou (doufáš, že se ti to nestane). Pro mě příklad téhle situace muže ve 40 (velká pravděpodobnost, že do 5 let umře nebo bude neschopen se o sebe postarat) je muž motorkář, řidič z povolání, muž 3x týdně 4 piva a víc, muž s vysokým krevním tlakem, muž adrenalin junkie, podnikatel a zejména podnikatel holdující koksu. Takze zhruba třetina populace :)))
    SNOWWHITE
    SNOWWHITE --- ---
    AVATAR: Totéž s Tebou po letech udělá nekompenzovaný diabetes II. typu. A u jedničky bez inzulinu si koleduješ ještě o mnohem rychlejší řešení. Not a good example ;)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KOUDY: Panove, netahejte mne mezi sve analy, ju?:) diky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam