• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    PALEONTOLOG: smutny je ze to nebylo za 8000 let ale za 200 :o)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PASTAFARIANKA: Ja chapu tvy naprosto naivni myslenky o svete, kterej samozrejme nefunguje a nikdy nebude fungovat tak jak ty snis..Ale kdyz ti mam dat priklad jo?..mam skoro 4500 metru zahradu..za tou zahradou je pole..Chtel jsem to pole koupit a uplne na ferovku tam vysazet les..Koupil a precetl jsem si i knizku o tom jak se zaklada les a jak se o nej starat - [ KOUDY @ Fotky toho co jsme si dnes koupili či objednali ] Samozrejme vim, ze bych se asi nedozil nejakych velkych a vzrostlych stromu, ale mel bych les za chalupou..Mohl by ho samozrejme vyuzivat i zbytek vesnice, chodit tam na houby..deti by si tam mohly hrat..Proste 90 tisic metru ctverecnich stromu treba i s nejakym rybnickem apod. Predpokladal jsem, ze to bude stat par desitek milionu, ale byl jsem to ochotnej financovat zcasti ze svyho a cast nejaky evropsky granty/dotace a dalsi veci..A bral jsem to tak, ze prece kazdej bude rad, ze mame u vesnice nejakej vetsi les a nebude tam vsude pole s babisovou repkou...Tak jsem to prednesl na zastupitelstvu obce kdyz jsme meli nejakou schuzi..Vsichni se na me divali jako na totalniho debila..ze z pole maj prachy a vubec nepripada v uvahu, ze by se jich vzdali kvuli lesu..Ze mi to pole ani neprodaj..vubec nevidej duvod proc by to meli delat..Apod...A na takovyhle veci narazis porad.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NJAL: to proto, že nemáš informace, a jsi nevzdělán, milý padawane. vypalováním australské bushe to začalo a posunulo příchod monzumů. uahaha, funny hah
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PALEONTOLOG: spolecnost se meni a jejich povaha taky. Jeste pred triceti rokama byli gayove neco nechutnyho a dnes jsou glorifikovani. Problem je, ze jen v nekterych castech sveta, jinde je furt vesi.
    NJAL
    NJAL --- ---
    PALEONTOLOG: Pri predstave, jak Sumerane "zpusobuji klimatickou zmenu" se docela valim smichy.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ZUULUU: ve chvili, kdy zavladne ekonomickej chaos, bude se valcit. Tak to bylo je a bude. A ano, porad mi prijde jako lepsi reseni to mirove a postupne, nez radikalni rezy.

    Dosla baterka, takze taky koncim :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    i lold. spíš to není v lidský povaze
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AVATAR: to je dobrý, že je v lidskejch silách ji za 8000 let způsobit, ale už ji není v lidskej silách odvrátit :D
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    MRTVEJ: ja verim, ze nam technologickej pokrok pomuze urcite vic, nez celosvetova likvidace ekonomiky. A neverim, ze klimatickou zmenu vyresi (to imo neni v lidskych silach), ale ze nam ji pomuze prezit s co nejmensima ztratama.
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    AVATAR: promin ale kdyz veris ze klima krizi vyresi technologickej pokrok tak zijes v omylu ale to naprosta vetsi lidi tekze v poho :o)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ZUULUU: poslat rovnou penize komu? Ty vedce musi nekdo organizovat a zamerovat. V nasem pripade je to automobilka. Kdyby nevyrabela auta, tak nema co prodavat a nema z ceho platit vedce. Ja chapu, je to slozity, ale jsme ti krecci v rychle se tocicim kole a kdyz zrusis auta ci filmovej prumysl, udelas v tom kole diru. A o tu se da skobrtnout, vylitnout a zlamat si vaz.

    Je to slozity, ale v podstate z toho neni cesta ven, aniz by z toho byly brutalni nasledky, ktery si nikdo nechce vzit na svedomi. Proto se toho muselo ujmout dite, ktery se da ignorovat.

    Idealy jsou fajn, ale realita je takova, ze z horakovy si dnes dela o2 pr, vladne nam stbak, kterej zaroven vlastni pulku republiky a jeho firmy devastuji nasi zemi.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ZUULUU: a takovej vedec, kteryho bude Koudy rok platit svym astonem, muze prijit na to, jak sniziz spotrebu treba jen o 0.01 litru / 100 a tim ve vysledku usetrit miliony galonu ropy kazdej den.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ZUULUU: kdyz pujdes do politiky, zalozis funkcni stranu zelenych, ktera bude prosazovat ekologicke zajmy, pak ano. Ale od klavesnice a nadavanim nezmenis opravdu nic. Ale snazit se muzes, ofc :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PASTAFARIANKA: a koudy te svym astonem obtezuje? Predpokaldam, ze takovy auto uvidis bud nekde v praze na ulici, kde fakt nebude mit nastavenej sport mod a turovat motor, nebo na fotce.

    Proste nechapes, ze supersport se nerovna oltcit s urvanym vyfukem :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PASTAFARIANKA: koudy neni velkopestitel, nemelo by to zadnej efekt, jen by ti to udelalo dobre. Takze nestaci, ze za kazdej prodanej stul z popadanyho dreva zasadi sto novych stromku? Nesmi si dovolit zadnej luxus a pracuje jen na to, aby zbytek sveta mohl porusovat ekologicky dohody?

    Kdo jsi, ze mu rikas, za co ma utracet svy penize? Tve nazory smrdi komunismem na sto honu. A vis co jsme empiricky dokazali? Ze komunismus nefunguje.
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    AVATAR: hele, dokud svým šukáním neobtěžují, v pohodě :)
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    AVATAR: ty voe, kéž by si KOUDY místo sbírání hodinek vzal za svy, že treba vyrobí nějakej poldr na nějakým pozemku. To by mělo přímý pozitivní impact než jeho Aston Martin :)
    Já bych ho za to fakt ocenila, poplacala po zádech, určitě by to bylo za nějaký palečky i na IG :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PASTAFARIANKA: to, ze nemam auto a ani ho neplanuju by ti mohlo napovedet, ze zrovna ja nejsem v te vetsine lidi, kterym to dela dobre.

    Presto jim nenadavam. To je jak kdybys byla asexual a nadavala lidem za to, ze sukaj :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PASTAFARIANKA: ok... sucho je zpusobeny tim, ze nadnarodni firmy devastujou pudu, dtto zaplavy, snih a lesy. To jde jedno s druhym. Nevol babise, on zkrachuje, rozproda to svy imperium a treba jeho nasledovnici budou uspesnejsi. Nebo taky ne, ale to neovlivnis.

    A jak ma koudy ovlivnit tani permafrostu na sibiri, to fakt netusim.

    Ja chapu tvou frustraci, ale pokud s tim nic nenadelam, pak nema moc smysl se tim trapit a spis uvazovat, co s tim budu delat na osobni urovni. Nadavani bohatsim fakt neni jedna z tech veci :D
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    AVATAR: tak jediný přání mám, kéž by ti houplo z nějaký fakt pěkný přírody. Ne z auta. No. Ale tak úchylky sou různý...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam