• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    Hledání způsobů jak uspět na netové seznamce, pozitivní i negativní příklady, jak velké jsou šance, kolik dostáváte/odesíláte zpráv, co vás v inzerátu odradí, podle jakých kritérií hledáte, co o sobě zveřejnit, jaké seznamky jsou dobré/špatné. Seriózní diskuze.
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NELLAS: to zkolení nenechá jednu růži suchou. pan profesor má vlastní jazyk.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GRANTORINO: A... seznámili jste se?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Dnes mi přišel email od našeho profesora na lingvistiku, který hovoří asi víc jak 10 jazyky, z toho je expert na 2 vymřelé a v první větě v prvním řádku napsal, že ho "zkolil kovid"...
    Což otřásl mými hodnotami a nutně dovedlo k zamyšlení, že budu muset značně snížit tu laťku i pro normální lidi XD
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    BLAF: Presne. Keď niekto vystupuje ako retard písomne, tak si neviem predstaviť, že to naživo bude lepšie. A aj keby fakt bolo, tak cez ten písomný prejav by som sa moc dlho nedokázala preniesť.

    Nejaké občasné chyby/preklepy fakt neriešim. Ostatne, sama ich urobím vcelku dosť. Vrátane miešania češtiny a slovenčiny. Ale odtiaľ potiaľ. Navyše človek, čo nezvládne písať aspoň trochu rozumne, asi moc nebude sedieť v knihách a tam by sme si tiež nerozumeli. Tak prečo zbytočne trápiť obe strany.
    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    NELLAS: Mám!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BAAL: Děkuju, od tebe to obzvlášť zalichotí :")
    BAAL
    BAAL --- ---
    Jste perverzni
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    FRKOLKA: Ty tam máš taky mezeru navíc :P
    BLAF
    BLAF --- ---
    KVALKAN: Ja mam zkusenost (pravda, bez diakritiky), ze pokud nekdo pise jako retard (plave jako retard a kvaka jako retard), bude to pravdepodobne retard. Urcite tim vznika i maly potencial rizika odmitnuti jinak zajimave slecny, ale nemam kapacitu to u kazde zkouset.
    Samo mam pochopeni pro jednu, dve chyby, ale pokud vidim, nebo mi pise profil s pomerem chyb na vety nad 50%, tak take rovnou svajpuji dale.
    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    KVALKAN: znalost pravopisu koreluje s vyšší inteligencí. A vyšší inteligence je atraktor. Je jasné, že pravopisným sítem propadnou i chytří, ale když si máš z čeho vybírat, tak je to přijatelná ztráta.

    BAAL: že požadavky na pravopis píše obecnou češtinou, bych ještě překousnul, ale že neumí rozlišit jedno slovo od více slovného výrazu je už moc. Když píšu lomeno mezi jednoslovnými výrazy, tak to píšu bez mezery.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KVALKAN: vyloucis vsechny dislektiky v kazdym pripade :-) hledani partnera je tvrde diskriminacni postup a je to tak asi v poradku.a prirozeny. kdo zvoli jaky kriteria uz je jeho vec. to nesoudim, lidi jsou ruzni, ne.
    ale treva v erptickejch skuzbach je ta uroven mluvnice casyo strasliva a dost to o tom cloveku vypovida. cenku mimo tenhle server plnej vzdelanekch lidi se dejou casto straslivy veci a lidi zijou i se zakladkou..
    KVALKAN
    KVALKAN --- ---
    BAAL: Chápu, že pokud mi na Tinderu píše každý večer 5 chlápků, tak je potřebuji filtrovat. Ale vlastně je to strašně smutný to dělat podle pravopisu. Ale třeba už nic není.

    Moje ale zkušenost je i opačná, člověk se snaží hledat nějaké zajímavé otázky. A pak se mi dostane uzavřené odpovědi, často sice ve větě, ale v takové ze které se nedá čerpat. Jasné, já nemám ten “luxus”, že by to pro mě byla červená a zkouším to dál.

    Největší sranda byla ale s holkami, co mě oslovily klidně první.
    BAAL
    BAAL --- ---
    KVALKAN: Soukromě si myslím, že když dosáhneš určitého věku, tak se stanou dvě věci:

    1/ Máš za sebou už nějaké množství ruzných zklamnání a tedy checklist co ten druhý rozhodně musí/nesmí umět/dělat/atd
    2/ Máš za sebou pravděpodobně víc než jedno tinder interview nebo jak pojmenovat ty první setkání, které ve většině případů skončí hrozným bizárem pro pobavení kamarádů

    tak začneš stupnovat nároky, kterými pak nikdo neprojde a kruh za uzavře:)
    KVALKAN
    KVALKAN --- ---
    Nerozumím tomu zaujetí tím pravopisem. Co tím o druhém člověku zjistíte pokud napíše někde špatně y/i. Vždyť v chorvatštině se píše plin a mlinář a taky s tím dokaží žít. Nevidím v tom žádnou zprávu o tom, že ten člověk bude mít dlouhodobé vztahy, bude vyrovnaný a podporující. Nebo co hledáte vy? A nechápu to ani vzhledem k sexu, to jako když napíše správně y, tak to s ním bude super a vy budete vzdychat až k í?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NELLAS: hele tak ono se asi očekává, že se bude chlap zajímat. o mě se takhle jedna zajímala a ptala se, co dělám? byl jsem zrovna na tunelu jako stálej dozor a řekl jsem, že "hlídám stavbu". dal jsem ji pár udiček, že si dělám prdel a skutečně nežiju v maringotce s čoklem, ale nic naplat, její představa hlídače v maskáčích a v černý kšiltovce byla asi příliš a neriskovala zklamání. a když se najde taková, co chce drsnýho chlapa v maskáčích a s černou kšiltovkou, tak jsem to zase já, kdo zklame :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PALEONTOLOG: To jen ukazuje, že se zajímá.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NELLAS: kvalitní konverzace dataminerů :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PALEONTOLOG: To je kvalitní konverzace, to nepoznáš?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NELLAS: to je nějaká seznamka dataminerů?

    NAVARA: tam kde se seznamuji tihleti nechodí, nepoužívám žádnou velkou zahraniční platformu. jsem ukecanej, tak jsou ty slovní průjmy obsáhlý a ten plugin je vcelku šikovná věc.

    SHARKIE: reku aj stenograf je len človek a tiež by sa chcel zoznámit
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    NELLAS: U mňa tam bolo ešte menej slov :)

    Miesto "Jsi z Prahy?" Len "Praha?" a podobne.


    Pritom s ex, keď sme si začínali kedysi písať, tak to okamžite rozbehlo úplne super rozhovory. Prebrali sme toho fakt veľa, aj osobného, skôr ako sme sa mohli vôbec vidieť. Všetko nenútene, šlo to samé. Proste krása.

    Teraz, čo som skúšala pár zoznámení, tak to bola bieda a des. Hneď od začiatku. A vôbec nemám chuť v tom skúšaní pokračovať.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SHARKIE:
    Ahoj jak se máš
    Kde bydlíš
    Jsi z Prahy
    Jaké máš koníčky
    Co děláš za práci
    Kde pracuješ
    ...
    ...

    No a keď sa opýtam, čo má v dotazníku na ďalšom mieste, tak sa urazí, pretože vôbec nerozvíjam konverzáciu, iba odpovedám na otázky :D Áno, ťažko sa so mnou baví, a hej, som náročná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam