• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    Hledání způsobů jak uspět na netové seznamce, pozitivní i negativní příklady, jak velké jsou šance, kolik dostáváte/odesíláte zpráv, co vás v inzerátu odradí, podle jakých kritérií hledáte, co o sobě zveřejnit, jaké seznamky jsou dobré/špatné. Seriózní diskuze.
    rozbalit záhlaví
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NAVARA: Za to ja uz ale nemuzu jak to na nekoho pusobi..Stejne jako mares nemuze za to jak na nekoho pusobi ze si vyfoti RR..Vzdycky mas moznost toho cloveka nesledovat prece.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOUDY: Nu, zřejmě alespoň na část publika to působí jinak…
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NAVARA: Ale ja zadny castky na IG nepisu. Ani za hodinky, ani za dovoleny. Stejne jako je nepise kasumi..:)..Nicmene pro me neni nijak zvlastni pracovat s cislama..kdyz s nima pracuju skoro celej zivot..s marzi apod. Neberu to jako nejakou formu chlubeni nebo showoff
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Udělal jsi dobrej obchod, koupil sis pěkný hodinky, dal's fotku na IG, hodinkáři osrdíčkovali, fajn - všechno ok, ale ta částka tam opravdu není potřeba. Koho to zajímá, protože si bude chtít ty hodinky také pořídit, tak ti napíše.

    Jinak je to fakt jak v
    Natural Ja Na To Mam
    https://www.youtube.com/watch?v=IHWS_M4eqQU
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TEKKANNE: Jenze s hodinkama je to to samy jako treba s damskyma kabelkama nebo botama..Ja jako chlap taky nechapu proc zensky potrebujou mit dvacet kabelek a tricet paru lodicek..Ale je to tak :)..Proste si vydelaj penize..udelaj si radost..Nejaka si vydela min penez tak si koupi nejaky normalni lodicky..jina si zas vydela vic penez..tak si koupi ty s cervenou podrazkou..Kabelky to samy. Ja mam dva batohy od north face a mel jsem je na dovoleny v exotice i na matterhornu nebo v dolomitech a nemam absolutne potrebu si kupovat batoh treti dokud se mi jeden z tech dvou nezacne rozpadat...Ale plno holek ma tu potrebu mit birkinky a vuitonky apod..Nekteri chlapi zas maji potrebu mit dost hodinek..Ja treba krome hodinek mam rad jeste tenisky, tak mam plno paru tenisek, proste protoze mam rad tenisky :)..Nemam zadny velky limitky za desetitisice..proste mi libej hezky adidasky za dvojku..tak je koupim..uz ted bych rekl ze mam co na noze nosit az do konce zivota :)

    mares byl jen priklad jak se nekdo mimodek chlubi tim co ma a co vlastni zejo..Ale ten clovek si to bud neuvedomuje, nebo to vubec neresi...prave z toho duvodu, ze si proste udelal radost hodinkama nebo autem..Tak od ty doby nosi hodinky nebo auto..a je logicky ze si teda obcas vyfoti hodinky nebo auto..kdyz je nosi a jezdi v nem :)...Takze te nejsou fotky stylu "cumte mam RR za deset micuuuu"..ale spis "podivejte jak ma to auto krasnej zadek a jak je hezky udelana tahle linka" :)

    a ja jsem z truhlarsky rodiny..Otec je vyucenej umeleckej truhlar a ja jsem v podstate 15 let vyrustal v truhlarsky dilne, kterou jsme meli misto garaze a kde tata se dvema kamosema vyrabel skrine, kuchyne a dalsi veci..Coz asi treba id SITH vubec netusi, tak mu jeho rejp z neznalosti odpustim. Proto se asi i muzu povazovat za truhlare, protoze uz v deseti letech jsem delal ruzny sperkovnice a zkousel prvni veci spojeny na cep a dlab. Dneska je to kazdopadne o dost jine..at uz materialy nebo nastroje k opracovani..Ja delal cely zivot manazersky veci, obchod, mentoring, investice atp, takze jsem rad, ze se tou truhlarinou vracim trochu ke korenum a muzu u toho zaroven vypnout mozek.

    PALEONTOLOG: Hele tohle ja treba ani nevim..V zivote by me nenapadlo nekomu na hristi sebrat micek..mel jsem svoji sadu micku se kterejma jsem hral a micky ostatnich mi byly jedno :)

    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOUDY: Kdybys napsal 10% z vydělané částky vždy dám za nějakou dovolenou, hodinky, auto,… - sdělíš stejné info a nebudeš tam házet ciframa.

    Si vem Kasumi - každý rok nasází na IG fotky z 4+ dovolených z exotických pětihvězd, kde i krysám denně kartáčují kožích, asi tak nějak tušíš, že každá z těch dovolených představuje roční úspory běžné české rodiny; ale nějak nemá potřebu tam jakýmkoli číslem házet. Ani potřebu srovnávat se s Marešem :)
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    KOUDY: já radit nepotřebuju :-D říkáš jen jinejma slovama to, co já o bundě

    ano, o nevhodným oblečení nikdo nemluví. jen si nemyslím, že když nemůžu mít džíny a tričko bez límečku, musím si nutně pořizovat golfovej outfit od Dolce&Gabbana (vtip), stejně jako na operu můžu jít ve společenských šatech a nemusej bejt od Chanela
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    tak když vyměníš cizí kozy nebo šplhající pysky výměnou za míč, tak prosím :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CHA1NDLER: no mě bylo řečeno, že bohatí chudáci chodí a sbírají míčky. což snad nesmíš v rámci areálu nikde a nikdy.
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    *i dolní
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    PALEONTOLOG:
    na druhou stranu, říkám si, že když teď tuším IGF zavedla do stanov, že ženy musí mít na hřišti horní i spodní prádlo, že s tou vlnou zbohatlíků mohla být i docela zábava :]
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TEKKANNE: Jinak k ty tvy druhy casti prispevku..V tom nevim jak bych ti poradil..ja mam treba nekolik drahych obleku na miru..kdy jeden stal desitky tisic..ale je to pracovni odev a v obleku na miru proste vypadas na jednani s klientem jinak nez v obleku ze zary..To samy muzu dat za priklad treba auta..pro nekoho mam drahy auto..podle me mam normalne drahy auto, ale plni mi vsechny moje potreby ktery chci..je rychly, muzu s nim na okruh apod..Mohl bych jezdit i s autem za pulku penez? Ano..dovezlo by me taky z bodu A do bodu B?..Ano..Ale bavil bych se v nem tak jako v tomhle? nejspis ne..Takze to zas vidim tak, ze jsem treba pro nekoho utratil zbytecny penize, ale za neco, co mi dela kazdej den radost.:)

    a kdyz jdes na operu..tak bys mela mit taky saty a chlap oblek..Jasne..uzijes si operu i v dzinach a mikine, ale je vhodny tyhle veci na operu nosit? :)
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    NAVARA: yes!!!
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    KOUDY: HOSANA!!!!!!

    já nestudovala data, promiň. a ano, s truhlařením se Tvůj content proměnil v o dost zajímavější, sympatičtější a víc z reálnýho světa, proto taky říkám, že truhlařením jsi v mých očích stoupnul, protože narozdíl od kolekce hodinek za randál, co mi vůbec nic neříká (jo, ty strojky vevnitř jsou neuvěřitelnej mazec, tomu úžasu rozumím, ale nechápu vůbec potřebu topit v nich peníze a mít to jako motivaci, když už mám jiný čtrnáctery doma a ten strojek je uvnitř a není vidět; je to prostě okázalá známka prosperity a bohatsví, stejně jako syichrhajsky jsou okázalá známka punku), je ta truhlařina investicí času a úsilí do něčeho pěknýho, smysluplnýho, kreativního, do něčeho, co bude někomu jinýmu sloužit a dělat radost.
    to je oproti sadě hodinek, co si vyfotíš spolu s doutníkama a klíčkama od jaguara, mnohem víc sexy a reprezentuje to úplně jiný hodnoty a mindset, než když si představím, jak si ráno álibně prohlížíš svojí sadu a vybíráš, kterej půlmeloun si dneska navlíkneš na ruku, aby ti ručičky ladily s manžetama.

    tak fajn uznáváš, že to občas děláš/dělals. tos mohl rovnou a ušetřili bychom si celou sáhodlouhou debatu ;)

    a o Mareše se mi vůbec neotírej, jo? :-D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: šak to nebylo myšlený jako urážka. sám nejlíp víš, kdy jsi začal a co tě k tomu přivedlo. jen jsem nadrzle prodal, jak jsem informaci nakoupil. poměry jdou prý do hoven :/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NAVARA: Ty cisla jsou dulezity v tom, aby bylo videt ze neutracim celou castku kterou vydelam za odmenu, ale jen malou pomernou cast a ze je videt, ze cim vic vydelam, tim vic muzu utratit za neco cim se odmenim, ale porad to je ta pomerna cast. Chtel jsem tam zduraznit to, ze kdyz treba Mares vydela 100 milionu rocne, tak pro nej neni problem odmenit se za 10M novym Rollsem, protoze to je jenom jedna desetina toho co rocne vydela a tim padem relativne mala cast, zatimco nam to treba muze pripadat jako zbohatlicky plejtvani a velkej showoff leose a ze se chlubi etc..Ty cisla jsou pro celkovej kontext prispevku dulezity.

    PALEONTOLOG: Hele ja golf hral jeste jako hubenej picusek asi rok a to jen kvuli tomu, ze jsem musel..Protoze obchodni partneri nechteli najednou resit business v restauracich, ale na golfu..takze jsem se musel naucit hrat golf, ale ne tak abych porazel ostatni. Jinak abych se priznal, tak me ten sport nijak zvlast nebavil a proto jsem i za hole a obleceni utratil maly penize a treba hole kupoval z druhy ruky. Kdyz se neco ucim, tak za to nebudu zbytecne utracet. To si radsi zajdu parkrat na dobry jidlo nebo zaletim na vikend nekam do lisabonu.


    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOUDY: V čem vidíš tu důležitost čísel? Lidi asi tušej, že Bahama nebudou za 5k s plnou penzí, ale jaký je rozdíl jestli byla dovolená za 40k nebo za 80k? Prostě ses odměnil dovolenou - proč ne - ale jakou roli v tom hraje ta částka?
    V tom bude ta kolotočařina, že máš nějaké vnitřní nutkání vypalovat "pičo, 80 klacků, kdo z vás to má vy nuly"…
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: to mi vysvětloval id kvjetak, co před 8 lety chodil na gold už deset let. jak se nahrnula nová vlna čůráků, co sbíraj ostatním míčky. netvrdím, žes t obyl ty, probůh, ale že prej to jde stále víc do hajlzu s každým zbohatlíkem, co si tam chce mastit ego
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TEKKANNE: Protoze golf ma nejaky pravidla, ktery by se mely dodrzovat. I tenis muzes hrat v dzinach..ale lidi co mu trochu rozumi na tebe budou koukat trochu jako na dementa zejo :)..Je to to samy jako kdyz ses nekde na dovoleny v lepsim hotelu a na veceri by mel mit chlap dlouhy kalhoty, tak si vezmes dlouhy kalhoty a neresis to. Pak vidis rusaka jak tam chce jit v sortkach a obsluha ho tam nechce pustit a on se rozciluje, ze si to zaplatil..:)

    Golfová etiketa
    Golf má svou charakteristickou etiketu, která je nesmírně důležitá a má své historické
    i faktické opodstatnění. Její základní pravidla by proto měl znát každý, kdo vstupuje na hřiště.

    Není možno popsat všechna, a tak vám přinášíme alespoň ta základní:

    1. Golfové oblečení je vždy výrazem individuality golfisty, ale zásadně na hřišti nejsou povoleny modré džínsy, sportovní trička bez límečku a dámy by neměly hrát v tílku s úzkými ramínky. Krátké kalhoty by u pánů neměly být kratší než dva palce nad kolena.

    2. Na odpaliště nepatří bagy ani vozíky a neprovádí se na něm cvičné švihy. Je slušností sledovat hru spoluhráče. Snadněji se pak podaří nalézt zatoulaný míč. Stůjte vždy tak, abyste byli buď v hráčově zorném úhlu nebo opravdu v bezpečné vzdálenosti od něj.

    3. Nikdy byste neměli hrát, pokud je hráč nebo hráči před vámi v dosahu vaší rány. Zvlášť na hřištích, která mají fairwaye těsně vedle sebe. Stane-li se, že míček letí na hráče před vámi a existuje riziko, že jej zasáhne – vždy zakřičte „Fore“! (čti: Fór).

    4. Na hřišti se ale jinak chovejte co nejtišeji, vždy s ohledem na druhé hráče. Jste-li v blízkosti odpalujícího hráče, zastavte se, nerušte jej hovorem ani jiným způsobem. Vyčkejte, až odehraje.

    5. Při hře po sobě vždy upravte terén – tzn. přišlápněte zpět vyseknuté řízky trávy, v bunkerech po sobě uhrabte stopy, na greenu opravte místo po dopadu míče.

    6. Na greenu se chovejte skutečně ohleduplně. Je zakázáno vjíždět na green s vozíky, pokládat či stavět zde bagy. Správné místo pro ně je u východu z greenu směrem na odpaliště další jamky, protože tak omezíte svůj pohyb po greenu na minimum.

    7. Green je zcela výjimečným místem na golfovém hřišti a podle toho bychom se zde měli chovat. Při puttování zachovávat absolutní klid, nešlapat spoluhráčům v dráze jejich puttu, nestát za jamkou ve směru puttu spoluhráče, dbát aby náš stín nebránil zamíření a puttu spoluhráče.
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    KOUDY: hele já golf nikdy nehrála ale mám zrovna v matchi jednoho fešáka, co na sobě teda nic z toho nemá, je úplně civilní.
    proč nemůžeš hrát v teplákách tvl???? proč jako potřebuješ nějakej dresscode na volnočasovou aktivitu???? :-D já se naopak všem podnikům, kde si vynucujou nějakej nesmyslnej dresscode, vyhejbám, je to proti mýmu přesvědčení a je to zbohatlickej manýr (krom tématickejch večírků/karnevalů), v cizině je to dost rozšířený a mě tahle materialistická demence naprosto irituje.

    jedna moje známá je dost zazobaná a sdílela na FB takovou tu klasickou khaki parku, co seženeš kdekoli, jenže ona ji měla z Pařížský a vysolila za ni 75 tisíc a taky to nezapomněla zmínit. nebylo na ní nic extra, když vezmu tu nejlevnější z CA nebo HM, ale udělám ji z kvalitní látky, kvalitních střihů, dejme tomu i z tý kožešiny (hahaha, ona strašná vegetariánka a psa hrozně zachraňovala z útulku ze zahraničí), tak jhsem pořád někde max na 10-15k...ok, why not....ale 75 táců??? jen tak, kvůli tagu se značkou? úplně tuctovou parku, co nosí celej svět momentálně?

    a teď příměr s tím golfem a funkčním vybavením versus hadrama: kdybych neměla finanční limit, tak si asi taky klidně koupím funkční goretexovou bundu s největším vodním sloupcem a krásným designem a hromadou malejch vychytávek a lavinovým systémem za 20k. i když bych jela na hory jen na 2 týdny v roce, mám na to, proč ne, zajišťuje mi to větší pohodlí, prodyšnost, bezpečí, prostě dává to smysl, ta cena je přímo úměrná kvalitě a funkcím, co za 2k z Hervisu nedostanu.
    jaký přínos ale pro mě má bílý polo za 4 litry, když můžu klidně hrátv totožným tričku za 700? nic....

    kapiš? jestli ne, tak sorry, ale víc asi nemá smysl se snažit... :-D
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    btw udělal jsem si průzkum v mojí sociální bublině, a dle souhrnných poznatků 95% žen po 30 děti chce. Nevím v jaký bublině se pohybuje Kouďák, to by chtělo detailnější rešerši a nad kafem z těch žen dostat upřímnou odpověď jak to vlastně je, a případně proč konkrétně ty děti nechtěj, je to ale zvláštní.

    Ten problém je hodně komplexní. Nezadaná žena po 30. možná víc než to, jestli chce děti primárně řeší že chce vhodnýho partnera pro život, se kterým taky bude mít děti. (A to celkem chápu, protože na seznamkách je to fakt velký špatný) Když pominu ženy, pro který je "být matkou" životní sen, tak dle mého soudu pro žádnou ženu (ani muže) není nikdy "vhodná doba" mít dítě. Ale oba si můžou tak nějak racionálně dovodit, že biologie je neúprosná, takže si zkrátka jednoho dne řeknou že jo. A potom už řeší nastalou situaci a život se tomu nějak přizpůsobí. (nebo taky ne, ale to je opět jinej příběh).

    Další věc je, že od ženy ve 30. každej očekává, že do pěti let bude mít dítě. A to je stereotyp, se kterým ta žena potom nějak musí pracovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam