• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NJAL: to m-že sloužit jako argument jen člověk v tomto směru z cela nevzdělanému. nebudu vás dále poučovat kolego, neb si váš rypák moje perly nezaslouží :)
    NJAL
    NJAL --- ---
    PALEONTOLOG: Tak ne ze by Zemekoule nezazila historicky jiz vetsi koncentrace co2....
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Technologie nam naopak pri boji s globalnim oteplovanim dost pomuzou..Staci se podivat treba na veci jako beyond meat, ktery uz jsou akceptovatelny i pro steakteriany..Pripadne na elektrifikaci vozidel..Jasne..vyrobit ted jedno auto zatizi nasi planetu docela dost, ale to se behem treba deseti let vychyta..Solarni elektrarny se dost rozsirujou a jsou i velky ambiciozni projekty na tohle tema..velky kontejnerovy lode se zacinaj elektrifikovat..Bude to samozrejme jeste par desetileti trvat, ale diky technologiim bychom tu katastrofu mohli celkem efektivne odvratit.

    Na moře vyplula největší hybridní loď světa. V podpalubí ukrývá baterie o kapacitě 50 vozů Tesla - CzechCrunch
    https://www.czechcrunch.cz/...ybridni-lod-sveta-v-podpalubi-ukryva-baterie-o-kapacite-50-vozu-tesla/
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MRTVEJ: jasně, ten by možná byl udržitelnej :) jenže to by nemoh bejt člověk nemoh by rozvíjet efektivnější využívání zdrojů.
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    PALEONTOLOG: ale jo mozna je tam nakej mirnej rust jenze ten by byl jeste udrzitelnej koukni na tu krivku a musi ti to bejt jasny a tim koncim precejenom je to tezkej ot :o)
    KULA
    KULA --- ---
    Mě je úplně špatně když čtu ty její příspěvky. Co je to za odporné keci, které lezou z toho flustranta?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Za dinosauri kostru vyplaznul slusny prachy treba Karel prazak, kteryho znam taky osobne a delali jsme pro nej neco s VR..Ted uz tech koster ma nekolik a nez placnes zase najakou blbost jako tu s Gregim..Tak si tu precti historii, kde pisu proc vysvetluju a obhajuju :)..Navic ja se za tu dobu co jsem tady zmenil fakt hodne..Coz uznavaji i lide z nyxu, kteri me znaji osobne.
    VYHULENY_UFO: jj je to zasrana byrokracie vsechno..Kdyz nemas dvacet obalek na uplatky tak se do niceho ani poustet nemuzes...zlatej nakup Astona. Prijdes..reknes chci..vyplaznes prachy a odjizdis..:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AVATAR: společnosti, který dokázali primitivním způsobem žít udržitelně, ať už si pod tím představíme cokoliv, prostě semlela expanzivní civilizace a přinesla jim svoje báječný hodnoty.

    MRTVEJ: cca 8-9 tis let, s koncem střední doby kamenné se začíná úroveň CO2 zvedat a nepřestává dodnes. náhoda ? :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOUDY: a tak koudy zjistil, ze se na pole a louky daj brat dotace, snad jen kvuli sekani, a ze s lesem je vic srani nez uzitku a jeste do vseho kecaj lesaci. :D
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    PALEONTOLOG: to zas lesy precenujes zaclo to uhlim :o)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Epická diskuze, Koudy s instagramem Leoše vs. Pastafarianka s enviromentální vinou, vy se určitě dohodnete...


    Jinak ke Koudyho grilování, co čekáte, že se změní, zrovna on si jede svojí konzistentní vlnu, od tý doby co je tady. A Koudy kuwa proč máš furt potřebu se dokola obhajovat před internetama, seš dospělej, obhájit si svý rozhodnutí máš před sebou, ne před náhodnejma ID z nyxu. Znám lidi, co vyplázli obolus, cos vydělal za celej život za nějakou totální píčovinu (např. dinosauří kostru, větší než obejvák) a nikdy sem je neslyšel to obhajovat jinak než: mám na to a líbí se mi to.
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    PALEONTOLOG: smutny je ze to nebylo za 8000 let ale za 200 :o)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PASTAFARIANKA: Ja chapu tvy naprosto naivni myslenky o svete, kterej samozrejme nefunguje a nikdy nebude fungovat tak jak ty snis..Ale kdyz ti mam dat priklad jo?..mam skoro 4500 metru zahradu..za tou zahradou je pole..Chtel jsem to pole koupit a uplne na ferovku tam vysazet les..Koupil a precetl jsem si i knizku o tom jak se zaklada les a jak se o nej starat - [ KOUDY @ Fotky toho co jsme si dnes koupili či objednali ] Samozrejme vim, ze bych se asi nedozil nejakych velkych a vzrostlych stromu, ale mel bych les za chalupou..Mohl by ho samozrejme vyuzivat i zbytek vesnice, chodit tam na houby..deti by si tam mohly hrat..Proste 90 tisic metru ctverecnich stromu treba i s nejakym rybnickem apod. Predpokladal jsem, ze to bude stat par desitek milionu, ale byl jsem to ochotnej financovat zcasti ze svyho a cast nejaky evropsky granty/dotace a dalsi veci..A bral jsem to tak, ze prece kazdej bude rad, ze mame u vesnice nejakej vetsi les a nebude tam vsude pole s babisovou repkou...Tak jsem to prednesl na zastupitelstvu obce kdyz jsme meli nejakou schuzi..Vsichni se na me divali jako na totalniho debila..ze z pole maj prachy a vubec nepripada v uvahu, ze by se jich vzdali kvuli lesu..Ze mi to pole ani neprodaj..vubec nevidej duvod proc by to meli delat..Apod...A na takovyhle veci narazis porad.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NJAL: to proto, že nemáš informace, a jsi nevzdělán, milý padawane. vypalováním australské bushe to začalo a posunulo příchod monzumů. uahaha, funny hah
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PALEONTOLOG: spolecnost se meni a jejich povaha taky. Jeste pred triceti rokama byli gayove neco nechutnyho a dnes jsou glorifikovani. Problem je, ze jen v nekterych castech sveta, jinde je furt vesi.
    NJAL
    NJAL --- ---
    PALEONTOLOG: Pri predstave, jak Sumerane "zpusobuji klimatickou zmenu" se docela valim smichy.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ZUULUU: ve chvili, kdy zavladne ekonomickej chaos, bude se valcit. Tak to bylo je a bude. A ano, porad mi prijde jako lepsi reseni to mirove a postupne, nez radikalni rezy.

    Dosla baterka, takze taky koncim :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    i lold. spíš to není v lidský povaze
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AVATAR: to je dobrý, že je v lidskejch silách ji za 8000 let způsobit, ale už ji není v lidskej silách odvrátit :D
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    MRTVEJ: ja verim, ze nam technologickej pokrok pomuze urcite vic, nez celosvetova likvidace ekonomiky. A neverim, ze klimatickou zmenu vyresi (to imo neni v lidskych silach), ale ze nam ji pomuze prezit s co nejmensima ztratama.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam