• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    Hledání způsobů jak uspět na netové seznamce, pozitivní i negativní příklady, jak velké jsou šance, kolik dostáváte/odesíláte zpráv, co vás v inzerátu odradí, podle jakých kritérií hledáte, co o sobě zveřejnit, jaké seznamky jsou dobré/špatné. Seriózní diskuze.
    rozbalit záhlaví
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    VENDULKA: výše uvedené již dělám. Nekritizuju, že má někdo motorku. Kritizuju, že ty prostředky obtěžují emisema hlukem a majitel to považuje za přidanou hodnotu. Tak ukazuju druhou stranu mince. To, že tě něco baví a považuješ to za cool ještě neznamená, že je to bez následků a neškodí to. Tu škodu nejde vykoupit těma penězma, za který si to koupíš. To je přesně vada týhle civilizace a postoj spousty lidí tady, když si to zaplatím, jako by ta škoda (hluk, emise, waste zdrojů, případně nehody v případě motorek) nevznikla a můžu teda začít škodit zbytku populace, protože mě to baví? Třeba když kouříš někomu do obličeje, tak se takový člověk většinou ozve, že mu to vadí. Tady je princip stejný.
    Kritizovala jsem tady, jak to nazval PALEONTOLOG, statusovou spotřebu. Možná tady někdo uslintne nad nějakým autem, ale má to prostě taky druhou stranu mince. Zdroje nejsou nekonečný. Můj point byl, pokud KOUDY potřebuje kupovat věci, aby pak lidi říkali, jakej je borec, může si třeba zaplatit psychoterapii od nějaký fakt pěkný holky se správnýma parametrama, aby mu říkala, že je hustej borec a nemusí vzniknout spousta bordelu, kterej si bude chtít KOUDY koupit, aby si to ego polechtal. Taky ušetří a dřív bude moci jít do penze, třeba už v 39. :)
    A teď začne KOUDY vysvětlovat, že to nedělá kvůli pocitu, že je borec, ale doplň libovolný odstavec, proč jsou hodinky/auto/dovolená nezbytný a skvělý. :)
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    Hele jako ruku na srdce. Kdo z nás tady může říct, že nelětěl nikdy letadlem, nejel autem na dovolenou, sprchuje se jen ledovou vodou, živí se například jenom vegansky a to jenom lokálními potravinami. Že auta mají emise, víme všichni. Já taky auto nemam. Ale rozhodně bych nikdy nekritizovala kamaráda/případnýho partnera nebo nebo nějaký ID na nyxu za to, že má auto nebo motorku. Záleží ti na životním prostředí? Fajn. Začni u sebe. Když budeš mít kapacity, klidně se angažuj někde v neziskovce, napomáhej osvětě. Ukaž druhým lidem možnost volby.
    Ale takhle (myslím tím tento způsob hádání se na nyxu) akorát všechny naštveš.
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    KOUDY: v pohodě, KOUDY, já už jsem v koncích. Máš spoustu důvodu proč věci děláš, ale neděláš to proto, abys někoho zaujal nebo oslnil nebo třeba chtěl nějaký uznání. To ne.
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    KOUDY: jako já nevím, jestli auto dělá hluk? Nebo emise? :))
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ZUULUU: ne, protoze popiras realitu a historii ignorujes :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PASTAFARIANKA: To je ale tim, ze o tom nic nevis :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PASTAFARIANKA: ne, protoze lidem rikas, co maj a nemaj se svyma penezma delat. To je komunismus - vezmem bohatym penize a pouzijem je na dobro vsech.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NJAL: tak ze staré známosti, ale nečekám, že tě to nějak ovlivní. popravdě si to můžeš jako laik vyslechnout, ale těžko to nalepíš na nějakou relevantní informační kostru
    Prof. Ing. Mgr. Jan Frouz | Zpráva o stavu planety IV: Globální změna?! · SlidesLive
    https://slideslive.com/...zmena?fbclid=IwAR2lxF16tzpIlE4p-04KEdqvE8C3QoXj2edK0NLYhjDZtkNrGB0G56OyEzg
    uvědom si, že se ptáš studovanýho geologa na odbornej problém. to není politický špičkaření nebo diskuze o vaření.
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    KOUDY: a já tomu nevěřím :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PASTAFARIANKA: Ty to furt nechapes. Me zadnej sportak ani zadny hodinky nikdy ego nepohladej a nikdy jsem si ty veci kvuli egu nekoupil. Hodinky si kupuju, protoze je to remeslne naprosto precizne zpracovana vec..asi jako kdybys mela damsky lodicky, ktery by se skladaly ze 430 dilku a nekdo by je rucne 3 mesice skladal dohromady aby byly dokonaly...A auta si kupuju, protoze proste miluju auta..ze stejnyho duvodu si kupuju treba karamelovej haagen dasz..S nejakym egem nebo sebevedomim to nema nic spolecnyho..:)
    PASTAFARIANKA
    PASTAFARIANKA --- ---
    AVATAR: takže ve chvíli, kdy člověk chce po znečišťovateli, aby nedělal bordel, tak je komunista? Common. Dávám názor na auto moto sport. Realita je, že to znecistuje emisema, hlukem a často taky zabíjí lidi. A tak mám učůrnout, že si KOUDY pořídí sporťáka, aby si pohladil ego? Ne :) neucurnu.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    AVATAR: (yes, argument hitlerem, tim uz fakt koncim :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ZUULUU: mno mas jeste co studovat, doporucuji ekonomiku. Kdyby lidi nekupovali a nevyrabeli, tak se ekonomika zastavi, protoze by (nejen) automobilky zkrachovaly, pripadne hromadne propoustely, cimz by vznikla ohromna nezamestnanost, ktera by vedla k demonatracim, rabovani, skokovemu narustu kriminality a krize by se neustalila, ale stale prohlubovala, az by lidi zacali volit extremisticky vudce, jako to treba udelali s hitlerem. A extremisticti vudci by delali vuli lidu - jen kdyz nemaj z ceho davat, protoze ekonimika statu nefunguje, musi to brat jinde. Byla by z toho valka. Zatim pokazde byla.

    Na zemi zije pres 7 miliard lidi a pribyva to neskutecnou rychlosti. I kdybysme se vsichni vzdali osobnich aut a odmysleli si ekonomicke dopady, porad bychom museli neco jist, do neceho se oblekat, porad bysme potrebovali udrzovat hygienu. Nestacilo by to.

    Jenze vyvrazdeni vetsiny obyvatelstva, ktere by pro stastnejsi zbytek zajistilo (mozna) prosperujici planetu plnou krasne prirody, to opravdu neni v lidske povaze, jak psal paelontolog :)
    NJAL
    NJAL --- ---
    PALEONTOLOG: V pohode, mel bych ustoupit cloveku, ktery v jakemkoliv tematu ho potkam, je v nem prudce vzdelan....
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NJAL: to m-že sloužit jako argument jen člověk v tomto směru z cela nevzdělanému. nebudu vás dále poučovat kolego, neb si váš rypák moje perly nezaslouží :)
    NJAL
    NJAL --- ---
    PALEONTOLOG: Tak ne ze by Zemekoule nezazila historicky jiz vetsi koncentrace co2....
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Technologie nam naopak pri boji s globalnim oteplovanim dost pomuzou..Staci se podivat treba na veci jako beyond meat, ktery uz jsou akceptovatelny i pro steakteriany..Pripadne na elektrifikaci vozidel..Jasne..vyrobit ted jedno auto zatizi nasi planetu docela dost, ale to se behem treba deseti let vychyta..Solarni elektrarny se dost rozsirujou a jsou i velky ambiciozni projekty na tohle tema..velky kontejnerovy lode se zacinaj elektrifikovat..Bude to samozrejme jeste par desetileti trvat, ale diky technologiim bychom tu katastrofu mohli celkem efektivne odvratit.

    Na moře vyplula největší hybridní loď světa. V podpalubí ukrývá baterie o kapacitě 50 vozů Tesla - CzechCrunch
    https://www.czechcrunch.cz/...ybridni-lod-sveta-v-podpalubi-ukryva-baterie-o-kapacite-50-vozu-tesla/
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MRTVEJ: jasně, ten by možná byl udržitelnej :) jenže to by nemoh bejt člověk nemoh by rozvíjet efektivnější využívání zdrojů.
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    PALEONTOLOG: ale jo mozna je tam nakej mirnej rust jenze ten by byl jeste udrzitelnej koukni na tu krivku a musi ti to bejt jasny a tim koncim precejenom je to tezkej ot :o)
    KULA
    KULA --- ---
    Mě je úplně špatně když čtu ty její příspěvky. Co je to za odporné keci, které lezou z toho flustranta?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Za dinosauri kostru vyplaznul slusny prachy treba Karel prazak, kteryho znam taky osobne a delali jsme pro nej neco s VR..Ted uz tech koster ma nekolik a nez placnes zase najakou blbost jako tu s Gregim..Tak si tu precti historii, kde pisu proc vysvetluju a obhajuju :)..Navic ja se za tu dobu co jsem tady zmenil fakt hodne..Coz uznavaji i lide z nyxu, kteri me znaji osobne.
    VYHULENY_UFO: jj je to zasrana byrokracie vsechno..Kdyz nemas dvacet obalek na uplatky tak se do niceho ani poustet nemuzes...zlatej nakup Astona. Prijdes..reknes chci..vyplaznes prachy a odjizdis..:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam